Rzucanie 13 to chybiony pomysł z założenia, chyba że liczysz na farta. Zużywasz na niego 6 PD, i masz tylko ok 50% szans, że w ogóle wejdzie CV. Nawet, jeśli już wejdzie, jest tylko ok 25% szans na ifkę. Mówiłem już że mam niszczarkę? Podsumowując, masz tylko 25% szans, że czar Ci wejdzi, za to masz 75% szans, że stracisz fazę magii i jeszcze Ci wessam ten czar.Lazur pisze: 2 razy wrzucona 13-tka na WL i HE praktycznie tracą argumenty w CC, dzieła zniszczenia dokonują także Plague Monki z Plague Bannerem. Z całym szacunkiem dla Bombaja ale granie na furmance to pomysł chybiony (choć słyszałem nawet legendy, że się komuś tam sprawdzały) drogie to i praktycznie bez ochrony. Andrzej potrafi grać ze Skavenami? Good for him Szwentunio także ale i tak nie zmienia to faktu, że Skaveny to niewygodny oponent dla HE.
A co do furmanki, to na topowych stołach podczas DMP cisneły właśnie skaveny na furze zapewniąc drużynie 3 miejsce dzięki seri masek/dużych zwycięstw.
Nadal nie zmienia to faktu, że Sk to freefrag dla HE, no ale jeżeli się z tykm nie zgadzacie, to jak mówiłem, lepiej dla mnie, myślcie tak sobie dalej i zdupiajcie parowanie na DMP wystawiając SK na HE
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A do snajperki bierze się najwyższą w oddziale. Jest to w FAQu/Erracie na stronie GWAzurix pisze:
Furmanka i Dzwonek mają własną liderkę równą "0". Jest to w FAQu/Erracie na stronie GW
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No coż, widać nie trafiłem jeszcze na dobre szczury i mówię tu ogólnie, bo nigdy grając ze szczurami nie odczuwałem jakiś problemów. Ale to powiedz mi, czym niby mają mi zagrozić SK bez fury i abomki?Szaitis pisze:Bombaj nie ma nigdzie 10 ld, wybacz ale 7 ld na seerze, a tym bardziej 6 na plague prieście wygląda trochę gorzej niż 10 - ogólnie furmana na te pkt to zły pomysł. Abomka to dla Ciebie free frag, a jak przeciwnik próbuje Ci wrzucić co turę 13 to raczej też się tylko uśmiechasz, dobrze zagrane szczury to naprawdę jeden z najgorszych paringów dla Ciebie, tym bardziej że opierasz grę na deathie.