PGA- Dyskusja ogólna.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

tyle tylko ze black knights to oddzial spec ktory mozesz ewentualnie wymienic na inny nie zmieniajac zbytnio gownych zalozen rozpiski a wybacz ale zmiana lorda wymaga gruntownych przebudowan calej
jesli wstawie lorda na co to juz nie da rady popychac go z shadowa i przydal by sie oddzial cok bo na co w piechocie nie bardzo spelni swoje zadania
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Dobre Bless. BiS!!!! Powiedz to jeszcze raz :P
Można zauważyć że:
- Odezwały się już demony
- wampiry w sprawie wraithów
- no to teraz czas na darki i pedanta
Stwierdzam, że już niedługo WE zaczną marudzić że dwa drzewce to przegięcie z racji istnienia tylu ciosów ognisto-magicznych!

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ja cały czas podtrzymuje to co napisałem i w pełni zgadzam się z blessem :) Po prostu nie potrafie zrozumieć jak można narzekać na warda 3+ w tak niskiej cenie.
pozdro

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

@BOGINS: Jeszcze podowiadaj ;)
bo tak. :lol:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Crusader pisze:Po prostu nie potrafie zrozumieć jak można narzekać na warda 3+ w tak niskiej cenie.
pozdro
Jak to? bo mógłby być na 2+!!
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

SexRocket pisze:tyle tylko ze black knights to oddzial spec ktory mozesz ewentualnie wymienic na inny nie zmieniajac zbytnio gownych zalozen rozpiski a wybacz ale zmiana lorda wymaga gruntownych przebudowan calej
jesli wstawie lorda na co to juz nie da rady popychac go z shadowa i przydal by sie oddzial cok bo na co w piechocie nie bardzo spelni swoje zadania
Taaa...

Wymienie sobie BK z regenką na Fell Baty. Reszte armii pozostawie niezmieniona, bo co to za roznica, czy mam klocek kawalerii z regeneracja, czy nie. Zalozenia sie nie zmieniaja.

Ale ward gorszy o jeden, to juz faktycznie dramat nie z tego swiata i moment, w ktorym konczy sie znany delfom swiat z zaczyna ciemosc, strach i zaglada...

Prosze Cie.

BOGINS pisze:Dobre Bless. BiS!!!! Powiedz to jeszcze raz :P
Chetnie bym juz skonczyl sie powtarzac, ale delfy mi na to nie pozwalaja probujac ciagle tworzyc jakies wydumane wizje o tym, jak to zostaly pokrzywdzone a ograniczenie jest bezsensowne. Nie moge nie odpowiadac na takie uwagi.

Co do jednego masz racje - najbardziej pokrzywdzone armie juz jakos zebraly sie w sobie i przestaly marudzic. Delfy, ktore de facto stracily tylko 1pkt warda, nie odpuszczaja. Wychodza na najwieksze ofiary cieć tego CS, co mnie osobiscie troche bawi.
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Wy sie cieszcie , że macie ward na 3 + za 35 punktów , bo inne armie nie maja tak dobrze . W TK za 45 masz na 4 + , a np: w VC masz za 45 i jeszcze masz głupotę :P
Prawda taka , że każdy chciałby , żeby to jego armia była nie przycinana . Tak się nie da :P

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Bogins pisze:Dobre Bless. BiS!!!! Powiedz to jeszcze raz Razz
Można zauważyć że:
- Odezwały się już demony
- wampiry w sprawie wraithów
- no to teraz czas na darki i pedanta
Stwierdzam, że już niedługo WE zaczną marudzić że dwa drzewce to przegięcie z racji istnienia tylu ciosów ognisto-magicznych!
Imperium o z cięcie 2 Steam Tanków jeszcze się nie wypowiadało, i chyba nie będzie się wypowiadać. I dobrze Panowie.

Jak czytam Wasze komentarze na temat tego Mastera to mam wielką ochotę tam przyjechać. Niesamowitą reklamę robicie temu turniejowi przynajmniej w mojej ocenie.

Malal jak gardzisz orkami, bestiami czy ogrami mogę Ci zaproponować Imperium na piechocie prawie w dowolnej kombinacji:
- 70 Swordmenów
- 60 Halabardników
- 40 Spearmenów
- 40 Free Company
- 40 Great Swordów
bez czołgów i altara
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Bless zamiast bk z regenką mozesz wziać w specu wagon spiryt hostów i jazda! na ch.knightów! :| no i jedne baty ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Jak czytam Wasze komentarze na temat tego Mastera to mam wielką ochotę tam przyjechać. Niesamowitą reklamę robicie temu turniejowi przynajmniej w mojej ocenie.
Nie zapominaj o hostessach i placuszkach :twisted:

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Z tego co mi wiadomo to dla Malala Imperium to nudna armia . Zresztą co Wam to da , że bedziecie mówili mu , że pozyczycie mu swoje armie ? Ma swoją to zagra swoją . A jak nie to nie ;P

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jankielu, uwazam, ze Twoj wywod nie jest rzetelny i nie odpowiada rzeczywistosci. Pomijasz wiele znaczych faktow, ktorych nie chce teraz po raz kolejny powtarzac
Nie musisz powtarzać. Nie miałbyś nawet takiej możliwości. Niestety, żadnych istotnych faktów nie przytoczyłeś, przykro mi. Większość, to powtarzanie w kółko frazesów "jakie to jest przegięte".
Po prostu nie potrafie zrozumieć jak można narzekać na warda 3+ w tak niskiej cenie.
Nie chodzi o przycinanie warda, tylko o to, że nikt trafnie nie wskazał, co w istocie jest przegięte i nie udało się stworzyć CS, który sprostałby założeniom jego autorów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

Sa!nt pisze: Jak czytam Wasze komentarze na temat tego Mastera to mam wielką ochotę tam przyjechać. Niesamowitą reklamę robicie temu turniejowi przynajmniej w mojej ocenie.
Zapraszamy. :) Miejsca limitowane, wiec nie warto przesypiac okazji :)
bo tak. :lol:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Jankielu, ja wiem że pedant jest słaby i funkcjonuje tylko u Lordów. Niestety nikt tego nie chce zauważyć. Podobnie jak faktu że herald khorna z 0+pancerzem, przeważnie jest tylko jeden i z killing blowa szybko może umrzeć - np bo co za jest różnica między imperialnym hirołem z 1+ z przerzutem i 5+-4+wardem a jaggermajstrem?
No sam nie wiem.
Eh takie życie.

Info od środowiska organizatorskiego! www.strefazero/forumturniejow/PGA/Master.net.pl
Chłopaki rozważają nad (post Markiszona czytajcie).
- Wejdzie Cs made by LS, prawdopodobnie 6 dni przed turniejem, może wcześniej w zależności od prac tej grupy.
- Limit miejsc wynosi 78, z czego 38 jest dla Wielkopolski
- Demony zostaną z racji przegiętości zbanowane
-

czekam na więcej info i potwierdzenie tych faktów :!: :D 8) :twisted:

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

szafa@poznan pisze:
Nie zapominaj o hostessach i placuszkach :twisted:
KOOBA.84 pisze:
Sa!nt pisze: Jak czytam Wasze komentarze na temat tego Mastera to mam wielką ochotę tam przyjechać. Niesamowitą reklamę robicie temu turniejowi przynajmniej w mojej ocenie.
Zapraszamy. :) Miejsca limitowane, wiec nie warto przesypiac okazji :)
I co narobiliście? Teraz mam takiego smaka na ten turniej :P
Teraz tylko muszę wymyślić rozpiskę potestować i domalować tego czego nie mam.
Jak miałem nie jechać to teraz na 75% będę. :twisted:
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

jak czegos nie domalujesz to pytaj, pare osob nie gra u nas ze sporymi armiami wiec jak przyjedziesz z piwem to troche sie da pozyczyc zawsze :)

@bogins - obawiam sie ze nie rozumiem :P?

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

BOGINS pisze:bo co za jest różnica między imperialnym hirołem z 1+ z przerzutem i 5+-4+wardem a jaggermajstrem?
No sam nie wiem.
Sam się prosisz o umieszczenie tych bzdur w sygnaturce ku uciesze innych.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No i ciągle to samo: WARD 3+, WARD 2+ - czy wiecie jak te przedmiot działa ?? Po prostu im większa siła tym większy ward. Taka Banshee takiego lorda zazieje z łatwością, co mi się zdarzyło, Pocisk 3d6 S1 no save wciąga go. Podobnie S2 itp., więc przestańcie tak gadać. Jakbym miał ward 3+ na wszystko i zawsze to bym się cieszył bardzo, bo wtedy nawet banshee mi niestraszna by była.
Bardzo bolą tego lorda witch elfki itp. Łamią go kloce - jaki niezabijalny ?? BSB jest pancerniejszy, lord na smoku też, czy Lord na CO. Taki pieszy ma swoje zastosowania, ale ma sporo wad i minusów.

Idąc tym tokiem rozumowania:
- zabierzmy slaanowi dorzut kostki, bo za dużo czarów rzuca sam, albo co to za zasada, że widzi oczami skinka - przegięcie pały !!! A złam go na 3d6 przerzucanym - tylko pech sprawia, że się złamie.
- przytnijmy kowadło, bo wkurza - mała runa wybucha na 3+ a nie 2+ wychodzi a duża na 5+
itd. itd. - kilka przykładów
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jankiel pisze: Nie musisz powtarzać. Nie miałbyś nawet takiej możliwości. Niestety, żadnych istotnych faktów nie przytoczyłeś, przykro mi. Większość, to powtarzanie w kółko frazesów "jakie to jest przegięte".
Zarowno ja, jak i Shino, Crusader, czy Szafa, podalismy wiele konkretnych argumentow na to, dlaczego pedant jest przegiety. Trzeba tylko chciec ich poszukac. Pomoge Ci. Oto linki do kilku bardziej tresciwych postow, w ktorych znajdziesz wyjasnienie, dlaczego ja, i kilku innych graczy, uwazamy, ze pedant jest przegiety:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=297383#297383

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=297447#297447

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=297487#297487

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=297557#297557

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=297820#297820

Oczywiscie zawsze mozesz uzyc argumentu, ze te fakty nie sa "istotne". Dla mnie sa jednak mimo wszystko bardziej sensowne, niz argumenty, ktore padly ze strony obroncow delfow. Nie kaz mi szukac tych argumentow, bo nie chce mi sie po ktorys brnac przez ten flame. Byly to argumenty z cyklu - bo koles na piechote jest fajny a bez zwyklego pedanta nie jest fajny.

Nie chodzi o przycinanie warda, tylko o to, że nikt trafnie nie wskazał, co w istocie jest przegięte i nie udało się stworzyć CS, który sprostałby założeniom jego autorów.
Popatrz w powyzsze linki. Jest tam wyraznie wskazane, dlaczego pedant jest naszym zdaniem przegiety.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, o 15:29 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ale obcięcie pendanta nie zmienia jego zastosowania na to co przytoczyleś, tylko na siłe 5+. Slann kosztuje troszkę więcej punktów i za zabicie go jest mega premia 400pkt. Skoro lepsi są inni lordowie niż na piechote to ich wystawcie skoro chcecie mieć herosa do przytrzymywania.

Pozdro

ODPOWIEDZ