![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Wczoraj oglądałem Egzorcyzmy Dorothy Mills czy jakos tak, powiem szczerze , ze spodobał mi sie ale motyw z wioską pełną tajemnic skądś już chyba znam... ![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
'Wrogowie Publiczni' ostatnio ogladałem w kinie i musze przyznac ze sie podobało
, końcówka troche ssie, ale cała reszta filmu bardzo dobra ;]
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Paczek pisze:Wczoraj oglądałem Egzorcyzmy Dorothy Mills czy jakos tak, powiem szczerze , ze spodobał mi sie ale motyw z wioską pełną tajemnic skądś już chyba znam...
Film jest ssący po maksie. można sobie ściągnąć, ale jeżeli macie ochotę iść do kina to zastanówcie się dwa razy
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ostanie pelne metraze, ktore widzialem:
The Uninvited
Pisza, ze horror, ale wszyscy wiemy na jakim poziomie stoi wiekszosc tytulow z tego gatunku. Moze nie bylo tragedi jak w "Nocnym pociagu z miesem", ale raczej sredniawka, ktora troche ratuje koncowka.
Howl's Moving Castle
Anime z 2004. Jakos mi ten tytul umknal chociaz juz pare lat wstecz byl mi polecany. Wyprodukowalo go Studio Ghibli, czyli ci sami goscie, ktorzy stworzyli Princess Mononoke i Spirited Away. Cudowne animacje, wciagajaca historia - szczerze polecam nie tylko fanom anime, tym bardziej ze film zebral kilka nagrod i dostal nominacje do oskara.
The Uninvited
Pisza, ze horror, ale wszyscy wiemy na jakim poziomie stoi wiekszosc tytulow z tego gatunku. Moze nie bylo tragedi jak w "Nocnym pociagu z miesem", ale raczej sredniawka, ktora troche ratuje koncowka.
Howl's Moving Castle
Anime z 2004. Jakos mi ten tytul umknal chociaz juz pare lat wstecz byl mi polecany. Wyprodukowalo go Studio Ghibli, czyli ci sami goscie, ktorzy stworzyli Princess Mononoke i Spirited Away. Cudowne animacje, wciagajaca historia - szczerze polecam nie tylko fanom anime, tym bardziej ze film zebral kilka nagrod i dostal nominacje do oskara.
obejzuj sobie lapute... co prawda z lat 80dziesiatych wiec troche inna kreska ale jest to sequel ugoku no shiro wiec powinno ci sie spodobacRaptaparat pisze: Howl's Moving Castle
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
RinoWar Lotr nie jest spoko filmikiem tylko trylogiom o ile pamiętamRinoWar pisze:kurde ja bana nie powinienem dostać raczejchłopczyku? a ile ty masz lat gówniarzu
Jestem w jego wieku ale po tych postach wole się nie przyznawać...
Nie wieże że nikt nie oglądał Scarface
Scarface stary film, ktoś to jeszcze widzę ogląda
Film daje radę. A widział ktoś z obecnych na naszym forum 7 samurajów Kurosawy, film który kopie w kosmos 7 wspaniałych czy 7 mieczy, które są marnymi podróbkami orginału.
Lapute warto obejrzeć, polecam.
Z innych filmów które widziałem ostatnio: poraz 6 Dune Lyncha, oraz kolejny raz LOTRA.
Lapute warto obejrzeć, polecam.
Z innych filmów które widziałem ostatnio: poraz 6 Dune Lyncha, oraz kolejny raz LOTRA.
Ja oglądałem 7 samurajów i nawet wersje animowaną...
Wersja animowana mi specjalnie nie podeszła (mimo że jestem miłośnikiem anime od prawie 20 lat). Z innych wartych obejrzenia filmów to polecam również Tron we krwii i Ran wspomnianego wcześniej Kurosawy, również dają radę. Z animek po które warto również sięgnąć to zwrócie uwagę na Hakkenden (stary serial) w podobnym klimacie.
Z japońskich, to podobal mi się Bettle Royal 1 i 2 Pomysł z wysłaniem na wyspę klasy młodzieży aby się nawzajem wyrzynała je świetny, pomimo słabych efektów wizualnych.
Dla tych co lubią filmu z cyklu "jeden bohater wycina w pień armię przeciwników" proponuję obie części Azumi. Może i kino japońskie nie jest najlepsze pod względem realizacji filmów (tanie efekty specjalne itp.), ale niektóre pomysły skośnoocy mają niezłe.
Dla tych co lubią filmu z cyklu "jeden bohater wycina w pień armię przeciwników" proponuję obie części Azumi. Może i kino japońskie nie jest najlepsze pod względem realizacji filmów (tanie efekty specjalne itp.), ale niektóre pomysły skośnoocy mają niezłe.
Widziałem oba BRy i powiem, że mi się średnio podobały, ale szwagier był zachwycony (może dlatego że jak go ogladaliśmy to był jeszcze w liceum. Pomysł rzeczywiście ciekawy. Azumi także daje radę (choć drugiej części nie widziałem).
Z anime ktoś oglądał Akire??
Chyba większość ludzi, jedno z pierwszych pełnometrażowych anime, które widziałem. W latach 90-tych film miał swój wieki fandom, teraz wielu młodych oglądaczy nie czai fazy i nie rozumieją jego treści (np. mój szwagier jak puściłem mu Akire zasnął, a żona po 20 dała sobie spokój z ogladaniem)
Z Akirą kojazy mi sie jedno stare anime "Fist of the north star" (czy coś takiego) . Mononoke Hime to mistrz - rzecz oczywista . Mega w kosmos kopie też "Ninja Scroll"
kawał dobrego anime masakra na całego - ale z klasą . "7 samurajów" Kurosawy nie dościgniony wzór !! jeśli ktoś widział "7 wspaniałych" a nie widział pierwowzoru to jego obowiązkiem jest naprawić ten błąd ;]
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Fist of the North Star jest w podobnych kategoriach jak Akira (ah te lata 80-te), dużo krwi, postapokaliptyczny klimat i dużo napierdalania się ze jeszcze większą ilością krwii. Ninja Scroll również mistrz ale tylko I cześć, bo dodatki takie troche niedomyte. Mononoke też spoko jak większość pozycji Miyazakiego. Widział ktoś może takie stare anime z 1983 na podstawie mangi Buichi Terasawy Space Adventure Cobra, o tym samym tytule? Soundtrack z anglojęzycznej wersji tego filmu autorstwa Yelo rulez.Dibo pisze:Z Akirą kojazy mi sie jedno stare anime "Fist of the north star" (czy coś takiego) . Mononoke Hime to mistrz - rzecz oczywista . Mega w kosmos kopie też "Ninja Scroll"![]()
Z tego co pamiętam (a oglądałem to dawno i po angielsku a wtedy nie za bardzo umiałem) to było o Akirze czyli zbawcy ludzi? I było coś tam z projektem wojskowym. Wiem że pod koniec chciało mi się rzygać.cobra651 pisze:Chyba większość ludzi, jedno z pierwszych pełnometrażowych anime, które widziałem. W latach 90-tych film miał swój wieki fandom, teraz wielu młodych oglądaczy nie czai fazy i nie rozumieją jego treści (np. mój szwagier jak puściłem mu Akire zasnął, a żona po 20 dała sobie spokój z ogladaniem)
- swieta_barbara
- habydysz
Ostatnio mam sezon na rozne telewizyjne serie. Obczailem 6 sezonow family guy, rozowe lata 70-te, przyjaciol, sex w wielkim miescie a ostatnio bardzo pozytywnie odebralem duchovnego w californication. Musze powiedziec, ze bardzo wkrecajace i mimo pewnych majaczacych i wymarzonych przeklaman zajebiscie sie oglada. No i cycki wlasciwie w kazdym odcinku. Wypas.