9 ed. Lizardmen
Moderator: Ziemko
Re: 9 ed. Lizardmen
Tylko że lorda też chcę dać na małym a nie dużym carnosaurze.
-
- Mudżahedin
Co to nikt nie wystawia slana?
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
Wystawia, ale ma dużą konkurencję. Kiedyś był autoinclude jako best general + lord magii + BSB.
Obecnie nadal może spełniać wszystkie funkcje, ale są też alternatywy. Mamy skink high priesta z dostępem do dodatkowych domen i poza tym wizard lord nie jest must have jak kiedyś. Równie dobrym generałem jak żaba jest warlord, a za opcję BSB slann płaci podwójnie. Dodatkowo wbudowany ward save cuatla stracił na wartości jak już nie działa na miscastującego maga i ma mocno ograniczony punktowo wybór dyscyplin. Aha, no i telepathic link jest useless z połową zasięgu...
Obecnie nadal może spełniać wszystkie funkcje, ale są też alternatywy. Mamy skink high priesta z dostępem do dodatkowych domen i poza tym wizard lord nie jest must have jak kiedyś. Równie dobrym generałem jak żaba jest warlord, a za opcję BSB slann płaci podwójnie. Dodatkowo wbudowany ward save cuatla stracił na wartości jak już nie działa na miscastującego maga i ma mocno ograniczony punktowo wybór dyscyplin. Aha, no i telepathic link jest useless z połową zasięgu...
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Zawsze jednak alan w sytym oddziale tg z magia life to stale punkty ktore trudno jest stracić
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Slann 4 Lyfe
Gdybym mógł wywalić warda i linka oraz mieć tańszą żabę przez to, wybór byłby oczywisty.
Szkoda, że dyscypliny są tak ograniczone - bo tak naprawdę wybierasz maks 2. Patrząc też po innych armiach, gdzie bohaterowie mogą dawać niezłe bonusy bgs oddziałowi w którym się znajdują, przykry jest fakt, że tutaj czegoś takiego nie ma. Bodyguarda nie liczę, bo to od generała którym może być każdy.
Gdybym mógł wywalić warda i linka oraz mieć tańszą żabę przez to, wybór byłby oczywisty.
Szkoda, że dyscypliny są tak ograniczone - bo tak naprawdę wybierasz maks 2. Patrząc też po innych armiach, gdzie bohaterowie mogą dawać niezłe bonusy bgs oddziałowi w którym się znajdują, przykry jest fakt, że tutaj czegoś takiego nie ma. Bodyguarda nie liczę, bo to od generała którym może być każdy.
-
- Mudżahedin
teraz pojawię sie na MB ze slanikiem bez tg ze skineczkami bez poisona zobaczymy jak pojdzie. IMO monstertrucki za duzo mają anty paringów.
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
-
- Mudżahedin
high
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
High a.k.a. white magic jest fajnie uniwersalny w połączeniu z dyscypliną ancient knowledge.
Cuatl z lore of nature + oddział TG są moim zdaniem overpriced jak na to co wnoszą na stół. Dostęp do life'a ma skink high priest, a TG są powolni, drodzy i nie walczą zbyt wybitnie.
Cuatl z lore of nature + oddział TG są moim zdaniem overpriced jak na to co wnoszą na stół. Dostęp do life'a ma skink high priest, a TG są powolni, drodzy i nie walczą zbyt wybitnie.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
dlatego zaczynam ogrywac horde zaurusow z duzym szamanem w srodku:-D
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Dancaarkiiel
- Falubaz
TG 4 Life
Nigdy ich nie zdradzę!
White Power jest kozacki, imo tylko z dyscypliną. Wymiana czarów w trakcie bitwy to niezły smaczek.
Nigdy ich nie zdradzę!
White Power jest kozacki, imo tylko z dyscypliną. Wymiana czarów w trakcie bitwy to niezły smaczek.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Czy jezozwierze( razordony) dostaja minus to hit z powodu miltie shots?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Bracia gady...
Jak wam sie podobaja rozpiski na dmp?ja zachwycony jestem rozpa z 3 kowbojami oraz 9 kroxami.....
Mega kmina i szkoda ze na nia nie wpadlem
Jak wam sie podobaja rozpiski na dmp?ja zachwycony jestem rozpa z 3 kowbojami oraz 9 kroxami.....
Mega kmina i szkoda ze na nia nie wpadlem
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Cuatl Lord, General, Battle Standard, Magic Level 4, Path of Fire, Skull Splitter, Wellspring of Power, Shielded Soul, Dispel Scroll 475
Ten ziomuś mnie zniszczył
Pierwszy raz też widzę dyscyplinę Terroru w użyciu.
Jest różnorodność, są kminy, ciekawa jest rozpiska na full w TG - skinkowie z bistem, żółwik z poisonem i żaba z lajtem. Szkoda, że dostają łomot od niemalże wszystkiego a jeden pechowy miscast kończy grę na miejscu...
Ten ziomuś mnie zniszczył
Pierwszy raz też widzę dyscyplinę Terroru w użyciu.
Jest różnorodność, są kminy, ciekawa jest rozpiska na full w TG - skinkowie z bistem, żółwik z poisonem i żaba z lajtem. Szkoda, że dostają łomot od niemalże wszystkiego a jeden pechowy miscast kończy grę na miejscu...