Za dużo Joe Monsterbless pisze:Tylko na to zasługujesz widocznie.Shino pisze:Czemu jako klub mam wpisane orodin a nie odrin?
"Orodin" brzmi prawie "Adibas" albo "Reibok", czy inny "Panasonix"....
Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
- Szrederator
- Chuck Norris
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Potrzebuję figur na WD, odwiedźcie proszę ten temat:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=16947
pozdrawiam
Furion
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=16947
pozdrawiam
Furion
mam pytanie o ile dobrze czaje...
Wand of Wych Elm zabiera mi 2 [ dwie ] kostki Dispela z pooli, tak?
Za to Power of Darkness w Armii DE zabiera 1 [ jedna ] kostke z calej pooli jesli tylko mam maga w armii?
jesli dobrze to rozumiem to chyba cos tu nie halo?
chyba ze to 1 PD za KAZDEGO maga u DE wtedy jest ok.
Wand of Wych Elm zabiera mi 2 [ dwie ] kostki Dispela z pooli, tak?
Za to Power of Darkness w Armii DE zabiera 1 [ jedna ] kostke z calej pooli jesli tylko mam maga w armii?
jesli dobrze to rozumiem to chyba cos tu nie halo?
chyba ze to 1 PD za KAZDEGO maga u DE wtedy jest ok.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- swieta_barbara
- habydysz
Nie uwazam, zeby to bylo ok, bo mozna wtedy albo duza czarke + mala, albo 3 male, ale niech Ci bedzie :]
dobra to ja prosze o ostateczna odpowiedz w kwestii lataczy, w BP jest juz zapis o 0-3 unitach lataczy (w tym linkowanym z 1szej strony tego tematu tez), wiec pytanie brzmi czy latacze sa ograniczeni jak w BP czy moge wziasc wiecej niz 3 oddzialy? chce wyslac rozpiske, a nie chcialbym zeby byla cofnieta
pzdr !!
pzdr !!
Czyli wskrzeszanie ghuli i batów nie daje minusów do PD?- Każdy przedmiot dający +1 lub więcej do cast'a/dispela liczymy jako 1P (dotyczy tylko tych nie dających żadnych innych efektów dodatkowych - w takich przypadkach zastosowano koszt specjalny, lub jeśli go brak, to oznacza, że nie ma w tym przypadku żadnych ograniczeń)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie, nie daje. Po prostu oddzielnie przycięliśmy recast.Jankiel pisze:Czyli wskrzeszanie ghuli i batów nie daje minusów do PD?- Każdy przedmiot dający +1 lub więcej do cast'a/dispela liczymy jako 1P (dotyczy tylko tych nie dających żadnych innych efektów dodatkowych - w takich przypadkach zastosowano koszt specjalny, lub jeśli go brak, to oznacza, że nie ma w tym przypadku żadnych ograniczeń)
Co do DE - tak 1 kość na CAŁĄ armie, a nie za każdego maga.
Proszę tu nie porównywać kosztów, bo w magii chodziło o to, żeby pozostawić względną dowolność, a przyciąć rzeczy wykraczające poza względnie akceptowalny poziom.
I jeszcze raz powtórzę - PULA PD czy DD nie jest ograniczona podczas bitwy. Po prostu tworząc rozpiskę i "kupując" magiczne usprawnienia i inwestując w kostki musicie zmieścić się w ograniczeniu. Mam w przygotowaniu specjalne narzędzie, które pomoże to liczyć.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Incoming Transmission.....
Witam witam witam!
Kurcze już rok miną od ostatniego WD.. wspomnienia jeszcze zyja oczywiscie nie chodzi o gry pierszego czy 2giego dnia ale o nocowanie.... Sorrrki za to ze razem z XIII kohorta nie daliśmy wam spać... ale jakos tak wyszło
no a co do tego roku.... z Góry przepraszam ze w TYM ROKU TEZ NIE DAMY SIĘ WAM WYSPAĆ!!
już nie mogę się doczekać turnieju
Witam witam witam!
Kurcze już rok miną od ostatniego WD.. wspomnienia jeszcze zyja oczywiscie nie chodzi o gry pierszego czy 2giego dnia ale o nocowanie.... Sorrrki za to ze razem z XIII kohorta nie daliśmy wam spać... ale jakos tak wyszło
no a co do tego roku.... z Góry przepraszam ze w TYM ROKU TEZ NIE DAMY SIĘ WAM WYSPAĆ!!
już nie mogę się doczekać turnieju
A MESSAGE TO THE EMPIRE:
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
zartujesz sobie?Scimitar pisze: Co do DE - tak 1 kość na CAŁĄ armie, a nie za każdego maga.
Proszę tu nie porównywać kosztów, bo w magii chodziło o to, żeby pozostawić względną dowolność, a przyciąć rzeczy wykraczające poza względnie akceptowalny poziom.
I jeszcze raz powtórzę - PULA PD czy DD nie jest ograniczona podczas bitwy. Po prostu tworząc rozpiskę i "kupując" magiczne usprawnienia i inwestując w kostki musicie zmieścić się w ograniczeniu. Mam w przygotowaniu specjalne narzędzie, które pomoże to liczyć.
znaczy ze koles moze wypprodukowac 20 PD a ja mam swoje 5 + 3 scrolle? [maxa wyciagam z 2 magow i driady to jest 7 DD i 3 scrolle ]
mam dobry przedmiot dzieki ktoremu jako tako moge sie bronic przed magia w armii z save 5+ i jeszcze nie moge go wrzucic do rozpiski bo komus bardziej podobaja sie DE?
no chyba faktycznie poplynales...
A nie zapomnialem, zaraz zaproponujesz ze przeciez WE nie sa takie slabe wystarczy wziac 2 drzewce i BSB z HoDA i jest swietnie...
jeszcze raz powtorze nie porownujcie WE do innych armii... u mnie 90% unitow nie ma armoura a ward jest na niemagiczne wiec KAZDY fireball to morderstwo...
2 DD to za duzo! jeden to i tak obciecie jest...
naprawde nie wiem kto wpadl na pomysl przycinania magi w WE... taka potezna jest ale widac ten przedmiot kogos mocno zirytowal...
dalej idac tropem Calaingor Stave [nie wiedzac czemu zjada PD ] to dlaczego Focus familiar [znacznie bardziej pomagajacy w czarowaniu niz Stave] nie kosztuje tej kostki?
no i rozumiem ze Fell Bats wskrzeszaja sie d6 wg Waszego regulaminu...?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, o 23:13 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- morgan10005
- Falubaz
łuki można im przyciąć- nowy BP tego nie robi
tanka tez nie tak samo jak dziala czy ciezka kawe.
kowadlo pociac i inne pierdoly...
zaraz zaraz... lucznikow WE trzeba regulowac BP???
zreszta mozna przyciac... to wtedy morze driad wystawiac? nie dziekuje...
kowadlo pociac i inne pierdoly...
zaraz zaraz... lucznikow WE trzeba regulowac BP???
zreszta mozna przyciac... to wtedy morze driad wystawiac? nie dziekuje...
Abandoned
Abandoned
Hehe.
No prosze - nawet WE sie zbulwersowaly :P:P
Robsonie - Jade z TK i to w wiekszości pożyczone, wiec nawet jak by byla ocena to mialbym niskie noty za zbiorke armijna.
Do reszty co mowili cokolwiek w moja strone - Jade pierwszy raz na WD i licze na to że będę miał takie same zdanie o tym turnieju jak i wy. Wiec spokojnie. Zresztą itak nie moge sie doczekać na to co Front zrobi u Siebie.
Zresztą musze ponażekać sobie - nie byłbym sobą.
Najważniejsza jest gra 4fun i melanżyk z Soboty na Niedziele ( w moim i innych osob przypadku jeszcze z Piatku na sobote )
Pozdro dla Bialegostoku i dozobaczyska już 10.07
No prosze - nawet WE sie zbulwersowaly :P:P
Robsonie - Jade z TK i to w wiekszości pożyczone, wiec nawet jak by byla ocena to mialbym niskie noty za zbiorke armijna.
Do reszty co mowili cokolwiek w moja strone - Jade pierwszy raz na WD i licze na to że będę miał takie same zdanie o tym turnieju jak i wy. Wiec spokojnie. Zresztą itak nie moge sie doczekać na to co Front zrobi u Siebie.
Zresztą musze ponażekać sobie - nie byłbym sobą.
Najważniejsza jest gra 4fun i melanżyk z Soboty na Niedziele ( w moim i innych osob przypadku jeszcze z Piatku na sobote )
Pozdro dla Bialegostoku i dozobaczyska już 10.07
No... stracisz 1-2 driady.jeszcze raz powtorze nie porownujcie WE do innych armii... u mnie 90% unitow nie ma armoura a ward jest na niemagiczne wiec KAZDY fireball to morderstwo...
Przyznaj się, ile razy dostałeś w dupę od DE generujących 20 PD?znaczy ze koles moze wypprodukowac 20 PD a ja mam swoje 5 + 3 scrolle?
Z moich skromnych doświadczeń, to przegiecie dużo lepiej wychodzi na papierze (tudzież forum), niż w rzeczywistości.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jeżeli komuś uda się z 3 magiczek DE wygenerować 20 PD na te zasady (ja będę dispelować) - w sensie pokaże mi to, to stawiam czteropak browarów. Weźcie zejdźcie na ziemię i sobie policzcie. Jeżeli grasz DE przeciw debilowi za przeproszeniem, który każde PoD wpuści, każde tobie wejdzie, każde zrobi tobie 3 do 4 kości to WOW masz 20 kości - gratuluję !!
Jakoś mi się udaje zwykle rzucić w turze tak 14 kości średnio przy max magii, w tym jakieś 4-5 idzie na PoD więc w praktyce na czary coś robiące na serio idzie 9 - 10 kości - ZUOOOOOOO !!!! Z tego co wiem to 10 kości w fazie magii to może każda armia zrobić.
Jakoś mi się udaje zwykle rzucić w turze tak 14 kości średnio przy max magii, w tym jakieś 4-5 idzie na PoD więc w praktyce na czary coś robiące na serio idzie 9 - 10 kości - ZUOOOOOOO !!!! Z tego co wiem to 10 kości w fazie magii to może każda armia zrobić.
Draconis - FOR EVER !!!