Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!
Re: Pardoxal Empires! - jedniodniowa kampania WFB 2.05.09 Wa-wa
ban na demony i już 
- morgan10005
- Falubaz
A może 2000 armia główna i 1000pkt na kontyngent który można rzucić do pomocy sojusznikowi. Jakoś podobnie dobrać pkt.
kiedy następna kampania??
kiedy następna kampania??
Wystarczy tylko uważniej sie przyglądać nadsyłanym rozpom - oblechowe standardy demoniczne zostałyby odrzucaneHarry101 pisze:na 1999p. bez przycięć niemalże faszystowskich wszyscy możemy tylko pokłonić się i ssać karty z przeklętych ksiąg demonów...
Mi na Lordzie nie zależy, ale 1999 też nie jest dobre kiedy jest jakikolwiek demon w pobliżu.
Co myślicie o wprowadzeniu możliwości gry parowej oraz sojuszom?
6 wraciaków na każde punkty są problemem. Zależy jaka armia ma z nimi doczynienia i jak rozpa jest złożona.Shino pisze:jak rozumiem 6 wraciakow na <2k nie jest problemem tak?Wystarczy tylko uważniej sie przyglądać nadsyłanym rozpom - oblechowe standardy demoniczne zostałyby odrzucane
Możnaby też połączyć format BP+R z formatem euro. Armie słabsze miałyby nieco więcej punktów na armie.
4 osobowe drużyny, tak jak było, ale z mniejszą ilością bitew o większym formacie 2k+1k. Zaliczony do ligi jako turniej singiel
Każdy przygotowuje roster na 2 kafle(powiedzmy że BP+R lub coś w ten klimat) i roster 1k, ale taki który nie ma niczego czego by nie było w rosterze na 2k. (jednostki są żywcem zabierane z dużego rostera)... można by było zmniejszyć liczbę modeli w oddziale ewentualnie.
Przy zasadach dobierania jeden z sojuszników pędzi wspierać główną armię, która została wyzwana. Nie moze jedak zostawić swoich ziem bez żadnych wojsk stacjonujących.
Główna armia gracza posiada 2kaflową armię. Sojusznik dosiada się ze swym 1 kaflem. Scenariusze zaś odnosić by się mogły do regimentów sojuszniczych. i podziale na stronę, która się broni i która atakuje. Oba jednak musiałyby być pozytywne lub oba negatywne.
Np. kontyngent strony atakującej nie zdążył przybyć na czas i jego odziały wychodzą w pierwszej turze z krawędzi planszy.
sojusznicy strony broniącej byli niezdyscyplinowani noc przed bitwa i przesadzili z alkoholem, spaczeniem lub magią w przypadku undeadów czy demonów:P i w pierwszej i drugiej turze cała armia kontyngentu podlega zasadzie stupidity. W drugiej otrzymuje na potrzebę tego testu -1 do rzutu.
Myślę, że byłoby to dość ciekawe urozmaicenie i niezbyt skomplikowane, jakby każdy przygotował oba rosterki. Przemyślta to ludzia!
Każdy przygotowuje roster na 2 kafle(powiedzmy że BP+R lub coś w ten klimat) i roster 1k, ale taki który nie ma niczego czego by nie było w rosterze na 2k. (jednostki są żywcem zabierane z dużego rostera)... można by było zmniejszyć liczbę modeli w oddziale ewentualnie.
Przy zasadach dobierania jeden z sojuszników pędzi wspierać główną armię, która została wyzwana. Nie moze jedak zostawić swoich ziem bez żadnych wojsk stacjonujących.
Główna armia gracza posiada 2kaflową armię. Sojusznik dosiada się ze swym 1 kaflem. Scenariusze zaś odnosić by się mogły do regimentów sojuszniczych. i podziale na stronę, która się broni i która atakuje. Oba jednak musiałyby być pozytywne lub oba negatywne.
Np. kontyngent strony atakującej nie zdążył przybyć na czas i jego odziały wychodzą w pierwszej turze z krawędzi planszy.
sojusznicy strony broniącej byli niezdyscyplinowani noc przed bitwa i przesadzili z alkoholem, spaczeniem lub magią w przypadku undeadów czy demonów:P i w pierwszej i drugiej turze cała armia kontyngentu podlega zasadzie stupidity. W drugiej otrzymuje na potrzebę tego testu -1 do rzutu.
Myślę, że byłoby to dość ciekawe urozmaicenie i niezbyt skomplikowane, jakby każdy przygotował oba rosterki. Przemyślta to ludzia!
No widzę, że pomysł z sojusznikami sie przebija 
Mam kilka pytań...
1. Czy sojusznikiem może być gracz z tego samego królestwa czy może być też z innego?
2. Czy wszystkie bitwy mają się teraz odbywać w formacie 2k+1k, a zatem w formacie parowym? Jeśli nie to czy można zrezygnować ze wsparcia i walczyć 2k vs 2k albo może nawet 1k vs 1k (o ile oczywiście przeciwnik też rezygnuje ze wsparcia) ?
Mam kilka pytań...
1. Czy sojusznikiem może być gracz z tego samego królestwa czy może być też z innego?
2. Czy wszystkie bitwy mają się teraz odbywać w formacie 2k+1k, a zatem w formacie parowym? Jeśli nie to czy można zrezygnować ze wsparcia i walczyć 2k vs 2k albo może nawet 1k vs 1k (o ile oczywiście przeciwnik też rezygnuje ze wsparcia) ?
- dziekanotr
- Wodzirej
mi to jeden ch*j jak bedzie, tylko zagrajmy na podobne pkt co poprzednio, zeby lordzik byl
Prowadzą, bo orgowie będą mieli z czego decydować i będą posiadaili pewien wgląd w propozycje. Jeśli propozycje i pomysły do kampanii Ciebie denerwóją to ich poprostu nie czytaj.Kalesoner pisze:Ten wątek zaczyna być denerwujący. Może niech zadecydują orgowie, bo te wasze dywagacje chyba do niczego nie prowadzą.
No chyba, że organizatorzy już mają wszystko poukładane i nowych pomysłów nie potrzebują. Wtedy wystarczy że to napiszą i już dywagacji nie będzie. Ale z tego co pamiętam gracze mieli dość spory wkład w tworzenie zasad do kampanii w tym wątku.
Kalesonar zajebiście trafnie ocenił nasze odczucia po kampani. Było zajebiście i będzie znowu więc nie rozumiem po co sztucznie utrudniać całą rozgrywkę pomysłami o jakis sojusznikach czy kontyngentach. Pamiętajcie, że to Warhammer w którym są pewne przeszkody, których się nie da przeskoczyć.Kalesoner pisze:Wstydzę się tego co teraz napiszę:
Jeśli ma być tak fajnie następnym razem jak było ostatnio, to zagram nawet jeśli nie zgłosicie tego do ligi.
@Kal Torak: z tym +1k to świetny pomysł. Moze spotkamy sie gdzieś i zagramy: ja poprowadze 3 tysiace punktów przeciw Twoim dwóm. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaka to jest dysproporcja.
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Widocznie musiałeś wywnioskować gdzieś po drodze taką opcje. Takowej oczywiście nie ma. Ewentualnie przytocz cytat.Kubcio pisze:@Kal Torak: z tym +1k to świetny pomysł. Moze spotkamy sie gdzieś i zagramy: ja poprowadze 3 tysiace punktów przeciw Twoim dwóm. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaka to jest dysproporcja.
To ja już kompletnie nie mam pojecia o co wam chodzi jeśli nie o to. I po jaką cholere chcecie na siłe zmieniać bardzo dobry pomysł na turniej. A ja mam taki pomysł żeby dwa królestwa mogły atakować jedno! I jeszcze, że nie trzeba tak się dostawiać żeby każdy walczył tylko tak jak chcakrólowie, a jak ktoś zostanie bez pary to może dołączyć do ataku kolegi! I w ogóle Sojusz ludzi ma mieć super boosty bo wygrał, a skaveny maja nie mieć nic bo przegrały! Co sądzicie o tych pomysłach?Kal_Torak pisze:Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Widocznie musiałeś wywnioskować gdzieś po drodze taką opcje. Takowej oczywiście nie ma. Ewentualnie przytocz cytat.Kubcio pisze:@Kal Torak: z tym +1k to świetny pomysł. Moze spotkamy sie gdzieś i zagramy: ja poprowadze 3 tysiace punktów przeciw Twoim dwóm. Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaka to jest dysproporcja.
Co do formatu to pewnie dałoby się zrobić coś w stylu 1 bitwa 1300pts, druga 2100pts, trzecia 2900. Mogłoby nawet być zabawnie.
Jeśli chodzi o skomplikowanie deklarowania ataków, sojuszy itp to przynajmniej ja nie czuję się na razie na siłach by coś takiego wprowadzać
Jeśli chodzi o skomplikowanie deklarowania ataków, sojuszy itp to przynajmniej ja nie czuję się na razie na siłach by coś takiego wprowadzać
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 
O, widzę, że topic żyje 
Jeśli chodzi o termin następnej Kampanii, to nie rozmawialiśmy o tym z Cyelem jeszcze. Wydaje mi się, że w okolicach dwudziestego któregoś czerwca będzie okazja wcisnąć się do Paradoxu (wtedy wypadają Paradoxalia - czyli różnego rodzaju imprezy w klimatach fantasy i SF), ale żadnych szczegółów nie znam. Jutro doładuję sobie kaskę na komórkę, zadzwonię do Kuby i wszystko będzie jasne
A następnym razem jak będziecie się domagać jakiegoś kontaktu z orgami, to napiszcie pm - na forum nie mam czasu zajrzeć, ale mail sprawdzam prawie codziennie, a pm-ki mam sprzęgnięte z e-mailem...
Odnośnie rulespacka to się nie wypowiadam - męczcie Cyela
Ave
Jeśli chodzi o termin następnej Kampanii, to nie rozmawialiśmy o tym z Cyelem jeszcze. Wydaje mi się, że w okolicach dwudziestego któregoś czerwca będzie okazja wcisnąć się do Paradoxu (wtedy wypadają Paradoxalia - czyli różnego rodzaju imprezy w klimatach fantasy i SF), ale żadnych szczegółów nie znam. Jutro doładuję sobie kaskę na komórkę, zadzwonię do Kuby i wszystko będzie jasne
A następnym razem jak będziecie się domagać jakiegoś kontaktu z orgami, to napiszcie pm - na forum nie mam czasu zajrzeć, ale mail sprawdzam prawie codziennie, a pm-ki mam sprzęgnięte z e-mailem...
Odnośnie rulespacka to się nie wypowiadam - męczcie Cyela
Ave
Moja galeria -> klik 
Shino nie marudź, 20 czerwca jest już turniej na EURO comp.

Jaki będzie comp - zobaczymy. Euro jest jakąś opcją, ale BPR też wydaje się wystarczający.
Na razie mogę powiedzieć tyle, że następna runda kampanii będzie rozegrana 27 czerwca... Rulespack coming soon...
Mam nadzieję, że termin wam podpasuje i będziemy mieć dużo zgłoszeń
Pozdro
Na razie mogę powiedzieć tyle, że następna runda kampanii będzie rozegrana 27 czerwca... Rulespack coming soon...
Mam nadzieję, że termin wam podpasuje i będziemy mieć dużo zgłoszeń
Pozdro
Moja galeria -> klik