Rozkminy nowy book (2013)

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Rozkminy nowy book (2013)

Post autor: Khuman »

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Fajnie :)

Wrzucilbys jeszcze rozpe jaka ostatecznie grales?

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Minęło już trochę czasu, jak oceniacie nowego booka?

Mi osobiście się bardzo podoba, szkoda tylko mi flamerów. Ten warpflame to jakaś kara chyba. No i brak scrola też mnie boli. Mogli by nam zostawić spellbreakera jako lesser gift. Brakuje mi czegoś z pierdolnięciem też. Może grinder? :lol2: Jako całość jednak fajnie się tym gra, na pewno nie jest nudno. Każda faza magii to rosyjska ruletka :D

Jeśli chodzi o obecną metę to topową armią raczej nie jesteśmy ale może na ETC się demony pojawią. Siła armii mniej więcej jak HE(środek stawki)
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

brak scrolla nie jest aż taką karą szczególnie jak ma się 4lvl, a pierdolnięcie mają kilka jednostek

wiatry magii wcale nie zaburzają gry, do jest fajny dodatek, ale bez większych rezultatów na zmianę wyniku gry, fakt może się zdarzyć, że w CC dostaniemy 4+ warda, ale to tylko zwiększa przeżywalność o 1/6 w porównaniu z tym co mamy, więc nie wiele, najbardziej boli test LD na armii jak mamy jednostki różnych bogów, a przede wszystkim - do warda, reszta tabelki nie kluczy, już kilka razy przyzwałem nowy oddział który w rezultacie jest ewentualnie odginaczką za frytki, a nie oddziałem wsparcia który niszczy system

@Myzu
Khuman pisze:Khornowa rozpa, z nie grywalnymi BL i średnimi BC, z nierozsądnym BiTim, i 2LVL miernej anty magia
właściwie w tym opisie jest cała sentencja czym grałem, pominełem furie, ale w raporcie o nich wspominam

ostatnio nie lubię dawać " ryby ", wolę dawać " wędkę "

czyli wolę wywalić post zachęcający graczy do kminienia i grania własnymi pomysłami na DoCh czy dwoma pozostałymi armiami którymi gram ( BoCh i WoCh )

meta jest przygotowana na pewne rozwiązania, czasami element zaskoczenia jest lepszy niż powszechnie znane rozwiązania, pokazał też to Sergiusz grając nie co zmienionym mym pomysłem który opierał się na 2 DP, 2 cowboje + jaggery i do przodu

na wasze szczęście na nie szczęście Khorniarzy, macie zawsze większą odpowiedź na magię wybierając innego boga chaosu

powodzenia w kminach :)

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

@Khuman
Wlasnie chodzilo mi o ten 2lvl anty magii...
Masz na mysli bzyka na metalu, tak? (w raporice chyba gdzies bylo o zmniejszaniu sava na ograch, ale chcialem sie upewnic)

Odnosnie wrazen.
- tabelka nie gniecie, jest przyjemnym urozmaiceniem do gry, nic wiecej
- bestie nurgla sa mega fajnym unitem teraz
- zal flamerow i magii tzeentcha bo przez warpflame sa srednio grywalne

Ogolnie jednak na plus.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Myzu pisze:@Khuman
Wlasnie chodzilo mi o ten 2lvl anty magii...
Masz na mysli bzyka na metalu, tak? (w raporice chyba gdzies bylo o zmniejszaniu sava na ograch, ale chcialem sie upewnic)
tak bzyku z metalem

co do AB jest napisany poziomem pomiędzy VC a OK, da się kilka fajnych taktyk uzyskać których wcześniej demony i żaden chaos nie miał do dyspozycji no po za chadecją która jest nudna jak zwykłe krasie tylko z magią, ewentualnie defens z dwoma ruchomymi klopami ( cygor ) w Bochu :P

da się wyciągać stabilne i mocne rozpiski

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Mi się marzy poziom WoChu, no ale i tak jest dobrze. Byle AR.COM sie do nas nie dobrało :P

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

WoCh ma tylko lepszego DP i cowbojów, minus taki że wyzywają i magów nie zabijają

a Ar.com w demonach chyba już tylko może przyciąć liczbę oddziałów nurgla do 0-4, wliczając GD i heraldów, innych przycięć nie widzę, bo by nie wiele zmieniły, latacze do 0-3? jak i tak muchy mają huver ( czy jak to tam się pisze ) a nie fly, więc się nie liczą, chyba że dopiszą taki zapisek

slannesh nie ma co przycinać

w tęczy można tylko przyciąć kombo brancki i wanda, albo po prostu dopisek ze wanda nie działa z żadną inną bronią

a Khorne ma już przycięte za dużo :P

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

w tęczy można tylko przyciąć kombo brancki i wanda, albo po prostu dopisek ze wanda nie działa z żadną inną bronią
Chodzi o kombo 2x lesser gift i wybranie wanda+asf? To się w ogóle łączy? To przecież 2 magiczne bronie

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

na orio nie można mieć 2x 0 z lessera jak i 2x 0 z greata

chodzi o combo 10WS i 1A + wand, wanda ma zapisek że bonus z tego że ją masz ma bearer co oznacza że nie trzeba z niej korzystać by dziełała, bo działa jako pasywna zdolność

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

Khuman pisze:na orio nie można mieć 2x 0 z lessera jak i 2x 0 z greata

chodzi o combo 10WS i 1A + wand, wanda ma zapisek że bonus z tego że ją masz ma bearer co oznacza że nie trzeba z niej korzystać by dziełała, bo działa jako pasywna zdolność
A gdzie żeś to wyczytał, że nie można mieć dwa razy zero?
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

hm.. a może to LS zrobiło, albo FQ.. :roll:

głupie te uściślenia non-stop nowe eh.. i się wszystko miesza potem :?

sędzia na turnieju tak powiedział, wierzę mu :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Lipti pisze:A gdzie żeś to wyczytał, że nie można mieć dwa razy zero?
Chłopaki na DMŚ zrobili uściślenie (dlatego Khuman na nie grał), wg mnie też trochę na wyrost....
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2#p1062002

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

o to to to... :D

Dziękuje Panie Krzysztofie :)

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

Wszystkie trzy podpunkty dotyczące demonów moim zdaniem były błędnie uściślone. A już zupełną herezją był zakaz brania tych samych giftów na różnych bohaterach. :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

zgadzam się branie tych samych giftów powinno być dopuszczone, na to jest tak mała szansa że bez spiny można do tego podejść

nie widzę żadnego zagrożenia, w braniu tych samych giftów, fakt może się tak stać że mamy 2x 2 z lessera gdy gramy z ogrami, czy 2x 5 z lessera grając z bretonią, ale to są absurdalne sytuacje

i takich argumentów nie można być pod uwagę

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ta wystarczy duży firebolt by te +2 warda zniwelować czy 30 luków które są praktycznie w każdej rozpisce.. taki gift

@ EdiT:

grałem dziś z Marysiem rozpiską slaaneshowo tzeenchową + działo, na keeperze klocku demonetek, horrory, kilka fiendów + furie, rydwan T i soulgrinder firethower

wygrałem 17 / 3 z ogrami które są turbo ciężkie dla demonów, przynajmniej tak uważam

właściwie nie było CC, rozstrzelałem gory

Kilka komb które zauważyłem i połączyłem, o to one:

herald t z locusem +1S do czarów i horrory to świetne połączenia, szczególnie jak mamy ciastko albo dzidę

herald s z ASF i Greatem, który zamieniamy prawie zawsze na +2S, mamy 4A z 7WS czyli większość cowboyów trafiamy na 3+ z re-rollem i 6S + AP SV ich dramatycznie spada, w taki sposób bronimy demonettki od jednostek z dużym SV

keeper, dostaje dwa greaty, mamy 46% na to że wylosujemy leczenie W w każdej fazie jak zadamy W, a z 0 bierzemy biczyk, dostaje rany z cannona 2 /3 w fazie magii i shootingu możemy bardzo łatwo je odzyskać, magia slannesha bardzo utrudnia życie przeciwnikom jak mamy 1 i 6, fajne czary to 3 i 4

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Hmm
Spell cast by this unit, are resolved at +1 strength
Ta siła to co to konkretnie jest ? czary walą zamiast: k6 z siłką 4 to k6 z siłą 5 ?
Czy może przy rzucie czy czar wyszedł ? +1 oczko do tych co już wyrzuciliśmy kostkami ?

Dziękuje :)
Daemons, X-Wing & Black Tea

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

nigga plis
+1 do siły to +1 do siły, a nie do casting value :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

+ 1 do Siły czaru, turlasz 4 masz 5S itd.

z tego kożystają heraldzi którzy są w środku jak i horrory

ten locus z regeną i ASF to chyba najbardziej opłacalne z wszystkich dostępnych, czyli z 12, koszty pkt. są przesadzone, w szczególności że wcześniej mieli to za free, powinno być jak w 40K 10 / 20 / 30, wogóle 40K AB jest o wiele lepiej wydany niż WFB, pod kosztem wycenienia jednostek jak i zasad które dostały

ODPOWIEDZ