Ja mam straszna awersje do Large Targetow zdecydowanie wole konie od smokow
Np.
Lord+Extra lvl+Redy Fury+Dread Knight+Walking Death+Walachs Bloody Hauberk+Dread Lance
Badz na magie
Lord+Extra LvL+Dark Akolit+Arcane Power+Lord of Dead+Skull Staff+Filed Hauberk/Helm of Commandment
-> Po za tym na jakie punkty ten zestaw? Bo ok 1000 pkt w herosow samych to sporo...
-> Inna kwestia, po co Ci +2 do invokacji na szkiele? O ile dobrze pamietam w main rulach dla magii stoi, ze czar moze byc minimalnie castowany na 3+
(jezeli cos pomieszalem to przepraszam ale z roboty pisze i nie mam rulebooka pod reka)
-> Niech ktoś w końcu zacznie kopać wampirze tyłki, bo mam dosyć słuchania docinek o graniu przegiętą armią tylko dlatego, ze GW zwaliło army booka i wydało go bez z balansowania :/
Nie wiem co mi sie w glowe wrylo ze master of black arts to arkane power... Tego nie wiedzialem myslalem ze skoro DD sa wspolne to to bonusy tez ale macie racje dzis sie wczytalem i doczytalem
Co od invokowania z bonusem +2 to masz racje nie mozna czaru mniej zucic niz na 3+ ale...
pamietaj ze gdy zocisz 4+ na kosci to w tym przypadku zociles 6+ wiec przciwnik muci zuzyc dwie kosci na dispel twojego czaru ktory zuciles jedna koscia a nawet gdy zucisz to minimalne 3 tzn ze trodnosc dispela wynosi 5 co dispelowaniem na 1 kosci juz jest bardzo ryzykowne co za tym idzie wiekszosc przeciwnikow staje przed wyborem 2 kosci gdy ty zuzyles 1 albo wpuscic czar co wpraktyce powoduje ze przeciwnik albo szybko wyptuje sie z DD albo wskrzesisz znaczna ilosc kosciakow
P.S. Madimel popraw proszę swój post - rzut przez 'rz' się pisze
-> Niech ktoś w końcu zacznie kopać wampirze tyłki, bo mam dosyć słuchania docinek o graniu przegiętą armią tylko dlatego, ze GW zwaliło army booka i wydało go bez z balansowania :/
Chciałem, ale pkt zabrakło w rozpie i trzeba było coś przyciąć. Chyba dam mu jednak tą chodzącą śmierć, co by mieli większą szansę przetrwania jakby jednak sie nie przebili gdzieś
Czyli:
(w Blood Knechtach)
* Wampir Lord - 380p
+ Moce: Złowrogi Rycerz, Nieskończona nienawiść, Chodząca śmierć [75]
+ Ostrze Mrozu - [100]
i drugi wamp w tej rozpie (ten w Black Knightach już)
Vampire Lord @ 440 Pts
General; Magic Level 3; Lance; Shield
Cadaverous Cuirass [15]
The Gem of Blood [25]
Cursed Book [20]
Dispel Scroll [25]
The Master: Summon Ghouls [15]
The Martialle: Dread Knight [25]
The Arkayne: Forbidden Lore [35]
The Courtly: Walking Death [25
Wytrzymalem nim juz 1 ture ze star dragonem, przy okazji wbijajac mu 1 wounda w smoka i 2 w smoka z gem of blood. Dopchnolem 5 zombich w tyl i nie zdal breja przy normalnych rzutach to samo dzieje sie z bloodthirterem jesli nie zadaje d6 woundow. nie znam lepszego sposobu na te dwa modele poza banshee.