Rozkminy nowy book (2013)

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Re: Rozkminy nowy book (2013)

Post autor: Remx »

misha pisze:nigga plis
+1 do siły to +1 do siły, a nie do casting value :)
Khuman pisze:+ 1 do Siły czaru, turlasz 4 masz 5S itd.
Teraz to z głupiałem :>
Ale pewnie Khuman chodziło ci o siłę (obrażeń) bo dla mnie siła czaru to tak jakby mocny czar który trudno rozproszyć (dispelować).

Ale ogólnie super sprawa szkoda tylko ze niema już warda na 4+ :(

Właśnie siedzę nad rozpiską na dzisiejszy wieczór Demony vs Chaos i rozmyślam nad rozpiską bez GD:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=39088

edit:
Jeszcze mam pytanko na szybkiego
Czy np: obaj Heraldzi Teczy mogą posiadać gift "0" (Wand of Whimsy) ?
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2013, o 08:35 przez Remx, łącznie zmieniany 2 razy.
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Remx pisze:Czy np: obaj Heraldzi Teczy mogą posiadać gift "0" (Wand of Whimsy) ?
Nie, bo to magiczna broń. Nie może się dublować w armii.

Nayan
Pseudoklimaciarz

Post autor: Nayan »

Wyraźnie jest to ujęte w AB przy 0 za 25 pkt
jeden i tylko jeden z demonów tzeentcha zamiast brać magiczną broń z podręcznika może wziąć Wand of Whimsy

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Hmm

Dowiedziałem się ze swojego wątku z rozpiską że przez te Warpflame, Flamery są do kitu bo dają regenkę.
Ale tak patrzę to wszystko Tzeennchowe daje tą regenkę dla przeciwnika heh...
Czyli teraz jest bez sens grania na tym ? i maga Tzeencha brać tylko z Metalem a horrorki tylko po to aby miał gdzie siedzieć herald ?
Tak samo rydwan z Pink Fire i Blue Fire :( ?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Niestety tak. Praktycznie gra na Tzeentchu jest dla masochistów. :P
Rydwan może być fajny z niebieskimi horrorami, swoją ruchliwością. Tylko ten morderczy save i T...

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

A co powiecie o Palanquins ?
Mają chyba Stompe co daje w rezultacie 7 ataków i co najważniejsze dają "+2W" jedynie co tracimy to Look Out.
Praktycznie tylko kilka razy użyłem tego więc nie wiem czy aż tak potrzebny jest ten Look Out, wiem że macie większe doświadczenie więc z stąd te pytanie :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

No i dużo modeli może bić w takiego gościa. Z jednej strony to jest on dość pancerny, z drugiej jakiś lepszy w hth oddział staje się dla niego niebezpieczny.
Palanquin był super w 7 edycji, ze starą miasmą i różnymi paskudnymi giftami (ASL albo pestilent mucus). Teraz na pierwszy rzut oka wydaje się że stracił choć może rzeczywiście trzeba obadać.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie ma LoS sprawia ze jest nie-do-brania. Niestety ; /
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

KrzysiekW pisze:Niestety tak. Praktycznie gra na Tzeentchu jest dla masochistów. :P
Dzięks... :wink:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

los to los, możesz zadawać dodatkowe rany a możesz nagle dać regenkę na 3+ w pierwszej turze WL, co gorsza żaden czar z jego loru nie ma FA, tylko metal, ale metal nie na wszystko działa :P

Wolę Khorna :twisted:

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Khuman pisze:los to los, możesz zadawać dodatkowe rany a możesz nagle dać regenkę na 3+ w pierwszej turze WL, co gorsza żaden czar z jego loru nie ma FA, tylko metal, ale metal nie na wszystko działa :P

Wolę Khorna :twisted:

Tyle, że z Khorna też się zrobiło niezłe chucherko :lol2: BC - wcześniej lipa teraz żal :D BL stracili wygar a herald żyje tylko jedną turę kombatu chyba, że wylosuje się sv 2+ to jeszcze jeszcze :D

BuyBack
Pseudoklimaciarz

Post autor: BuyBack »

Czy chcecie przez to powiedziec/napisac, ze bez Nurgle ani rusz z nowym AB ?

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Grać można na wszystkim zależy tylko jakie jest Twoje podejście do gry. Nurgle wypada korzystnie w tym booku ale sam mono to trochę nuda. Ja testuję sobie nurgle/khorn i daje radę :wink:

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

BL reprezentują siłę Khorna a nie wytrzymałość choć maja SS z " pupy ", zamiast normalnego LA jak dawniej, albo jak jeszcze dawniej HA :P

DC straciły i zyskały, tańsze o 5pkt. dostały 1 A więcej z dołu ale brak KB, za to w szarży 6S, a z góry straciły 1 A i 1S, za to dostały +1W, są bardziej grywalni niż byli, a przede wszystkim są w specjalach 8)

no cóż heraldzi jak i BiTi, stracili na tym AB, z bazy miałeś 3+ SV i była gitara a teraz... z jednej strony rozumiem zamysł autora, ale koszt vs " to co robią gifty " jest oki, ale " to co robią gifty " vs przydatność do tej armii mijają się straszliwie

po mijam fakt zepsucia kosztu pkt. giftów, w 40K można na GD mieć 2x grat + lesser, a w WFB tylko 2x graet, albo w 40K exalt i 2x lessery, w WFB exalt i 1lesser, strasznie to dużo zmienia, i tabelki są współmierne z kosztem jak i z dostosowaniem zasad do tej armii
BuyBack pisze:Czy chcecie przez to powiedziec/napisac, ze bez Nurgle ani rusz z nowym AB ?
osobiście jestem zadowolony w miarę z Khorna w tym nowym AB, pomijając gifty, bo na tym każdy bóg stracił, takim strasznym niefartem są BL, które powinny kosztować 12/13 a nie 14, zmieniało by to o 5/8 demonów corach, dużo i nie dużo ale zawsze coś :twisted:

kolega na tęczowcach olny i mówi że się spisują, ale fakt nurglowiec dostał największego boosta w tym AB

QQrydza
Prawie jak Ziemko

no wrona na nowych giftach raczej zyskuje niz traci... tylko male herlaki z giftami sie nie lubią
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

wrona zyskuje przez wędkę nic więcej, choć to też grani nie co na ryzyku, bo wszystkiego nie wytłucze w CC

QQrydza
Prawie jak Ziemko

wrona zyskuje na tym ze z Bt moze rywalizowac spokojnie dzieki wandowi, a do tego masz 4levl metal ktory na cala armie demonow dziala jakby byla pod niego zrobiona ; )

BuyBack
Pseudoklimaciarz

Post autor: BuyBack »

Swoja droga ciekawe czy GW wypusci nowe GD na wakacje. Fajnie by bylo jakby bylo to minaiturki tych z FW :)

Ponadto mam pytania

Czy Kharanak moze dolaczyc do unitu BL ?

Zastanawiam sie nad Skulltakerem, czy i gdzie moznaby go wykorzystac... (fajna figurka, az zal jej nie wystawiac)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

-Qc- pisze:wrona zyskuje na tym ze z Bt moze rywalizowac spokojnie dzieki wandowi, a do tego masz 4levl metal ktory na cala armie demonow dziala jakby byla pod niego zrobiona ; )
6I a BiTi 9I zanim uderzy zginie i sczeźnie :twisted:
BuyBack pisze:Swoja droga ciekawe czy GW wypusci nowe GD na wakacje. Fajnie by bylo jakby bylo to minaiturki tych z FW :)

Ponadto mam pytania

Czy Kharanak moze dolaczyc do unitu BL ?

Zastanawiam sie nad Skulltakerem, czy i gdzie moznaby go wykorzystac... (fajna figurka, az zal jej nie wystawiac)
słyszałem że nieco inne tylko kosmetyczne zmiany, i przeróbki na tych specjalnych odpowiedników, zastanawiam się co keeper dostanie jak nie ma specjalnego odpowiednika , może maskę :p

tak Kharnak może dołączyć do BL bez problemu, o ile nie musi korzystać z Ambusha :P

Skulltakera używam jako heralda of Khorne :)

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Wand jest magic weaponem więc nie można go łączyć z mieczykiem z ASF

ODPOWIEDZ