Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Jacobs »

10 pkt w te czy w te na oddziale to nie wielka cena, szczególnie ze i tak prawie zawsze trafiamy na 4+.
No są gusta i guściki, mi się bodkinsy nie sprawdzały chyba tylko przeciw Szczurom Zielonym i demonom ale nie widzę sensu wstawiać truflightów na lekką kawę ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

4+ to masz za sam ruch, a gdzie zasieg/soft/hard/skirmish

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

No tak, lecz jak już zranisz to kawa broni się na 4+, a nie na 2+ :) Zawsze to większe prawdopodobieństwo, że coś zginie.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

10 wayów robi ciut więcej niż 20 takich panów.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Dydu pisze:4+ to masz za sam ruch, a gdzie zasieg/soft/hard/skirmish
Mówię cały czas o lekkiej kawie. 18 cali ruchu daje mi spokojne podeście na krótki zasięg i ominięcie wszelkich coverów a na koniec wybranie sobie odpowiedniego celu.

Zresztą mówię, to mój styl gry. Nie twierdzę przecież ze truefligthy czy Waye są źli tylko oni mają strzelać w inne rzeczy. Szczególnie w dobie durnego euro, które ogranicza wszystko po kolei ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Wystaw Wayów na koniach :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Faranel
Pseudoklimaciarz

Post autor: Faranel »

Powiedzcie mi, na czym głównie polega gra WE? Czy jest to rzeczywiście partyzantka? Czy da się przyjemnie i spokojnie grać tą armią jak np. High elfami, czy Dark elfami?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Duże regony Wild Raidersów i hordy Woodland Rangers. Ale to nie chyba olbrzymiego sensu.

Balcerek
Wałkarz

Post autor: Balcerek »

Witam,
Chciałbym powrócić do WFB i moje oczy skierowały się w stronę WE. Na razie dokonałem zakupu, że się pozwolę tak wyrazić solidnej podstawy tzn. 2x pudło Glade Guardów, Wild Ridersów i 5 Way Watcherów, a także Spellweavera. I tu się zaczynają schody co dalej? Na pewno dokonam zakupu Warhawków, ale co z Tree Kinami, Scoutami?

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Jak na początku to bardzo dobry zakup ;)
Zwiadowcy to i tak te same modele co Łucznicy zwykli także nie przejmuj się.
Treekiny raczej mało opłacalne, ew.na półkę żeby ładnie wyglądali. Zresztą ogólnie drewniana część naszej armii w nowym booku jest delikatnie mówiąc słaba ;) Na pewno dokupisz wkrótce więcej łuczników, no i wayów do 10 przynajmniej. Warhawki bardzo sytuacyjne, aczkolwiek fajnie sie nimi gra.

Chociaż tak na prawdę patrz czym Tobie sie będzie fajnie grało, bo w WE nadal jest wiele rożnych opcji rozpisek, więc nie patrz na rozpiski innych tylko staraj się wykombinować cos własnego ;)
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Balcerek
Wałkarz

Wiesz dla mnie WE bez drewna to trochę jak nie WE. O ile pamiętam w poprzedniej edycji drewno to było 98% rozpisek, więc dziwi mnie obniżenie ich wartości bojowej ( Matt Ward why?). Tree Kiny i tak kupie, ale zrobię ich z driad (to grzech nie wykorzystać możliwości konwersji w tej armii). A jak wygląda sprawa z Eternal Guard i Wildwood Rangersami? Rozumiem, że Eternale pasowaliby na ochronę dla maga, natomiast Rangersi z tego co wnioskuje po podręczniku to odpowiedź na armie typu VC, Woch, czyli coś co ma dużo fearu i terroru?

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Jeśli chcesz kupić sobie Treekiny to obczaj te od Rastiego ;) Sam kupiłem 6 :D
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1219499

O Ile eternale na coś tam jeszcze się zdają, o tyle Drwale już średnio. 0 Asv sprawia, zę płyną jak woda.
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Balcerek
Wałkarz

Mam pytanie odnośnie bohaterów i lordów na małe punkty. Na razie moim docelowym przedziałem punktowym jest 1000 - 1300 pkt i czy spellweaver czy spellsinger, a może jeszcze jakiś kapitan? Wiem, że spellsinger nie może używać high i dark magic no i oczywyście kwestia poziomu, ale czy na serio to robi różnicę?

sYsek
Kretozord

glade captain bsb robi roznice ;) magia tez.

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Faranel
Pseudoklimaciarz

Naviedzony pisze:Duże regony Wild Raidersów i hordy Woodland Rangers. Ale to nie chyba olbrzymiego sensu.
Woodland Rangers?

Jeżeli chodzi o magię to jest to silny atut We?

sYsek
Kretozord

na euro 2400 gra się na 2x4lvl magi, więc wyobraź sobie, że tak ;) high magic, death, shadow, heaven, to sa lory w ktore celujesz ;)

Szczur22

Balcerek
Wałkarz

Faranel pisze:
Naviedzony pisze:Duże regony Wild Raidersów i hordy Woodland Rangers. Ale to nie chyba olbrzymiego sensu.
Woodland Rangers?

Jeżeli chodzi o magię to jest to silny atut We?
Wszystkie Lore'y magii + High i Dark magic. Do wyboru do koloru a człowiek glupieje bo nie wie co wybrać. :D

Balcerek
Wałkarz

A jak z magią Life i Beast?

sYsek
Kretozord

meh, nie masz czym tak gnać do combatu.

Szczur22

Faranel
Pseudoklimaciarz

Okej, a słyszałem kilka opinii, że gra WE to partyzantka. Jeżeli tak rzeczywiście jest, to czym ta partyzantka dokładnie się objawia?

ODPOWIEDZ