Krzyz

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Re: Krzyz

Post autor: Daw »

Tomash pisze:Nowy Wspaniały Świat? W końcu naczelna lewacka knajpa w Wawie to kontekstowo doskonałe miejsce do rozpoczęcia triumfu rozsądku nad moherami ;)

Będę od 21:00 pewnie.
swieta_barbara pisze:Spoko. Na jedno piwko moge wpasc, o ile nie bedzie jakos hardkorowo lalo. Tak jak np. teraz. Zadzwonie JBC.

Przyłączę się. Przed delegacją wychylić jedno piwko bardzo wskazane! :)
O 21:30 to optymalna godzina.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Andrzej - jak rozumiem te cytaty to tak same z siebie? Na pewno nie ma tam ludzi, którzy "obrońców krzyża" nazywają bydłem, ciemnotą debilami moherami i pojebanymi staruchami? Tak po prostu zbiera się stado fanatyków i od tak sobie grozi innym? Akcja - reakcja proste prawo fizyki, jak siedzieli przed krzyżem to przyszło masa ludzi i śpiewało "Pokaż cycki" czy robiło krzyże z puszek po piwie - to czego się spodziewasz? Słów miłości? Jeżeli już uznajemy, ze wolno obrażać ludzi stojących pod krzyżem, to przyznajmy im wolność do wyboru reakcji.

Awatar użytkownika
Brzuchacz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brzuchacz »

Qc-Rat pisze:Andrzej - jak rozumiem te cytaty to tak same z siebie? Na pewno nie ma tam ludzi, którzy "obrońców krzyża" nazywają bydłem, ciemnotą debilami moherami i pojebanymi staruchami? Tak po prostu zbiera się stado fanatyków i od tak sobie grozi innym? Akcja - reakcja proste prawo fizyki, jak siedzieli przed krzyżem to przyszło masa ludzi i śpiewało "Pokaż cycki" czy robiło krzyże z puszek po piwie - to czego się spodziewasz? Słów miłości? Jeżeli już uznajemy, ze wolno obrażać ludzi stojących pod krzyżem, to przyznajmy im wolność do wyboru reakcji.
@Qc-Rat: Mądrze prawisz ekstrema rodzi ekstremę - niestety w tej chwili ciężko dojść kto zaczął ten przykry pokaz :(

Jako osoba wierząca jestem zażenowany całą to otoczka wokół Krzyża "smoleńskiego". Obie strony przeginają zarówno przeciwnicy jak i zwolennicy. Najsmętniejszymi zjawiskami w tej całej szopce pod hasłem "brońmy Krzyża vs. usuńmy Krzyż" jest kompletny upadek kultury prowadzenia dyskusji/sporu (z którym de facto nigdy zbyt dobrze w naszym kraju nie było)* oraz fakt wycierania sobie gęby Krzyżem w celu osiagnięcia jakiegokolwiek celu politycznego(czy to żeby zwrócić na siebie uwagę potencjalnych wyborców czy żeby dać mediom temat zastępczy przysłaniający fakt że partia kreująca się na liberalną podnosi podatki)**. Dodam jeszcze ze postępująca polaryzacja społeczeństwa (My dobrzy oni źli bo owi oni mają inne poglądy)*** również mnie nie cieszy.

* za mojej kadencji na tym ziemskim padole, co do historii się nie wypowiadam.
** żeby zachować bezstronność podałem argumenty (jedne z wielu) obu stron
*** obie strony się w to bawią z tym ze obrońcy są chyba nieco agresywniejsi
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Brzuchacz pisze:Poczytałem sobie komentarze spod tej notki(nazwanie tego artykułem byłoby nadużyciem semantycznym):
http://niezalezna.pl/article/show/id/38988
i tak się zastanawiam czy traktować te wypowiedzi jeszcze z przymrużeniem oka ,czy już powoli zaczynać się bać?
niezalezna.pl to dość szeroko znany zakątek Otchłani ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Po prostu powoli wchodzimy w etap ostrego sporu dot. miejsca religii w społeczeństwie i relacji z państwem.

Po obu stronach będą radykałowie, to oczywiste... Bardziej ciekawe jest to, czy ogół społeczeństwa ma nastawienie bardziej podobne do zachodnioeuropejskiego, czy też do amerykańskiego.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Sry, ze nie wpadlem. Siedzialem u dentystki godzine dluzej, a potem mialem juz sile tylko na starkrafta.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

To nic, wiem że parę osób zamierza dziś też wpaść :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Umarłem :lol2:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ