Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
panterq
Masakrator

Re: Mistrzostwa Podbeskidzia, 2 grudzień 2012, Bielsko-Biała

Post autor: panterq »

Golonka pisze:Od kiedy między dwoma oddziałami jest 10 cm? Ciut się pogubiłem. Jakimi dwoma skinkami? Stoją sobie grzecznie cal od niego, odległość między skinkami nie ma znaczenia.
Może się pogubiłem, ale zrozumiałem że chodzi ci o sytuację

:mrgreen:
:arrow:
:mrgreen:

gdzie :mrgreen: to skinki a :arrow: to czołg z przodem skierowanym zgodnie z kierunkiem strzałki.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Nie chodzi o sytuację, gdzie po prostu jeden oddział dwóch skinków stoi obok czołgu.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

panterq
Masakrator

Tu również nie ma problemu - skinki stoją o cal od czołgu, czyli o 50,8 mm od jego środka. Odległość od środka czołgu do przedniego krańca podstawki to 50 mm. Czyli zostaje 0,8 mm miejsca.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ja nie kumam o czym ty Łukasz mówisz ... kiedyś mi pokażesz... a ja zawołam sędziego i udowodnimy Ci że czołg zawsze może zaszarżować Twoje skinki :) (cokolwiek innego też! )
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

0,4 mm ale tak. Ech... A wszystko przez to, że GW nie potrafi używać jednej miary metrycznej.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

panterq
Masakrator

Sorry - nie wiem skąd mi się wzięło 0,8 zamiast 0,4. Zgadzam się również, że używanie dwóch systemów metrycznych powoduje sporo problemów i głupich sytuacji.
Ale jest jak jest...
- Niles Valera, Agitator

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

My nie gramy na tą zasadę 1" od siebie, po komplikuje tyle sprawy i prowadzi do takich nadużyć :roll:
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Czy ktoś kompetentny mógłby podsumować w końcu czy można blokować czołg w jakikolwiek sposób ?
A jeśli można to jak ?
:roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Jeżeli znajdzie się ktoś kompetentny do myślenia i czytania ze zrozumieniem to prawdopodobnie da radę wywnioskować ową treść z postów, które były napisane na poprzedniej oraz tej stronie.
Niestety Eltharion ty na razie poczekaj, bo widocznie oba te zadania przerosły cię.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

@Golonka
GW nie potrafi używać jednej miary metrycznej
Man,kij z metryką, po babicach ja na przykład mam mniejsze podstawki pod mourny niż ustawa przewiduje! GW!

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Golonka pisze:Jeżeli znajdzie się ktoś kompetentny do myślenia i czytania ze zrozumieniem to prawdopodobnie da radę wywnioskować ową treść z postów, które były napisane na poprzedniej oraz tej stronie.
Niestety Eltharion ty na razie poczekaj, bo widocznie oba te zadania przerosły cię.
Bogu dzięki ty Golonka nie jesteś alfa i omegą :roll: (to jest taka metafora do tego ze nie nie jesteś tą kompetentna osoba wszyscy dobrze wiemy jak często ci się ''mylą''zasady :mrgreen: )
A widać życie cie nie nauczyło ze zasad GW nie da się ogarnąć mózgiem :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

panterq
Masakrator

Wprost przeciwnie. Z jednej strony stoi czołg, z drugiej dwa skinki. Załoga czołgu zauważy skinki dopiero czyszcząc podwozie.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Czołg nie może być zblokowany jeżeli chce zaszarżować na blokujący go oddział, jeżeli nie chce to może jechać tylko do przodu albo do tyłu.

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Eltharion pisze:Czy ktoś kompetentny mógłby podsumować w końcu czy można blokować czołg w jakikolwiek sposób ?
Podpinam się.

No to kto przegrał flachę Szaitis czy Wychwa? :D

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Szaitis pisze:No, to mnie przekonuje. Jak widać mój błąd - zatem za niego przepraszam.

@Wychwa - nauczysz się pić wódkę z czerwoną kartką :mrgreen:

0,7 mam nadzieję ;]

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Szaitis gratki jeszcze raz. A graczy DE nie rozumiem, granie na Deathie i nie branie żadnej magicznej broni? Nie branie więcej niż 2 unitów harpii? Na OPEN? Nie branie oka?
I chocby dlatego trzeba było kontrować. Np Fire, 2 bolczki, więcej harpii
=D>
Były 2xwampiry na turnieju,z czego jedne Butana - biorąc pod uwagę jego ogranie (bez urazy), tylko Szaitis się liczył. Na pozostałych 43 przeciwników dwurak jest lepszy.
Po co więcej niż 2 oddziały harpii? Nie gramy na remis i nie będziemy się odginać do końca świata. Fire to mała suka - czyli zostaje jeden pegaz - słaba opcja. Oko to brak MR 5 na dużej suce - poza tym, zbędny gadżet. Dwa bolce? To już żadne speciale się nie mieszczą. Twoje pomysły są spoko, ale na 2600. Graliśmy na 800 pts mniej.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

To o czym mówisz jest okej jak się składa ofensywne DE, które są po prostu mocne. A te przegięte DE na które wszyscy tak psioczą powinny być defensywne. Rospiski wyglądały kusze,shadzi,hydra i 2 pegazy, ni to defens ni ofens. Sorry ale akurat te pomysły się mieszczą. Co do Butan to sądzę że miał jedną z najbardzirej przemyślanych rozpisek na ten format i gra podobnie jak ty Jankiel. :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

albo lepiej...dostał maskę bo z Gatweya na ifce nie zdał Losa i przez to stracił szanse na dobre miejsce - a takie rzeczy demotywują :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

jak 6. na ASv na champione z AoL, gdy oddział WL jest CC z Kadaiem :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Rospiski wyglądały kusze,shadzi,hydra i 2 pegazy, ni to defens ni ofens.
te przegięte DE na które wszyscy tak psioczą powinny być defensywne.
Kusze, bolce i fire też nie działają na niektóre paringi. Np. na dwarfy, chaos dwarfy i imperium. No i jak przeciwnik nie przyjdzie to nie ma co liczyć na dobry wynik.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ