Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Owszem, na emp/dwarfy Twoja wersja jest lepsza, podobnie jak na magow z metalem. Tyle tylko, ze wtedy ogolnie bsb na orle jest kiepawy. Natomiast na wiekszosc pozostalych armii moja opcja jest twardsza i bardziej uniwersalna 

Magowie z metalem szybciej się zesrają niż coś u zrobią. Dragon armour daje 2+ Warda od płonących ataków.
Jeśli chcesz wytrzymałego kolesia na orle to proponuje Helm of Fortune + Guardian Phoenix = 2+ AS z przerzutem i 5+ WS.
Czarów NoAs się zbytnio nie ma co bać bo nie ma ich tak dużo, a jak już będą to trzeba nie latać w pobliżu, dispellować lub szybko być w walce.
Z katapultami i armatami zawsze będzie ciężko, i tak będziesz musiał 1-2 tury pochować się za domkami lub obeliskami.
pozdrawiam
A.
Jeśli chcesz wytrzymałego kolesia na orle to proponuje Helm of Fortune + Guardian Phoenix = 2+ AS z przerzutem i 5+ WS.
Czarów NoAs się zbytnio nie ma co bać bo nie ma ich tak dużo, a jak już będą to trzeba nie latać w pobliżu, dispellować lub szybko być w walce.
Z katapultami i armatami zawsze będzie ciężko, i tak będziesz musiał 1-2 tury pochować się za domkami lub obeliskami.
pozdrawiam
A.

Imo lepszy Opal Amulet. I tak zazwyczaj jedna tura strzelania będzie. A jeśli kilka dział/katap do niego ładować będzie to nie ma znaczenia czy ma Opal czy Guardian bo i tak zejdzie, a Opal Amulet tańszy i ward na 4+Guardian Phoenix

@ Vallarr
Nie zmieniło się

Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...

Tylko %, z tym że max 6 specjal i 4 rare masz w RB bardzo czytelną tabelkę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Oto, jak sprawa wygląda:
0 spinków - darmowa maska
1 spinxy - nie do końca darmowa maska, ale wciąż maska
2 spinxy - może być ciężko
3 spinxy - o kurwa!!!
3 spinxy - o kurwa!!!
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Dlatego ja omijam TK jak jest tylko taka możliwośćAndrzej pisze:Oto, jak sprawa wygląda:
3 spinxy - o kurwa!!!

Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
a jak sie spisuje BoH+Shadow przeciwko TK? nie mają chyba dużo In i padają od pity jak muchy
? a w CC ze zbrzytwowanym oddziałem sfinksy chyba nie ustoją tury?
pytanie zagadka... jak dziala w tej ed. cascet(tak to sie pisze
?)
slyszalem ze jest spoko i trza sie go jak najszybciej pozbyć...
on schodzi z pitki automatycznie tak jak czołg, jak dobrze rozumiem?

pytanie zagadka... jak dziala w tej ed. cascet(tak to sie pisze

Spink ma 3 I więc średnio. Brzytwa jak najbardziej.
Kaszkiet nie jest taki mocny na HE, jak masz wszędzie ld 9 i BSB.
Kaszkiet nie jest taki mocny na HE, jak masz wszędzie ld 9 i BSB.
Moje pytanie raczej opiewa o wasz gust i miłość do armii. Grałem w 7 ed orkami z 3-4 lata, odstawiłem je i sprzedałem. Mam wielką ochotę powrotu do battla, a że orki mają jeszcze głubszą animozje wybór padł na haje. Jako, że żadnej armii nie pokocham jak zielonych, a teraz grając w battla chce mieć po prostu czystą przyjemność z grania mam w związku z tym pytanie. Czy wam graczom, którzy kochają haje i uwielbiają ich klimat i historie będą przeszkadzać haje w kolorach oczojebnego różu/fioletu z motywami serduszek na sztandarach i konwersjami typu dwóch łapiących sie elfów za ręce lub champion w oddziale z lusterkiem w ręku i poprawiający włosy. Nie chciałbym nikogo urazić taką armią ale jednak tak dla mnie ta armia powinna wyglądać.
Pozdrawiam

ja tam się obrażę, nie lubię różowego!

też nie lubię różowego. ale mam ochotę na małą prowokacje. ;P na pewno wstawie kiedys zdjecia jak bedzie cala armia gotowa ale to pewnie troche czasu minie, bo zaczynam od zera