Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków
Moderator: Ziemko
Dla TG ITP albo save... innych opcji nie widze, chyba ze bedzie jakis ward/regenka.
Albo MR, ale to juz sie zobaczy duzo rzeczy
Dwurak lepszy od halabard bo i tak maja 1-2 Inicjatywy i naogol wala ostatni A S6 sprawi że oddzialy wroga nie tylko beda sie zastanawialy czy przelamiaja ten klocek, ale tez czy same nie dostana w dupsko
Pozdro
Dwurak lepszy od halabard bo i tak maja 1-2 Inicjatywy i naogol wala ostatni A S6 sprawi że oddzialy wroga nie tylko beda sie zastanawialy czy przelamiaja ten klocek, ale tez czy same nie dostana w dupsko
Pozdro
- Temple Guard
- Falubaz
Nie wierzę, by mieli save'a lepszego niż 2+ (od przodu), czyli takiego samego jak wojownicy chaosu i ironbreakers. Nie sądzę, by dostali Quetzla, w końcu oni jakby już go mają. Dostaną najwyżej LA i to da im własnie save'a 2+/3+. Nie może być według mnie mowy o 0+ czy 1+, zagalopowałeś się troszeczkęKarol J pisze:Jeśli TG będą mieli takiego samego scaly skina jak teraz to z LA, tarczami i quetzlem beda mieli save na 1+. Natomiast jeśli zachowana zostanie proporcja "scaly skin o 1 lepszy od saurusów (które mają mieć 5+ jak słyszałem) to będą mieli save'a na 0+. Mi się podoba.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Zebys sie nie zdziwilTemple Guard pisze:Nie wierzę, by mieli save'a lepszego niż 2+ (od przodu), czyli takiego samego jak wojownicy chaosu i ironbreakers. Nie sądzę, by dostali Quetzla, w końcu oni jakby już go mają. Dostaną najwyżej LA i to da im własnie save'a 2+/3+. Nie może być według mnie mowy o 0+ czy 1+, zagalopowałeś się troszeczkęKarol J pisze:Jeśli TG będą mieli takiego samego scaly skina jak teraz to z LA, tarczami i quetzlem beda mieli save na 1+. Natomiast jeśli zachowana zostanie proporcja "scaly skin o 1 lepszy od saurusów (które mają mieć 5+ jak słyszałem) to będą mieli save'a na 0+. Mi się podoba.
- Temple Guard
- Falubaz
Nie zdziwię się No chyba że masz jakieś info w tej sprawie, ale nawet jeśli tak, to w tym momencie nie będzie ono jeszcze pewne. Nie wierzę w poprawę save'a o 2 czy 3 punkty, natomiast o 1 jest jak najbardziej prawdopodobne.SlanesH pisze:Zebys sie nie zdziwil
Nie zagalopowałem się tylko mówię jak to wygląda na dzień dzisiejszy.
Natomiast nie wiem czemu mówisz, że TG "jakby mają quetzla". Nie zgadzam się z tym - to jest poprostu elitarna piechota a ta prawie zawsze ma lepszy AS od bazowej piechoty (tj. w LM Saurusy) - tak jest w każdej armii.
Osobiście też uważam, że AS na 1+/0+ na piechocie to trochę mocne i GW jeszcze tego nie stosowało, ale z drugiej strony gdy się pomyśli o VC i demonach to wydaje się to bardziej realne. Nigdy takiej piechoty nie było ale zawsze musi być ten pierwszy raz.
Natomiast nie wiem czemu mówisz, że TG "jakby mają quetzla". Nie zgadzam się z tym - to jest poprostu elitarna piechota a ta prawie zawsze ma lepszy AS od bazowej piechoty (tj. w LM Saurusy) - tak jest w każdej armii.
Osobiście też uważam, że AS na 1+/0+ na piechocie to trochę mocne i GW jeszcze tego nie stosowało, ale z drugiej strony gdy się pomyśli o VC i demonach to wydaje się to bardziej realne. Nigdy takiej piechoty nie było ale zawsze musi być ten pierwszy raz.
- Temple Guard
- Falubaz
Ale opierasz to na jakichś plotkach, czy to tylko Twoje przypuszczenia?Karol J pisze:Nie zagalopowałem się tylko mówię jak to wygląda na dzień dzisiejszy.
To nie są moje przypuszczenia. Opieram się na informacjach, które najczęściej się powtarzają (spawningi dla TG, Scaly Skin na 5+ dla saurusów, LA dla TG + logika). Wiadomo, że tak naprawde to gówno wiemy ale z drugiej strony w 80 - 90% te najczęściej powtarzane plotki na tyle czasu przed premierą ile my jesteśmy się sprawdzały, jesli chodzi o inne armie, które wychodziły wcześniej.
Semi - jeśli będą mieli 1+/0+ AS to mogą być nawet rarem i to będzie nie fajna opcja a wręcz zajebista.
Semi - jeśli będą mieli 1+/0+ AS to mogą być nawet rarem i to będzie nie fajna opcja a wręcz zajebista.
Oczywisice ze chce ... z SV 1+ tylko cannony Ci straszne, a to zalatwiaja terki z chamciami.
Wsawiasz slanna do srodka i mielisz przeciwnikowi armie poki nie przyjdzie koza do woza(znaczy TG )
Zreszta juz teraz niektorzy tak graja, w nowej edycj wyglda na to ze bedize efektywniej (Slann sam z siebie wzbudzajacy fear + 2 szandary? mniam).
Wsawiasz slanna do srodka i mielisz przeciwnikowi armie poki nie przyjdzie koza do woza(znaczy TG )
Zreszta juz teraz niektorzy tak graja, w nowej edycj wyglda na to ze bedize efektywniej (Slann sam z siebie wzbudzajacy fear + 2 szandary? mniam).
- Temple Guard
- Falubaz
Jestem w stanie się założyć, że TG bedą mieli co najwyżej save'a 2+/3+ (czyli będzie on poprawiony najwyżej o 1 punkt, dostaną pewnie LA i to już by było super i byłbym zadowolony). Wszystko mocniejsze to dla mnie science fiction Żeby mieć save'a 1+/2+ musieliby mieć scaly skin 4+, LA i tarcze (lub sc 5+, HA i tarcze). A żeby mieć 0+/1+ to już nie wiem co - HA, scaly skin 4+ i tarcze czy scaly skin 3+, LA i tarcze?
Oczywiście życzę im tego z całego serca, ale bez jaj, panowie
No i nie zapominajmy o tej plotce, że Lizaki (pewnie niektóre) miałyby mieć warda 5+, jeśli w danej sytuacji ich armour save byłby gorszy.
Oczywiście życzę im tego z całego serca, ale bez jaj, panowie
No i nie zapominajmy o tej plotce, że Lizaki (pewnie niektóre) miałyby mieć warda 5+, jeśli w danej sytuacji ich armour save byłby gorszy.
Co do plotki z wardem to tez slyszalem (jakis spawning) ale ze dziala tak, ze na kazdy atak wybierasz czy armor czy ward save.
Ale: Saccly skin 5+, Quetzl 4+ LA 3+ Sh 2+ i w CC od przodu 1+ calkiem mozliwe
Do tego ITP albo wymienny ward na 5+ ...
mozliwe? zobaczymy
Ale: Saccly skin 5+, Quetzl 4+ LA 3+ Sh 2+ i w CC od przodu 1+ calkiem mozliwe
Do tego ITP albo wymienny ward na 5+ ...
mozliwe? zobaczymy
Saurusi/TG z savem 1+? Proszę, dajcie spokój - czy polityka GW idzie w tym kierunku, żeby w każdej armi był nieśmiertelny klocek jakiejś jednostki? A już myślałem że 10BK z regenką to szczyt...
Też chcę by u moich HElfów coś takiego było...
Też chcę by u moich HElfów coś takiego było...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
jakiej kazdej armii? moze w 2 -3 to jest...Natomiast nie wiem czemu mówisz, że TG "jakby mają quetzla". Nie zgadzam się z tym - to jest poprostu elitarna piechota a ta prawie zawsze ma lepszy AS od bazowej piechoty (tj. w LM Saurusy) - tak jest w każdej armii.
Masz racje Shino - nie w każdej. Uściśle - chodziło mi o to, że w większości armii jest elitarna piechota, która w porównaniu do tej bazowej, podstawowej ma lepszego AS (HE, DE, na upartego WE i Ogry, Imperium, Warriorzy Chaosu, Bestie Chaosu, Orki, Krasnale, obecne lizaki, VC, TK - nie wiem czy coś pominąłem ale wydaje mi się, że to więcej niż "2-3"...)
I
dokładnie o to mi chodziło. Kiedy mówiłem o możliwości 0+ to poprostu porównałem to do obecnej sytuacji, gdzie TG mają lepszego AS o 1 niż Saurusi (i jak w większości armii piechota elitarna w porównaniu z tą podstawową) - tak więc wtedy Scaly Skin na 4+ i wychodzi w sumie AS na 0+.Ale: Saccly skin 5+, Quetzl 4+ LA 3+ Sh 2+ i w CC od przodu 1+ calkiem mozliwe
I