End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: Andrzej »

Parę stron temu napisałem, że nowy fluff to gówno. Po podanie dokładnych newsów zmieniam zdanie, jest to wielkie gówno. Mam nadzieję, że to tylko taki funowy dodatek/alternatywna historia. Bo jak to wejdzie na stałe do świata wfb, to chyba czas będzie przerzucić się na inny system...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Straszliwe rozpaczacie. Nie można grać w czasach przed EOT? Dla mnie fluff jest ważny, ale sądzę, że można umieszczać się w różnych okresach. Spójrzcie na 40K i okres przed Herezją i w jej trakcie.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, o 15:05 przez dzikki, łącznie zmieniany 1 raz.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Poza tym po co robić dark fantasy, skoro nikt w nim nie ginie... #-o
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

hypnotic pisze:Pod każdym względem jest cieżko z tym EoT. Grać z nim się normalnie nie da ale i wycofać z tego nie łatwo. GW poświęciło na to sporo środków i czasu, a do tego sprzedaje się wyśmienicie. I co, po kilku miesiącach startujemy od zera, nie było tematu? Oczywiście po GW można się spodziewać wszystkiego, ale logicznie jest zakładać że EoT zostanie z nami na dłużej. Jeśli jest kompatybilny z 9ed to będzie jej częścią.
Poziom zmian, czytaj. absurdu jest tak duży, że ciężko się z nim pogodzić i racjonalnie uznać za obowiązujący kanon. Jesteśmy na etapie wyparcia :D nikt nie chce uwierzyć, że GW może zrobić jeden armylist, dlatego ludzie szukają, innego sensownego wyjścia. Gorzej, jeżeli tak rzeczywiście będzie. Niemniej, jeżeli przyjąć, że EoT w 100% wyznacza 9 edycję, to :shock:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Jarlaxle pisze:Niemniej, jeżeli przyjąć, że EoT w 100% wyznacza 9 edycję, to :shock:
To sporo ludzi z pewnością da sobie z nią spokój :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

przesada ;)

nikt nie zabroni składać armii tak aby była "czysta rasowo" :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Kosa pisze:przesada ;)

nikt nie zabroni składać armii tak aby była "czysta rasowo" :)
Ja wierzę w rozsądek ludzi którzy tworzą ograniczenia turniejowe i zrobią to tak, by miało to ręce i nogi :) Bo w teorii nikt nikomu tego nie zabroni. Ale wyobrażasz sobie np granie "czystą" armią mając naprzeciw siebie fuzję tego co najlepsze u WE, HE i DE ?

Wiadomo na razie to gdybanie bo 9 edycja póki co pozostaje w sferze plotek i ploteczek, ale jeśli 9 edycja ma ugruntowanie w 100% z EoT to te wszystkie armijne hosty wydaję się być całkiem realne.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, o 15:07 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ale płaczecie. Jak baby (bez urazy dla twardych Pań). Elfowie powinni mieć więcej godności. :P

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Naviedzony pisze:Ale płaczecie. Jak baby (bez urazy dla twardych Pań). Elfowie powinni mieć więcej godności. :P
+1000, bez tego ostatniego fragmentu :wink:
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Bjouy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

A tam, ja się tylko zastanawiam co oni tam palą. Chce GW mieszać to niech miesza, w końcu ich system. Czasami się tylko człowiek zastanawia jak to jest, że duża część Ulthuanu poszła za Malekhitem, bo 6k lat temu dotknęła go jawna niesprawiedliwość. Topił Ulthuan we krwi podczas kolejnych najazdów, ale wybaczmy mu to, cel miał przecież szczytny ;)
Jeśli faktycznie w czasie ostatniego starcia pojawił się nawet duch Elthariona po stronie Malekhita, to niezła ironia biorąc pod uwagę 7 edycyjną historię oślepionego Elthariona ;)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Odoamar pisze:A We znowu nie dotrzymaja obietnicy lub sie wypra

Jakiej obietnicy ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Nie chodzi mi o sam pomysł wprowadzenia radykalnych zmian, ale to, że zrobili to całkowicie z dupy, nielogicznie i nierealistycznie. Z jakiej niby paki dziesiątki tysięcy elfów miałyby nagle przyłączyć się do odwiecznego wroga z którym walczą brutalnie od 6tys lat? Bo teclis im powiedział, że to była jakaś tam intryga? Super, zanihilujmy 80% własnej rasy, zatopmy swoją ojczyznę w imię tego, żeby znienawidzony wróg, który zabił setki/tysiące moich pobratymców/rodziny mógł posadzić tyłek na tronie... To się po prostu kupy nie trzyma.

To tak jakby się okazało, że chaos dwarfy tak naprawdę były poddawane próbie przez boga krasnoludów, a tak naprawdę były spadkobiercami dziedzictwa całego rodu. I teraz krasnoludy dzielą się na 2 części, część pomaga chaośnikom, a druga część z nimi walczy. Please...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Kamyk

Post autor: Kamyk »

Czytałeś chociaż jedną książkę?

Bjouy
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

Andrzej pisze:Nie chodzi mi o sam pomysł wprowadzenia radykalnych zmian, ale to, że zrobili to całkowicie z dupy, nielogicznie i nierealistycznie. Z jakiej niby paki dziesiątki tysięcy elfów miałyby nagle przyłączyć się do odwiecznego wroga z którym walczą brutalnie od 6tys lat? Bo teclis im powiedział, że to była jakaś tam intryga? Super, zanihilujmy 80% własnej rasy, zatopmy swoją ojczyznę w imię tego, żeby znienawidzony wróg, który zabił setki/tysiące moich pobratymców/rodziny mógł posadzić tyłek na tronie... To się po prostu kupy nie trzyma.
Dobrze powiedziane.
Najgorzej bo leci do mnie książka Khain, którą jakoś nagle straciłem ochotę czytać, wiedząc jakiej dawki absurdu należy się spodziewać...

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

W takim razie polecam przeczytać nową powieść z cyklu Kryształy Czasu. Tam to się dopiero dzieje.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Post autor: Fubuki »

Nowa książka nas uczy że kłamstwo zawsze wychodzi na wierzch, ma krótkie nogi i długie uszy
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim

Obrazek

Balcerek
Wałkarz

Post autor: Balcerek »

Jacobs pisze:
Odoamar pisze:A We znowu nie dotrzymaja obietnicy lub sie wypra

Jakiej obietnicy ?
Ponawiam pytanie.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Pewnei chodzi o to, że obiecały wrócić bronić Ultuany ale jednak postanowiły zostać w AL.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Fubuki pisze:Nowa książka nas uczy że kłamstwo zawsze wychodzi na wierzch, ma krótkie nogi i długie uszy
Idziesz do podpisu :mrgreen:

Luuuudzie... elfyyyyy... nie zasmucajcie mnie. #-o Większość przemyśleń w tym temacie też jest tak bardzo z czterech liter, że aż po przełyk sięga. Jaka zmiana systemu na skirmisha ? Jakie niszczenie armii/jednostek ?! Wszystko będzie dalej po staremu, poza tym że zmienił się fluff na bardziej epicki, wielopoziomowo ciekawy i sensowny, doszło parę nowych jednostek, opcjonalne zasady (te Streets of Death z Glottkina są genialne), opcjonalne zasady do tworzenia mulitifrakcyjnych armii pod dowództwem bohaterów z fluffu (na coś takiego każdy klimaciarz czekał) opcjonalne urozmaicanie magii, no i trochę zmian w zasadach, które scementuje nam nowa edycja.

Z czego do gry turniejowej wejdzie tylko część zasad magicznych, kilka nowych jednostek co wydali, no i 9ed jak wyjdzie. A płaczecie normalnie jakby wam Nagash sąsiadów w zombi zamienił i poprowadził na południe, dzikusy Archaona rodziny zgwałcili i spalili domy, a Malekith zbajerował dziewczyny (i ew chłopaków :mrgreen: ). Take it easy men, i poczytajcie nowe książki choćby w PDF-ie to na podstawie pojedynczych, często niesprawdzonych zdań nie będziecie marudzić że fluff bez sensu. Po przeczytaniu Glottkina i Nagasha powiem wam, że jedyna, jedyna akcja która nie została opisana przemyślanie i sensownie przez GW to Eltharion skaczący z gołymi rękoma na drugiego najpotężniejszego nekromantę świata. No i może Vlad, który nie sprawdził składu chemicznego krwi Otto Glotta zanim ją wypił. :lol2: :lol2:
Kamyk pisze:Czytałeś chociaż jedną książkę?
+1000000
Bjouy pisze:
Andrzej pisze:Nie chodzi mi o sam pomysł wprowadzenia radykalnych zmian, ale to, że zrobili to całkowicie z dupy, nielogicznie i nierealistycznie. Z jakiej niby paki dziesiątki tysięcy elfów miałyby nagle przyłączyć się do odwiecznego wroga z którym walczą brutalnie od 6tys lat? Bo teclis im powiedział, że to była jakaś tam intryga? Super, zanihilujmy 80% własnej rasy, zatopmy swoją ojczyznę w imię tego, żeby znienawidzony wróg, który zabił setki/tysiące moich pobratymców/rodziny mógł posadzić tyłek na tronie... To się po prostu kupy nie trzyma.
Dobrze powiedziane.
Najgorzej bo leci do mnie książka Khain, którą jakoś nagle straciłem ochotę czytać, wiedząc jakiej dawki absurdu należy się spodziewać...
To mi sprzedaj, kupię bardzo chętnie bo się za późno na preordery obudziłem, a Khaine nie wygląda na tak cieniutki jak Glottkin więc mam chrapkę na intrygi, epickie arty i apokaliptyczne bitwy :D

Poza tym jako autor tematu sam pomarudzę... OOOFFTOOOP! To miał być temat o fluffie Warhammera, gdzie między innymi miały się pojawiać sensowne streszczenia i objaśnienia fluffu EoT dla tych którzy nie mają czasu booków przeczytać. :wink:

EDIT
@Chomikozo - obecna Arena ma trochę smaczków z EoT, poza tym dzieje się ona tuż przed Rebelią Czarnego Rycerza i wojną domową w Bretonni, od której się całe Butthurt of Times zaczęło :)
Następną prowadzi Byqu, ale myślę że już w historiach postaci będzie się można do EoT odnosić.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

GrimgorIronhide pisze: EDIT
@Chomikozo - obecna Arena ma trochę smaczków z EoT, poza tym dzieje się ona tuż przed Rebelią Czarnego Rycerza i wojną domową w Bretonni, od której się całe Butthurt of Times zaczęło :)
Następną prowadzi Byqu, ale myślę że już w historiach postaci będzie się można do EoT odnosić.
Ja niedługo zacznę czytać End of times, jestem w trakcie The Sundering, żeby lepiej ogarniać zanim się wezmę za to. Ten temat ledwo co przeglądałem, bo się bałem spoilerów, a akurat Khaine mnie bardzo, bardzo interesuje :wink: . Generalnie zmiany mi się podobają, jestem za wprowadzaniem na Arenę, może naprawdę sporo fajnych wątków dodać.
Obrazek

ODPOWIEDZ