Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Post autor: Szrederator »

bless pisze:
Shino pisze:Czemu jako klub mam wpisane orodin a nie odrin? :(

;)
Tylko na to zasługujesz widocznie. ;)

"Orodin" brzmi prawie "Adibas" albo "Reibok", czy inny "Panasonix".... :lol2:
Za dużo Joe Monster :D

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

Szrederator pisze:
Za dużo Joe Monster :D

Daj kamienia!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Potrzebuję figur na WD, odwiedźcie proszę ten temat:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=16947

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

mam pytanie o ile dobrze czaje...
Wand of Wych Elm zabiera mi 2 [ dwie ] kostki Dispela z pooli, tak?
Za to Power of Darkness w Armii DE zabiera 1 [ jedna ] kostke z calej pooli jesli tylko mam maga w armii?

jesli dobrze to rozumiem to chyba cos tu nie halo?
chyba ze to 1 PD za KAZDEGO maga u DE wtedy jest ok.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie uwazam, zeby to bylo ok, bo mozna wtedy albo duza czarke + mala, albo 3 male, ale niech Ci bedzie :]

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Ważna kwestia, też zrozumiałem, że za każdego maga delfickiego dolicza się +1 do puli

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

dobra to ja prosze o ostateczna odpowiedz w kwestii lataczy, w BP jest juz zapis o 0-3 unitach lataczy (w tym linkowanym z 1szej strony tego tematu tez), wiec pytanie brzmi czy latacze sa ograniczeni jak w BP czy moge wziasc wiecej niz 3 oddzialy? chce wyslac rozpiske, a nie chcialbym zeby byla cofnieta :mrgreen:

pzdr !!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

bo tak wczesniej bylo... kazdy mag ma pod... tak samo jak kazdy wampir ma recasta... bylo to liczone tak samo. zmienilo sie to jakos? Oo

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

- Każdy przedmiot dający +1 lub więcej do cast'a/dispela liczymy jako 1P (dotyczy tylko tych nie dających żadnych innych efektów dodatkowych - w takich przypadkach zastosowano koszt specjalny, lub jeśli go brak, to oznacza, że nie ma w tym przypadku żadnych ograniczeń)
Czyli wskrzeszanie ghuli i batów nie daje minusów do PD?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jankiel pisze:
- Każdy przedmiot dający +1 lub więcej do cast'a/dispela liczymy jako 1P (dotyczy tylko tych nie dających żadnych innych efektów dodatkowych - w takich przypadkach zastosowano koszt specjalny, lub jeśli go brak, to oznacza, że nie ma w tym przypadku żadnych ograniczeń)
Czyli wskrzeszanie ghuli i batów nie daje minusów do PD?
Nie, nie daje. Po prostu oddzielnie przycięliśmy recast.

Co do DE - tak 1 kość na CAŁĄ armie, a nie za każdego maga.
Proszę tu nie porównywać kosztów, bo w magii chodziło o to, żeby pozostawić względną dowolność, a przyciąć rzeczy wykraczające poza względnie akceptowalny poziom.

I jeszcze raz powtórzę - PULA PD czy DD nie jest ograniczona podczas bitwy. Po prostu tworząc rozpiskę i "kupując" magiczne usprawnienia i inwestując w kostki musicie zmieścić się w ograniczeniu. Mam w przygotowaniu specjalne narzędzie, które pomoże to liczyć.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

dopiszcie mnie do góry domku nr 3 (jan jasiuuu leszczyński) zgłoszenie wyśle jak będę już na 100% pewny czym jadę (niebawem)

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

Incoming Transmission.....

Witam witam witam!
Kurcze już rok miną od ostatniego WD.. wspomnienia jeszcze zyja :D oczywiscie nie chodzi o gry pierszego czy 2giego dnia :D ale o nocowanie.... Sorrrki za to ze razem z XIII kohorta nie daliśmy wam spać... ale jakos tak wyszło :lol2:

no a co do tego roku.... z Góry przepraszam ze w TYM ROKU TEZ NIE DAMY SIĘ WAM WYSPAĆ!!

już nie mogę się doczekać turnieju
A MESSAGE TO THE EMPIRE:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Drakon jest z BP + limited a nie + restricted, wiec nie mozna miec 4+ latajacych?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Scimitar pisze: Co do DE - tak 1 kość na CAŁĄ armie, a nie za każdego maga.
Proszę tu nie porównywać kosztów, bo w magii chodziło o to, żeby pozostawić względną dowolność, a przyciąć rzeczy wykraczające poza względnie akceptowalny poziom.

I jeszcze raz powtórzę - PULA PD czy DD nie jest ograniczona podczas bitwy. Po prostu tworząc rozpiskę i "kupując" magiczne usprawnienia i inwestując w kostki musicie zmieścić się w ograniczeniu. Mam w przygotowaniu specjalne narzędzie, które pomoże to liczyć.
zartujesz sobie?
znaczy ze koles moze wypprodukowac 20 PD a ja mam swoje 5 + 3 scrolle? [maxa wyciagam z 2 magow i driady to jest 7 DD i 3 scrolle ]
mam dobry przedmiot dzieki ktoremu jako tako moge sie bronic przed magia w armii z save 5+ i jeszcze nie moge go wrzucic do rozpiski bo komus bardziej podobaja sie DE?
no chyba faktycznie poplynales...
A nie zapomnialem, zaraz zaproponujesz ze przeciez WE nie sa takie slabe wystarczy wziac 2 drzewce i BSB z HoDA i jest swietnie...
jeszcze raz powtorze nie porownujcie WE do innych armii... u mnie 90% unitow nie ma armoura a ward jest na niemagiczne wiec KAZDY fireball to morderstwo...
2 DD to za duzo! jeden to i tak obciecie jest...
naprawde nie wiem kto wpadl na pomysl przycinania magi w WE... taka potezna jest ale widac ten przedmiot kogos mocno zirytowal...
dalej idac tropem Calaingor Stave [nie wiedzac czemu zjada PD ] to dlaczego Focus familiar [znacznie bardziej pomagajacy w czarowaniu niz Stave] nie kosztuje tej kostki?
no i rozumiem ze Fell Bats wskrzeszaja sie d6 wg Waszego regulaminu...?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, o 23:13 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Całkowicie popieram Pasiaka, przycięcie magii i antymagii WE to totalna pomyłka.
Obrazek

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

łuki można im przyciąć- nowy BP tego nie robi

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

tanka tez nie tak samo jak dziala czy ciezka kawe.
kowadlo pociac i inne pierdoly...

zaraz zaraz... lucznikow WE trzeba regulowac BP??? :shock:

zreszta mozna przyciac... to wtedy morze driad wystawiac? nie dziekuje...

Abandoned

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Hehe.

No prosze - nawet WE sie zbulwersowaly :P:P:P

Robsonie - Jade z TK i to w wiekszości pożyczone, wiec nawet jak by byla ocena to mialbym niskie noty za zbiorke armijna.

Do reszty co mowili cokolwiek w moja strone :P - Jade pierwszy raz na WD i licze na to że będę miał takie same zdanie o tym turnieju jak i wy. Wiec spokojnie. Zresztą itak nie moge sie doczekać na to co Front zrobi u Siebie.

Zresztą musze ponażekać sobie - nie byłbym sobą.
Najważniejsza jest gra 4fun i melanżyk z Soboty na Niedziele ( w moim i innych osob przypadku jeszcze z Piatku na sobote :D)

Pozdro dla Bialegostoku i dozobaczyska już 10.07

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jeszcze raz powtorze nie porownujcie WE do innych armii... u mnie 90% unitow nie ma armoura a ward jest na niemagiczne wiec KAZDY fireball to morderstwo...
No... stracisz 1-2 driady.
znaczy ze koles moze wypprodukowac 20 PD a ja mam swoje 5 + 3 scrolle?
Przyznaj się, ile razy dostałeś w dupę od DE generujących 20 PD?
Z moich skromnych doświadczeń, to przegiecie dużo lepiej wychodzi na papierze (tudzież forum), niż w rzeczywistości.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jeżeli komuś uda się z 3 magiczek DE wygenerować 20 PD na te zasady (ja będę dispelować) - w sensie pokaże mi to, to stawiam czteropak browarów. Weźcie zejdźcie na ziemię i sobie policzcie. Jeżeli grasz DE przeciw debilowi za przeproszeniem, który każde PoD wpuści, każde tobie wejdzie, każde zrobi tobie 3 do 4 kości to WOW masz 20 kości - gratuluję !!
Jakoś mi się udaje zwykle rzucić w turze tak 14 kości średnio przy max magii, w tym jakieś 4-5 idzie na PoD więc w praktyce na czary coś robiące na serio idzie 9 - 10 kości - ZUOOOOOOO !!!! Z tego co wiem to 10 kości w fazie magii to może każda armia zrobić.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

ODPOWIEDZ