Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
quas
Niszczyciel Światów

Re: Temat filmowy

Post autor: quas »

-Qc- pisze:To jak mocny jest superman zalezy od scenarzysty/autora komiksu :D

Chyba w MoS sie pojawilo, ze na kryptonie funkcjonuja systemy z uniwersalnym tluamczem i sie dostosowują do jezyka tego kto obsluguje, Ale glowy za to nie dam ;)

No z tym wrobieniem imo bez sensu. Plus zmarnowano swietny pomysl na proces supermana, nawet nie dano nam posluchac mowy oskarzyciela i obroncy - gora 5-10 minut a ile by tresci dodano i jaki fajny konflikt aksjologiczny no ale ; /
jakkolwiek by nie było przewija się motyw przewodni -> albo masz kryptonit albo chlop jest niesmiertelny (przezył nuke, nie musi oddychac, kule sie go nie imają itd.)
tlumacz uniwersalny jest wytlumaczeniem jak supcio zrozumial sie z ojcem w MoS. Ale wiesz - włączasz kompa i on od razu jest w trybie "angielski"? Chyba ze poprzedni uzytkownicy z nostalgii uzywali jezyka tubylcow ktorych chcieli zniewolic. No i "logował" sie Kryptonczyk.

I owszem, jakby cały motyw z Tuaregami wywalic i w to miejsce porządnie przedstawić proces to poprawiłoby fabułę i eliminowało niezrozumiałą sieczkę.
Tam było więcej niezrozumiałych elementów które mozna było prostymi scenami rozwiązać -> ale to kosztem innych scen. Ale tam sporo minut poświęcono wątkom które w zamyśle będą scenariuszami kolejnych filmów. Troche robienie oczka dla fanboyów - tylko ze ich nie trzeba zachecac do ogladania. Oni i tak pójdą do kina nawet jak wyjdzie gniot. Ale z perspektywy laika traci sie spojność, i ostry hamulec leci po tresci fabuły samego filmu.

i miedzy innymi dlatego "chłopki w rajtkach" w lekkim wydaniu (np Guardiansi) sa lepiej przyjmowani i lepiej sie sprzedaja niz patetyczność. Choc i w ciezkiej konwencji mozna zrobic dobry film (wylecial mi z glowy tytul filmu o herosach na powojennej emeryturze ktorych ktos zaczyna zabijac )

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

-Qc- pisze:Chlopak ze wsi to jeszcze nie prostak :D (co by było jakby kiedys supermana komunsite zekranizowali... :D)
lekko sie nabijam, wiadomo, ale startu do batmana nie ma i nie bedzie mial ;]

RED SON!! moze kiedys ;>
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Wiesz QC jak napisałem prędzej, że Watchman to zajebisty film to mnie tu sponiewierali :D więc lepiej Ciiii z tym ostatnim :D

@Afro
Batman sratman

PAJĄCZEK
http://naekranie.pl/aktualnosci/nowy-sp ... ogo-841904
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Batman jest zajebisty. A na dobry film ze spidermanem cały czas czekam, jak komiksy uwielbiałem, tak filmów nie cierpię.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Watchmeni OP

Affleck za kamerą OP OP OP OP :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Watchmen....właśnie, dzięki za przypomnienie.
imo dobry film.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Haha 3 strony temu tez pisalismy ze watchmen sa zajebisci
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Duch w Muszli nadchodzi.
Motoko Kusanagi
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

A ja wracam sobie właśnie z filmowej nocy z batmanem ( 3 części Nolana + Batman kontra supermen ) i muszę powiedzieć :

O ile
Początek - 8/10
Mroczny Rycerz - 10/10 ( za samego Jokera :mrgreen: )
Mroczny Rycerz Powstaje - 8=/10

To o tyle Batman vs Superman - 4/10

Film jest zły.

Nie beznadziejnie zły, bo jest w nim kilka elementów które mi podobały - kreacja batmana, nader odmienna od standardowej wizja Lexa, czy nawet (trochę czerstwy, ale zawsze) humor :P . Ale reszta jest po prostu słaba. Fabuła jest dziurawa jak tarcza na strzelnicy w Teksasie ( nawet jak na niewyśrubowane standardy filmów na komiksach ), Wonder Woman jest wciśnięta do filmu totalnie bez zaangażowania i polotu, a ilość scen których sensu zupełnie nie łapię była zdecydowanie za wielka (wszystkie sny batmana, Ile ich było 3 ? 4 ? ).

Nie polecam :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Najnowszy trailer nowych x-menów. Ostatnia scena najlepsza z całego trailera:D
https://www.youtube.com/watch?v=Jer8XjMrUB4
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Kapitan jest oglądalny. Fajne nawet te psotaci, lużny filmik ale trzyma sie kupy. Propsy :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

X-men fajnie sie zapowiada to sumie moim zdaniem jedna z nielicznych serii marvela, ktora nie miala fatalnych czesci.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Znalazłbym słabe filmy ludziów x :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

Szczególnie wszystkie po "trylogii" chociaż i ona miała swoje gorsze ( pierwsza część ) i lepsze ( ostatni bastion ) chwile.
Strasznie mi się podoba pomysł na nową cześć, bo apokalips to akurat IMO 2 po Magneto arch enemy, ale obsada mnie nie przekonuje [-X . Sansa Stark jako Jean Grey, Lawrenc jako Mystic, Logan z meszkiem na twarzy. Chyba poczekam na premierę w tv
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

W tym nowym filmie to tylko Psylocke <3 :D
Brettonia 23/1/13

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

Widzę, że kolega ma podobny gust :wink: , ale jednak wolę Lawrenc z czarnymi włosami ("Poradnik pozytywnego myślenia").
Ok, przesadziłem z tym Loganem. Myślałem, że to ten co gra McCoya.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Hmm no Olivia bardzo fajnie w tej roli wypadla :D. Reszta to bida.
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Gokish pisze:Znalazłbym słabe filmy ludziów x :D
Znajdz te dobre :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Qc nie wypowiadaj sie, idz jarac sie reszta shitu, ktory ci sie podoba.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ale Sansa jako Jean wypada słabo.
Lawrence też bida, prawie nigdy nie jest niebieska a pół Pierwszej Klasy "To jestem prawdziwa ja, jestem piękna i dumna z tego".
Beast też padaka.
Nightcrawler lipa.

Ot, porównanie nowych filmów z pierwszą trylogią
Obrazek

Szkoda. Chciałbym, żeby X-Men mieli dobre filmy.

ODPOWIEDZ