[MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age
- swieta_barbara
- habydysz
Re: [MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age
Przykładowo tu masz niemieckie rozpy z Baltic Sea Cup z 20-21/02:
http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... sea-4-pdf/
http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... sea-4-pdf/
Ja pierdziu kilka krajow nie wrzuca rozp kilka wrzuca bajzel na kółkach. O co tutaj sie kłócić i drzeć szaty ? O plastikowe ludziki ? Ludzie ogarnijcie się.
Śmiem twierdzić że to jedno z zachowań dzięki którym mamy Age of Sigmar

Śmiem twierdzić że to jedno z zachowań dzięki którym mamy Age of Sigmar

- swieta_barbara
- habydysz
Nie Karpiu, nie rozmawiamy o rozpach tak naprawdę - rozmawiamy o tym, że Rince zarzuca mi brak lojalności.^Karpiu^ pisze: O co tutaj sie kłócić i drzeć szaty ?
nie wiem o co napinka.
niech sobie każdy przemyśli o co chodzi w tworzeniu zasad do tej gry - o balans. na tym nam najbardziej zależy w tej chwili. Pózniej każdy będzie się bawił w combosy.
mamy jeszcze dwie zmiany przed zasad, diametralne. Ujawnienie ich to jak ujawnienie rozpisek na 8 edycję teraz. A jeżeli którykolwiek z miłościwych kadrowiczów uważa że zajebią mu pomysły i będzie gorzej, to przypomnę tylko sławny tekst Cosma (pozdro brachu) - "to się nazywa trening komandosów".
niech sobie każdy przemyśli o co chodzi w tworzeniu zasad do tej gry - o balans. na tym nam najbardziej zależy w tej chwili. Pózniej każdy będzie się bawił w combosy.
mamy jeszcze dwie zmiany przed zasad, diametralne. Ujawnienie ich to jak ujawnienie rozpisek na 8 edycję teraz. A jeżeli którykolwiek z miłościwych kadrowiczów uważa że zajebią mu pomysły i będzie gorzej, to przypomnę tylko sławny tekst Cosma (pozdro brachu) - "to się nazywa trening komandosów".
Ostatnio zmieniony 25 lut 2016, o 10:32 przez Gasior, łącznie zmieniany 1 raz.

Rince, tymi rozpami za 2 tygodnie to najwyżej w kominku rozpalisz. Wszystkie armie się ogromnie zmieniają i powienieneś o tym doskonale wiedzieć jako członek ABC, który ma dostęp do wszystkich pod-forów armijnych.
Przykładowo większość topowych rozp bestii to minobus. Ale teraz minosy wylecą z core i rozpą którą zagrałem ponad 30 bitew, w tym 6 turniejów, można se dupe wytrzeć. A z tego co się orientuję, to akurat beastmanów najmniej pozmieniają.
Więc o czym dyskusja? Gównoburza w szklance wody.
Przykładowo większość topowych rozp bestii to minobus. Ale teraz minosy wylecą z core i rozpą którą zagrałem ponad 30 bitew, w tym 6 turniejów, można se dupe wytrzeć. A z tego co się orientuję, to akurat beastmanów najmniej pozmieniają.
Więc o czym dyskusja? Gównoburza w szklance wody.
Oooo, evgenia grala z niemiaszkami

No dobra, wracajac do tematu. Co zyskujemy na tym, ze bedziemy konsekwentnie wrzucac calosciowe rozpy i odkrywac karty? Ja uwazam, ze wytykanie bubli na forum jest wystarczajace. A jesli faktycznie pojawi sie jakas niezabijalna rozpa, tez mozna postawic temat na forum. Ale po co wrzucac wszystko?
Tak, Kacper, dokladnie. Paplobara na stos! Proponuje, zebys zszedl ze mnie i zwrocil uwage, ze nie jestem jedyna osoba, ktora woli, zebysmy nie publikowali rozp z turniejow.
Moze sobie rozpale, Kolata, ale iskry nadal beda zostawiac slady na podlodze.

No dobra, wracajac do tematu. Co zyskujemy na tym, ze bedziemy konsekwentnie wrzucac calosciowe rozpy i odkrywac karty? Ja uwazam, ze wytykanie bubli na forum jest wystarczajace. A jesli faktycznie pojawi sie jakas niezabijalna rozpa, tez mozna postawic temat na forum. Ale po co wrzucac wszystko?
Tak, Kacper, dokladnie. Paplobara na stos! Proponuje, zebys zszedl ze mnie i zwrocil uwage, ze nie jestem jedyna osoba, ktora woli, zebysmy nie publikowali rozp z turniejow.
Moze sobie rozpale, Kolata, ale iskry nadal beda zostawiac slady na podlodze.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Barbswieta_barbara pisze:Nie Karpiu, nie rozmawiamy o rozpach tak naprawdę - rozmawiamy o tym, że Rince zarzuca mi brak lojalności.^Karpiu^ pisze: O co tutaj sie kłócić i drzeć szaty ?
Rozumiem ale na uj tu sie kłócić o to ? Dla mnie to gra nie warta świeczki. To sa plastikowe ludki a nie kurde realna kasa za granie w Repie i wygrane na turniejach i na zawodach. Rozpy zostały ujawnione i tyle. Inne kraje tez rozpowszechniają rozpy. Chcecie działać dla ulepszenia tego systemu czy chować rozpy i rozpieprzać system jeszcze bardziej ? Dla mnie dzielenie sie rozpiskami jest plusem bo pomaga zbalansowac system.
Teraz WFB jest w 4 literach i to środowisko tworzy ten system więc jak bedziecie gadać takie pierdoły i tak sie strzempić to bedzie jeszcze gorzej niż było. Tyle odemnie.
Jaki balans? Posłuchajcie co mówią nasi ludzie w ABC na temat "balansowania" tej gry! Zobaczycie kwiatki jakie puszczą po update'cie. Najłatwiej chyba przykładem. Rozpa janusa na 2 lordach chaosu na dyskach + bsb na dm + cory + 2x2 juggery. Zrobił chłop 94( Nie jestem pewny) punkty. Musi bic przegięte strasznie no nie? Otórz nie. Rozpa opera sie na 3 byczych herosach za połowe punktów + lekkim supporcie, który sam nic nie robi. Dodatkowo dochodzi skill Janusa dzięki któremu wklepał te punkty. A co zobaczą szwedzi? Zrobił mase punktów na turnieju w Polsce = tniemy koło dupy. Przeczytajcie/odświerzcie sobie temat "beka z forum 9th age" i wasze opinie o tych co mają "balansować". Trzeci draft wychodzi a black coach bez zmian. Z tego co pisze Rince to jeszcze upgrade do W dostanie.
Nie zmienia to faktu, że i tak sobie poradzimy, nieważne jak źle by nie było.
Nie zmienia to faktu, że i tak sobie poradzimy, nieważne jak źle by nie było.
Jest troche tak, ze kilku szwedow z RT slucha, dyskutuje, bierze niektore rzeczy pod uwage, ale sa tez tacy zawodnicy jak el-rey czy arthain, ktorzy raczej i tak wiedza wszystko najlepiej. Np, taki fajny koles sir-joker postawil topic zamkniety o elfickim strzelaniu. nie wiem, z 6 stron poszlo. Przywolali tego arthaina. Wpadl, napisal jedno beznadziejne zdanie. Odpisalem mu, ze widac, ze przeczytal ostatnia strone. On na to, ze owszem, bo ma to gdzies.
A ty, jarek nie placz, bo akurat balansuja, a ludzie odpowiedzilani za zasady wkladaja w te gre mnostwo serca i pracy.
A ty, jarek nie placz, bo akurat balansuja, a ludzie odpowiedzilani za zasady wkladaja w te gre mnostwo serca i pracy.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Wynik Janusa bardzo dobry. Po ostatnich dobrych wynikach wochu przycieli Brutesów i dragon ogry... pewnie teraz przytną shoggotha i mark nurgla...
Nie jestem przekonany czy oni tam w ogóle coś ogarniają.
Overall uważam że ujawnienie teczek bolka,lolka i toli w tej chwili nie ma znaczenia ale oczywiście po wydaniu ostatecznego draftu trzeba grać cichociemnych.
Nie jestem przekonany czy oni tam w ogóle coś ogarniają.
Overall uważam że ujawnienie teczek bolka,lolka i toli w tej chwili nie ma znaczenia ale oczywiście po wydaniu ostatecznego draftu trzeba grać cichociemnych.

Tu się zgadzam z Rincem. Chłopaki mają to nieźle poukładane, mega dużo pracy w to wkładają, myślę że 99% ludzi sobie nie zdaje sprawy ile to czasu i zaangażowania kosztuje. Ja we wtorek siedziałem na skypie z nimi od 20 do 24. Oni do samych booków do tego patcha musieli odbyć 16 takich sesji. A to tylko kropla w morzu tego co robią.
A el_rey to faktycznie kosmita, nie mam pojęcia co on tam robi. Wszystko porównywał do chaos dwarfów i dla niego wszystko było za mocne i do skasowania. Ale na szczęście gościu jest w mniejszości.
A el_rey to faktycznie kosmita, nie mam pojęcia co on tam robi. Wszystko porównywał do chaos dwarfów i dla niego wszystko było za mocne i do skasowania. Ale na szczęście gościu jest w mniejszości.
Laik Flejm Musi być
Ludzie zapominają że to tylko gra i teraz tym bardziej zapominają ze jak nie mamy wsparcia producenta i to społeczeństwo tworzy en system to teraz się grodzą jak górale na Gubałówce 

- swieta_barbara
- habydysz
+1Laik pisze:Flejm musi być - nie było go na masterze to przynajmniej na forum ☺
Z pierwszą częścią polemizował bym. Niektórzy tam się starają ale poukładanego tego wcale nie mają sensownie a ich przygotowanie czasem woła o pomstę. Generalnie super sprawa, że chcą spędzać tyle czasu ale mogli by go spędzać efektywnie bo dobrymi chęciami się niektórych rzeczy nie załata.Kołata pisze:Tu się zgadzam z Rincem. Chłopaki mają to nieźle poukładane, mega dużo pracy w to wkładają, myślę że 99% ludzi sobie nie zdaje sprawy ile to czasu i zaangażowania kosztuje. Ja we wtorek siedziałem na skypie z nimi od 20 do 24. Oni do samych booków do tego patcha musieli odbyć 16 takich sesji. A to tylko kropla w morzu tego co robią.
el rey nie wiem skąd tam jest. Nie powinno go być i tyle. Nie słyszałem dobrej opinii o kolesiu ani jednej, negatywnych wiele.