Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Arbiter Elegancji »

](*,) jeszcze troche i GW wyda szczurki w trzecim kwartale przyszlego roku...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: -Gotrek- »

Narzekacie. Akurat na Gwiazdkę po Batalionie każdy dostanie :)
'Blowjob is better than no job'- Jenna Jameson on the economic crisis

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Okay, I take back my previous prediction.

Anyway, here's what I believe is coming for Skaven based on the new trade sales order form:

Skaven Slaves Plastic Boxed Set
Warpfire Thrower/New Machine Plastic Boxed Set
Deathmaster Sniktch

Here is what models are not changing:

Clanrats
Plague Monks
Censer Bearers
Rat Ogres/Giant Rats
Screaming Bell
Jezzails
Ratling Gun
Warp-Lightning Cannon
Assassins
Night Runners
Gutter Runner
Rat Swarms
Poison Wind Globadiers

As for the new machine: I bet it's some kind of poison gas/steam weapon team that can be built from the new Warpfire Thrower.

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Coś mi tu śmierdzi.
Wychodzą dwie armie do battla w ciągu jednego roku (Lizzie i Szczury), a z nowych modeli mają być tylko slavy, jakaś maszynka i Sniktch? Mam nadzieję że to niezbyt prawdziwa plotka, bo to by oznaczało że straszliwie się leni to GW. W zeszłym roku wyszły 4 armie (VC, Demony, DE i Warriorzy), a teraz jakoś im obroty spadły.

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Sądzę, że gw tego nie zrobi. Chociaż dobrze, że będą oddzielnie niewolnicy.

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Nordri pisze:Coś mi tu śmierdzi.
Wychodzą dwie armie do battla w ciągu jednego roku (Lizzie i Szczury), a z nowych modeli mają być tylko slavy, jakaś maszynka i Sniktch? Mam nadzieję że to niezbyt prawdziwa plotka, bo to by oznaczało że straszliwie się leni to GW. W zeszłym roku wyszły 4 armie (VC, Demony, DE i Warriorzy), a teraz jakoś im obroty spadły.
Tylko, że w zeszłym roku wyszła tylko jedna czy dwie armie do 40k. W wakacje jest rozgrywany planetstrike (kampania do 40k) no i wyszły już dwie (o ile się nie mylę) i jest zapowiedziana na bank jeszcze jedna. GW ma nie tylko battla, ale i 40k, więc oczywiste się wydaje, że wydająileś tam armii na zmianędo tych systemów.
Co do nowych modeli-lizzie dostały chyba tylko stedzia i razordony? Czy jeszcze coś? Więc dlaczego szczury miałyby dostać coś więcej?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

lizaki dostaly jeszcze nowe terki, bsb, kroxigory, temple guardów i kilku specjali.

więc sporo :wink:

Ja by nie przywiązywal zbytniej wagi do tych plotek, jakby wyszlo tak malo nowych modeli to byloby to coś nadzwyczajnego.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Bananovitch pisze: Tylko, że w zeszłym roku wyszła tylko jedna czy dwie armie do 40k. W wakacje jest rozgrywany planetstrike (kampania do 40k) no i wyszły już dwie (o ile się nie mylę) i jest zapowiedziana na bank jeszcze jedna. GW ma nie tylko battla, ale i 40k, więc oczywiste się wydaje, że wydająileś tam armii na zmianędo tych systemów.
Co do nowych modeli-lizzie dostały chyba tylko stedzia i razordony? Czy jeszcze coś? Więc dlaczego szczury miałyby dostać coś więcej?
Do czterdziestki wyszła tylko gwardia w tym roku. W planach jest jeszcze jakiś zakon SM (miały być wilki, ale ostatnio o innych również czytałem).
Moich DE jak zwykle wywalili na nie wiadomo kiedy (Jes Godwin mógłby się zlitować i ich skończyć). :?
Owszem, GW ma w tegorocznych planach wydawniczych również Planetstrike i War of the Ring, ale nie idą za tym prawie żadne nowe modele (jakiś brzydki treeman do Lotra).

-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

Pamiętajcie też o nowym sposobie wprowadzania modeli przez GW - 'second wave'. W tym roku wydali nowe modele do Imperium. Moim zdaniem po kolejnych ok. 6 miesiącach będziemy mogli spodziewać się nowych modeli :)

WFT ma nowy model - mam nadzieję, że zasady też będzie miał godne :) Już kupiłem sobie model właśnie z myślą o nowym AB :D Mam nadzieję, że jeszcze Rat Ogry podpakują konkretnie, bo kupiłem sobie 4 sztuki ;)

Tak sobie myślę, GW wydało plastikowy czołg. Byłoby fajowo, gdyby dali nam znowu Rat Tanka :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Zapewne bedzie plastikowy doomwheel :wink:
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

Pewnie tak. Swoją drogą - ma ktoś Doomwheela na sprzedaż w przystępnej cenie? :D

No ale mimo wszystko ja bym bardzo chętnie zobaczył w rare jako wybór (0-1) starego, dobrego Rat Tank'a :) No i pomogłoby to GW zdecydowanie zwiększyć sprzedaż nowego czołgu :D W końcu graczy skavenów jest mnóstwo, w większości to power-gamerzy, więc prawie każdy by ten czołg kupił :D

Awatar użytkownika
Terran
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Terran »

0-1 nie będzie na pewno bo GW odstępuje od tej zasady. Jeżeli się nie mylę to nie ma takiej zasady w żadnym podręczniku do 7 edycji

-Gotrek-
Powergamer Rozpiskowy

To (0-1) to powinno być ze względu na fluff - w końcu my mieliśmy tylko jeden czołg :) No ale w takim razie mógłby być 'individual', czy jak oni tam speciali oznaczają :P Ważne, żeby ta maszynka nie zniknęła totalnie, bo lubię bardzo nią grać :) Na TROPIK'u też zawsze wymiatał :D

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Wg mnie imperium czolg sie najmniej nalezy. Najbardziej nalezy sie kurduplom i szczurom.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

GreatJester
Chuck Norris

No. Nawet w książkach czarnej biblioteki jest mowa o wyprawach krasnoludzikich czołgów parowych( bodajże na pustkowia chaosu, było w zabójcy orków). A imperium powinno mieć czołgi słabe, bardzo często wybuchające. A szczury całą masę tych metalicznych stworów! W końcu mają bardziej zawansowaną technikę od krasnali...

Awatar użytkownika
Mr. Hyde
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mr. Hyde »

Bardziej zaawansowaną czy bardziej wybuchową i nieprzewidywalną :)

GreatJester
Chuck Norris

Taką i taką jednocześnie :wink: Kopiują, ale i tworzą własne :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

ale daliby jakąs zajawkę zdjęciową do szczurów żeby wszystkim opadły kopary tak jak na widok herosa na juggerze swego czasu itp...:(

GreatJester
Chuck Norris

No... Dzwon z jednym wielkim dzwonem i obwieszony innymi. Nowy heros: uczeń szarego proroka. Możliwość dokupienia lordom rat ogr dla ochrony. No i żeby rat ogry były wielkie jak rysunki w army booku. To było by coś :P

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

hm może mixed formation jak kroxy ze skinkami tylko że ratogry w gratach?:P RO z rankami, byłoby ostro;]

Zablokowany