Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)
Moderator: Gremlin
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 30#p487530
Bazyliszkowa wersja rozpiski na 2400, którą wcześniej wklejałem.
Bazyliszkowa wersja rozpiski na 2400, którą wcześniej wklejałem.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=21151
Rozpa na turniej parowy - oceniajcie jak możecie
P.S. Jeśli by wam się chciało to możecie napisać w tamtym temacie
Rozpa na turniej parowy - oceniajcie jak możecie

P.S. Jeśli by wam się chciało to możecie napisać w tamtym temacie

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
No cóż, po pierwsze to mój first post więc Cześć wam !
Po drugie mam prośbę o ocenę tej rozpiski :
Noble pancerz,tarcza i włócznia : 79
10 glade guard: 120
10 dryads: 120
6 wardancers 108
łącznie chyba 549 pkt
- to ma stoczyć bitwę z batalionem bretońskim + jeden BSB (na koniku, z rycerzami) . Należy pamiętac ,ze u niego chłopki (łucznicy) mają grać w skirmishu, z płonącymi strzałami + ma knights of the realm (bo i errantów mieć może przecież) + pegasusa.
A teraz pytanie czy to ma szanse z tym batalionem oraz jak tym grać w ogóle bo przyznam ,ze zaczynam grę wood elfami dopiero.
I jeszcze jedno, jak byście proponowali rozbudować tę armię do ~ 1000 pkt. , z mojej strony powiem tylko że chciałbym o ile to możliwe by znalazł się tam treeman. Wiem ze sporo zabiera pkt. ale i cos potrafi zdziałać.
Po drugie mam prośbę o ocenę tej rozpiski :
Noble pancerz,tarcza i włócznia : 79
10 dryads: 120
6 wardancers 108
łącznie chyba 549 pkt
- to ma stoczyć bitwę z batalionem bretońskim + jeden BSB (na koniku, z rycerzami) . Należy pamiętac ,ze u niego chłopki (łucznicy) mają grać w skirmishu, z płonącymi strzałami + ma knights of the realm (bo i errantów mieć może przecież) + pegasusa.
A teraz pytanie czy to ma szanse z tym batalionem oraz jak tym grać w ogóle bo przyznam ,ze zaczynam grę wood elfami dopiero.
I jeszcze jedno, jak byście proponowali rozbudować tę armię do ~ 1000 pkt. , z mojej strony powiem tylko że chciałbym o ile to możliwe by znalazł się tam treeman. Wiem ze sporo zabiera pkt. ale i cos potrafi zdziałać.
Co do rozpiski to jest chyba nawet w miare - nie wiem tylko jak łucznikom będzie z kawa szło - tylko mam zastrzeżenie co to Nobla - po cholera mu włócznia
Zakładam że gracie na 550 pkt - w sumie na takie pkt to i tak nic juz nie wyciśniesz za bardzo. A co do pomysłów na dalszą armie - będą tacy którzy powiedzą że lepsi od Treemana są Way Watchersi z KB jednak na taka kawalerię to Treeman był by świetnym pomysłem - jednak 6 s będzie przeciwnikowi skudecznie niwelowało pancerz, - poza tym wzbidza Terror - ma zaklęty czar - pieśń drzew, korzonki więc full wypas

... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
przede wszystkim nie potrzebuujesz włoczni na noblu. po za tym daj mu jakis kindred
(wspolnote z polskiego AB) najlepiej wardancer kindred ale wtedy nie mozesz miec pancerza i tarczy do tego wez mu Amaranthiner brooch.co do dalszego rozwoju armii bedziesz potrzebowal jeszcze jednego boxa driad i wild riderow co najmniej jednych. warto tez pomyslec o waywatcherach
(wspolnote z polskiego AB) najlepiej wardancer kindred ale wtedy nie mozesz miec pancerza i tarczy do tego wez mu Amaranthiner brooch.co do dalszego rozwoju armii bedziesz potrzebowal jeszcze jednego boxa driad i wild riderow co najmniej jednych. warto tez pomyslec o waywatcherach
jest to czar ktory wychodzi automatycznie. jesli przeciwnik go nie rozproszy to mozesz przesunac dowo;ny lasek(deklarujezs ktory przed rzuceniem czaru) w promieniu 18 cali lub zadac d6 obrazen z sila 4 w oddzial wroga znajdujacy sie choc kawalkiem figurki w dowolnym lesie na stole. za wolne punkty dokup lucznikow lub kilku wardancerow
mozesz oczywiscie ale taki chyba bedzie skuteczniejszy. poza tym bedziesz mial w szarzy wiekksza sile. jak nie dajesz mu kindreda to warto sie zastanowic nad jakims wardem i dwurakiem bo bez tego szybko ci zginie bo z twojego sejwa psz szarzy lancy nic nie zostanie. mozesz tez go poswiecic i dac mu Hail of doom arrow i wtedy masz szanse cos zdjac z tego strzalu ale HODa to bardzo losowy przedmiot wiec nie zawsze sie spisuje.
Nie zapominajmy o tym, że kindred kosztuje też swoje punkty więc gdy będzie chciał dać Kindreda war dancerów noblowi, to by musiał poświęcić 1 driade i 1 war dancera, by móc wystawić Nobla w Kindredzie, mógłby tak zagrać jednak...W mojej opini lepiej dać bez kindreda Nobla i wrzucić mu jakiś item na Ward save + dwuraka.
W Wood Elfach masz tak, że ich jednostki za ruch nie dostają kary na trafienie w strzelaniu. Jeśli wrzucisz Nobla powiedzmy do Glade Guardów, to będzie mógł bez problemu strzelać. Jeśli byś go wrzucił do war dancerów, to wydaje mi się, że tak ale nie jestem pewien
.

Od pieśni drzew dostają hity z siłą 5 jak się nie mylęoczko pisze:jest to czar ktory wychodzi automatycznie. jesli przeciwnik go nie rozproszy to mozesz przesunac dowo;ny lasek(deklarujezs ktory przed rzuceniem czaru) w promieniu 18 cali lub zadac d6 obrazen z sila 4 w oddzial wroga znajdujacy sie choc kawalkiem figurki w dowolnym lesie na stole. za wolne punkty dokup lucznikow lub kilku wardancerow

Co do nobla to tak jak mówią - albo dajesz go z kindredem do wardancerów dajesz mu broszę nie śmiertelności ( ward save na 3+ przeciwko nie magicznym atakom) masz wtedy nobla ze świetnym savem dobrą siłą ( 5s w szarży) i 4 atakami + bonusy od tańców albo dajesz mu wspólnote ziennokształtnych i dajesz mu HODę hełmik, albo wrzosowiec w łape dwuraka a za reszte pkt możesz dopakować tancerzy ew. łuczników - chociaż ja bym na tancerzy stawiał

A co do armi to tak jak Oczko mówi - jeszcze jeden box driad - dodatkowi łucznicy Wild Ridersi a potem treeman lub way'e
a jeśli klimat to u ciebie sprawa drugorzędna to możesz kupić sobie działko przy grach na większe pkt

Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, o 23:25 przez kubon, łącznie zmieniany 1 raz.