Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Re: Temat filmowy

Post autor: Paczek »

Wczoraj oglądałem Egzorcyzmy Dorothy Mills czy jakos tak, powiem szczerze , ze spodobał mi sie ale motyw z wioską pełną tajemnic skądś już chyba znam... :lol2:

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Skavenblight pisze: Ostatnio -
"Big Lebowski" po raz 3 - po co się rozpisywać, wiadomo co o nim myślę skoro oglądałam 3 razy ;)
Moc, jak zwykle :D

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

'Wrogowie Publiczni' ostatnio ogladałem w kinie i musze przyznac ze sie podobało ;), końcówka troche ssie, ale cała reszta filmu bardzo dobra ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja lubię obie częsci transformerów , a jak byłem w cytadeli to trzy razy słyszałem jak ludzie rozmawiają i się im podobało.
Obrazek

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Paczek pisze:Wczoraj oglądałem Egzorcyzmy Dorothy Mills czy jakos tak, powiem szczerze , ze spodobał mi sie ale motyw z wioską pełną tajemnic skądś już chyba znam... :lol2:

Film jest ssący po maksie. można sobie ściągnąć, ale jeżeli macie ochotę iść do kina to zastanówcie się dwa razy :P.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Ostanie pelne metraze, ktore widzialem:

The Uninvited
Pisza, ze horror, ale wszyscy wiemy na jakim poziomie stoi wiekszosc tytulow z tego gatunku. Moze nie bylo tragedi jak w "Nocnym pociagu z miesem", ale raczej sredniawka, ktora troche ratuje koncowka.

Howl's Moving Castle
Anime z 2004. Jakos mi ten tytul umknal chociaz juz pare lat wstecz byl mi polecany. Wyprodukowalo go Studio Ghibli, czyli ci sami goscie, ktorzy stworzyli Princess Mononoke i Spirited Away. Cudowne animacje, wciagajaca historia - szczerze polecam nie tylko fanom anime, tym bardziej ze film zebral kilka nagrod i dostal nominacje do oskara.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Raptaparat pisze: Howl's Moving Castle
Anime z 2004. Jakos mi ten tytul umknal chociaz juz pare lat wstecz byl mi polecany. Wyprodukowalo go Studio Ghibli, czyli ci sami goscie, ktorzy stworzyli Princess Mononoke i Spirited Away. Cudowne animacje, wciagajaca historia - szczerze polecam nie tylko fanom anime, tym bardziej ze film zebral kilka nagrod i dostal nominacje do oskara.
obejzuj sobie lapute... co prawda z lat 80dziesiatych wiec troche inna kreska ale jest to sequel ugoku no shiro wiec powinno ci sie spodobac :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

O, dzieki SHino. Napewno obejze jak mi sie uda zdobyc kopie :)

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mr. Hyde »

RinoWar pisze:kurde ja bana nie powinienem dostać raczej :D chłopczyku? a ile ty masz lat gówniarzu :P
RinoWar Lotr nie jest spoko filmikiem tylko trylogiom o ile pamiętam
Jestem w jego wieku ale po tych postach wole się nie przyznawać...
Nie wieże że nikt nie oglądał Scarface

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Scarface stary film, ktoś to jeszcze widzę ogląda :lol2: Film daje radę. A widział ktoś z obecnych na naszym forum 7 samurajów Kurosawy, film który kopie w kosmos 7 wspaniałych czy 7 mieczy, które są marnymi podróbkami orginału.
Lapute warto obejrzeć, polecam.

Z innych filmów które widziałem ostatnio: poraz 6 Dune Lyncha, oraz kolejny raz LOTRA.

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Ja oglądałem 7 samurajów i nawet wersje animowaną...

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Wersja animowana mi specjalnie nie podeszła (mimo że jestem miłośnikiem anime od prawie 20 lat). Z innych wartych obejrzenia filmów to polecam również Tron we krwii i Ran wspomnianego wcześniej Kurosawy, również dają radę. Z animek po które warto również sięgnąć to zwrócie uwagę na Hakkenden (stary serial) w podobnym klimacie.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Z japońskich, to podobal mi się Bettle Royal 1 i 2 Pomysł z wysłaniem na wyspę klasy młodzieży aby się nawzajem wyrzynała je świetny, pomimo słabych efektów wizualnych.

Dla tych co lubią filmu z cyklu "jeden bohater wycina w pień armię przeciwników" proponuję obie części Azumi. Może i kino japońskie nie jest najlepsze pod względem realizacji filmów (tanie efekty specjalne itp.), ale niektóre pomysły skośnoocy mają niezłe.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Widziałem oba BRy i powiem, że mi się średnio podobały, ale szwagier był zachwycony (może dlatego że jak go ogladaliśmy to był jeszcze w liceum. Pomysł rzeczywiście ciekawy. Azumi także daje radę (choć drugiej części nie widziałem).

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Z anime ktoś oglądał Akire??

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Chyba większość ludzi, jedno z pierwszych pełnometrażowych anime, które widziałem. W latach 90-tych film miał swój wieki fandom, teraz wielu młodych oglądaczy nie czai fazy i nie rozumieją jego treści (np. mój szwagier jak puściłem mu Akire zasnął, a żona po 20 dała sobie spokój z ogladaniem)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Z Akirą kojazy mi sie jedno stare anime "Fist of the north star" (czy coś takiego) . Mononoke Hime to mistrz - rzecz oczywista . Mega w kosmos kopie też "Ninja Scroll" :twisted: kawał dobrego anime masakra na całego - ale z klasą . "7 samurajów" Kurosawy nie dościgniony wzór !! jeśli ktoś widział "7 wspaniałych" a nie widział pierwowzoru to jego obowiązkiem jest naprawić ten błąd ;]
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Dibo pisze:Z Akirą kojazy mi sie jedno stare anime "Fist of the north star" (czy coś takiego) . Mononoke Hime to mistrz - rzecz oczywista . Mega w kosmos kopie też "Ninja Scroll" :twisted:
Fist of the North Star jest w podobnych kategoriach jak Akira (ah te lata 80-te), dużo krwi, postapokaliptyczny klimat i dużo napierdalania się ze jeszcze większą ilością krwii. Ninja Scroll również mistrz ale tylko I cześć, bo dodatki takie troche niedomyte. Mononoke też spoko jak większość pozycji Miyazakiego. Widział ktoś może takie stare anime z 1983 na podstawie mangi Buichi Terasawy Space Adventure Cobra, o tym samym tytule? Soundtrack z anglojęzycznej wersji tego filmu autorstwa Yelo rulez.

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

cobra651 pisze:Chyba większość ludzi, jedno z pierwszych pełnometrażowych anime, które widziałem. W latach 90-tych film miał swój wieki fandom, teraz wielu młodych oglądaczy nie czai fazy i nie rozumieją jego treści (np. mój szwagier jak puściłem mu Akire zasnął, a żona po 20 dała sobie spokój z ogladaniem)
Z tego co pamiętam (a oglądałem to dawno i po angielsku a wtedy nie za bardzo umiałem) to było o Akirze czyli zbawcy ludzi? I było coś tam z projektem wojskowym. Wiem że pod koniec chciało mi się rzygać.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ostatnio mam sezon na rozne telewizyjne serie. Obczailem 6 sezonow family guy, rozowe lata 70-te, przyjaciol, sex w wielkim miescie a ostatnio bardzo pozytywnie odebralem duchovnego w californication. Musze powiedziec, ze bardzo wkrecajace i mimo pewnych majaczacych i wymarzonych przeklaman zajebiscie sie oglada. No i cycki wlasciwie w kazdym odcinku. Wypas.

ODPOWIEDZ