Starcraft 2
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Starcraft 2
Obejrzałem właśnie finał mistrzostwa świata. Te Koreańczyki to grają w inną grę chyba co?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Tak jest to abstrakcja to co robia i mikro i makro.
Rozważam kupno s2 i mam rozkminę. Niedługo wychodzi call of the void i tu pojawia się pytanie. Czy hots będzie potrzebny, żeby grać w voida? Bo jeśli nie, to raczej nie opłaca mi się kupować hotsa za 100zł na pół roku gry. Jeśli ktoś się orientuje, dajcie znać.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
No jak się nie opłaca? a jak chcesz grać nie mając jednostek z Swarma? Takie pytania mnie po prosty powalają... dodatek potrzebuje dodatku lub orginału jak jet pierwszym dodatkiemAndrzej pisze:Czy hots będzie potrzebny, żeby grać w voida? Bo jeśli nie, to raczej nie opłaca mi się kupować hotsa za 100zł na pół roku gry.
Nie mam pojęcia, mogliby zrobić tak, że w voidzie usuną jednostki ze swarma i będą tylko te z podstawy+kilka nowych. Nie grałem w s2, oglądałem tylko streamy, więc jak możesz, to albo daruj sobie złośliwości i po prostu odpowiedz na pytanie, albo nie pisz nic i poczekaj aż ktoś inny się wypowie.
Pomijając formę, dziękuję za wartość merytoryczną odpowiedzi.
Pomijając formę, dziękuję za wartość merytoryczną odpowiedzi.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Wg wszystkich informacji i przeciekow sieciowych aby pograć w ostatni dodatek będzie trzeba mieć poprzednie dwie części
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja pykam. Mistrzem nie jestem, ale coś tam sobie gram.
Nie rozumiem kompletnie systemu ladderowego, czy ktoś kompetentny mógłby wytłumaczyć mi skąd biorą się punkty itp. 

Proste jak budowa cepa. Masz ukrytą ilość punktów zwaną MMR (jak grasz to się one dostosowują do twojego poziomu). Parują cię z gościem który ma podobny MMR (w jakimś tam zakrasie). Grasz sobie z nim. System działa tak: Jeśli macie skrajnie bliską ilość punktów MMR to dostajesz 12 punktów za wgraną i przegraną. Jeśli on ma więcej MMR to jak przegrasz tracisz mniej niż 12 punktów jeśli wygrasz dostajesz więcej niż 12. I analogicznie jak on jest słabszy. Zbierasz punkciki za winy tracisz za przegrane i konkurujesz na ilość punktów z graczami w twojej lidze. Jak jesteś wystarczająco wysoko to wyświetla ci się "ładniejszy" emblemat ligi przy nicku.
Jest jeszcze bonus pool. Bodajże jeśli nie grasz 2 godziny i jesteś poniżej ligi master dostajesz 1 punkt bonusowy. Jest to pula z której się odejmuje jeśli przegrasz (a nie z twojej puli punktów już zdobytych) lub dodaje dokładnie tyle ile dostałeś punktów za wygraną (w efekcie za wina z równym przeciwnikiem dostajesz 24 pkt a nie 12 co pozwala nadgonić tych co grają codziennie).
Jest jeszcze bonus pool. Bodajże jeśli nie grasz 2 godziny i jesteś poniżej ligi master dostajesz 1 punkt bonusowy. Jest to pula z której się odejmuje jeśli przegrasz (a nie z twojej puli punktów już zdobytych) lub dodaje dokładnie tyle ile dostałeś punktów za wygraną (w efekcie za wina z równym przeciwnikiem dostajesz 24 pkt a nie 12 co pozwala nadgonić tych co grają codziennie).
http://blizzone.pl/sc2/legacy-of-the-void-powrot-krola
Brood War tfu Legacy of the Void nadchodzi
i dlatego znów zainstaluje sc2 i zacznę grać 
Brood War tfu Legacy of the Void nadchodzi

Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja grywam. Najwyżej skończyłem na 15 miejscu złotej ligi, ale potem przestałem grywać regularnie i zlamiłem aż do brązowej. Teraz sporadycznie, ale od Legacy of the Void pewnie znowu będę miał fazę. 

My Life for Aiur będę grał 
Szkoda dziś MaNy i przegranej w finale 4-2 a chłopak miał szansę pocisnąć przed własną publicznością i pojechać na blizzcon (chociaż i tak 15000$ jego)

Szkoda dziś MaNy i przegranej w finale 4-2 a chłopak miał szansę pocisnąć przed własną publicznością i pojechać na blizzcon (chociaż i tak 15000$ jego)
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13