Przed strzelaniem opartym na bs możesz się schować w oddziale, na templatki z maszyn masz pendanta.No ale to w jaki sposób mam ją ochronić przed strzelaniem / magią jeśli będzie na pegazie ?
DE a 8 edycja
Moderator: Yudokuno
Re: DE a 8 edycja
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jak to jest z tym nowym pocięciem DE w ramach ETC ?
Wybieram 2 z:
- PoK (hero only of cors)
- Crown of Command
- Hydra
- Kociołek
- Death / Shadow (rozumiem, że ten element działa tak, że liczy się za 1 zarówno jak mam 1 maga z Shadow/Death, jak również gdy mam ich paru ? Oraz, że można wystawić jakiegoś maga z Shadow, a jakiegoś z Death i to dalej się za 1 liczy ? Czy "twórcy" mieli tu na myśli każdego magic usera ?
Wybieram 2 z:
- PoK (hero only of cors)
- Crown of Command
- Hydra
- Kociołek
- Death / Shadow (rozumiem, że ten element działa tak, że liczy się za 1 zarówno jak mam 1 maga z Shadow/Death, jak również gdy mam ich paru ? Oraz, że można wystawić jakiegoś maga z Shadow, a jakiegoś z Death i to dalej się za 1 liczy ? Czy "twórcy" mieli tu na myśli każdego magic usera ?
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Te cięcia Dark Elfów w nowym euro są jakieś żałosne. Jeśli się to nie zmieni to pozostaje mi tylko unikać turniejów i imprez z euro.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Andrzej się nie zna.
Jak masz na magiczkach death i/lub shadow to jest jeden wybór.
Przynajmniej tak wynika z tego, co Shino wpisał w temacie Bazyla.
Jest to całkiem logiczne, gdyby shadow miał zabierać jeden slot i death jeden slot, to by je oddzielili przecinkiem, a nie slashem.
Jak masz na magiczkach death i/lub shadow to jest jeden wybór.
Przynajmniej tak wynika z tego, co Shino wpisał w temacie Bazyla.
Jest to całkiem logiczne, gdyby shadow miał zabierać jeden slot i death jeden slot, to by je oddzielili przecinkiem, a nie slashem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Pieprzycie glupoty... To nadal jest bardzo mocna armia, tylko rozpiski beda wygladac nieco inaczej. Zlozylem juz 5 naprawde mocnych rozp i nie uwazam, zebysmy mieli az takie powody do placzu. Pamietajcie, ze inne armie tez troche przycieli. Nie bedzie trzynastki, czary max z 5ciu kosci, co cholernie boostuje seal of ghrond, demony stracily syrenke, Guo nie bedzie juz na kazdym stole, a byl to model problematyczny, lizaczki nieco przycieli. Naprawde nie ma tragedii.
A co do deatha i shadowa to wydaje mi sie, ze tworza jeden wybor, skoro jest korona/hydra/kociol/pendant. Czyli mozna wybrac jeden z tych lorow. Death+shadow+hydra to sa 3 rzeczy.
A co do deatha i shadowa to wydaje mi sie, ze tworza jeden wybor, skoro jest korona/hydra/kociol/pendant. Czyli mozna wybrac jeden z tych lorow. Death+shadow+hydra to sa 3 rzeczy.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Nie da się ukryć, że do dupy to zapisali, ale mimo wszystko:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=873312#p873312
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=873312#p873312
No mam nadzieję, że jak będzie ten final, to napiszą JASNO I KLAROWNIE.
Odnośnie samych uściśleń - ja tam ide ogólnie rozumiem i wiem co za tym stoi, ale po prostu uważam, że te pocięcie min. DE zostało zrobione nieco bez głowy.
Wiadomo Crown to każdy płacze, ale czemu tylko w DE i może jeszcze tylko w kilku armiach ten item ograniczają (mi akurat wisi to, bo grałem bez niego) - czym się różni od bohaterów DE z tym itemem np. Lord Chaosu Tzeentcha z 3+ wardem i 1+/2+ pancerza ? A on nie jest ograniczany.
Płacz jest na PoKa, ale podobnie mocnych herosów mogą inni wystawić (patrz np. wspomniany Lord Chaosu). Poza tym nie rozumiem po co dawać ograniczenie PoKa tylko na hero, a potem jeszcze wrzucać w 2 z 5 ?? Niekonsekwencja moim zdaniem - mogli już go se zbanować dla własnej satysfakcji.
Kociołek działa podobnie jak Shriny w WoChu, choć tamte bardziej losowe są.
Magia Shadow pocięta u nas, ale już inne armie mogą sobie ją spokojnie używać - ktoś płakał tylko, że mu Spearmeni z Mindrazorem zabijają turbo koksów za 40 pkt/model
Jeszcze te nieszczęsne kusze (nie wiem czemu te ekstra ograniczenie ma służyć).
Wiesz Rince, nie przeczę, że da się złożyć mocne rozpiski - w moim przypadku to tylko modyfikacja np. wyposażenia 1 herosa i co wstawić za kocioł/hydrę w zależności od gustu. Bólu nie ma. Ale znów będzie narzekanie na powtarzalność i wtórność rozpisek, a do tego prowadzą wszelkie kompy
Odnośnie samych uściśleń - ja tam ide ogólnie rozumiem i wiem co za tym stoi, ale po prostu uważam, że te pocięcie min. DE zostało zrobione nieco bez głowy.
Wiadomo Crown to każdy płacze, ale czemu tylko w DE i może jeszcze tylko w kilku armiach ten item ograniczają (mi akurat wisi to, bo grałem bez niego) - czym się różni od bohaterów DE z tym itemem np. Lord Chaosu Tzeentcha z 3+ wardem i 1+/2+ pancerza ? A on nie jest ograniczany.
Płacz jest na PoKa, ale podobnie mocnych herosów mogą inni wystawić (patrz np. wspomniany Lord Chaosu). Poza tym nie rozumiem po co dawać ograniczenie PoKa tylko na hero, a potem jeszcze wrzucać w 2 z 5 ?? Niekonsekwencja moim zdaniem - mogli już go se zbanować dla własnej satysfakcji.
Kociołek działa podobnie jak Shriny w WoChu, choć tamte bardziej losowe są.
Magia Shadow pocięta u nas, ale już inne armie mogą sobie ją spokojnie używać - ktoś płakał tylko, że mu Spearmeni z Mindrazorem zabijają turbo koksów za 40 pkt/model
Jeszcze te nieszczęsne kusze (nie wiem czemu te ekstra ograniczenie ma służyć).
Wiesz Rince, nie przeczę, że da się złożyć mocne rozpiski - w moim przypadku to tylko modyfikacja np. wyposażenia 1 herosa i co wstawić za kocioł/hydrę w zależności od gustu. Bólu nie ma. Ale znów będzie narzekanie na powtarzalność i wtórność rozpisek, a do tego prowadzą wszelkie kompy
Draconis - FOR EVER !!!
Jak będzie narzekanie na powtarzalność to Rince przyjedzie na mastera z 5cioma rożnymi rozpiskami, przed każda bitwą będzie losował która zagra, i wtedy wyjdzie czy i czym da sie w DE grac xD Zobaczymy na bazylu jaka bedzie powtarzalność na razie imo ten comp powtarzalność zmniejszył
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Powiem że Mi graczowi z mały doświadczeniem tak mocna ingerencja w armie zaczyna powoli psoć zabawę z tej gry, mam wrażenie że te ograniczenia są robione bo osoby grające przeciwko DE za często z nimi przegrywały. Ale zapewne to już był poziom gry super master. A co z graczami którzy zaczynają dopiero swoją drogę. Nie zdążyłem się dobrze przyzwyczaić do Euro 2011 a tu już znowu mi zabraniają brać tego albo wybierać sobie z tego tego i tego. Szkoda gadać jestem trochę zawiedziony tym wszystkim. Wczoraj tak siedziałem na AB i próbowałem coś sobie fajnego wykombinować na moje umiejętności i strasznie denerwowały mnie te krzywdzące restrykcje. No nic trzeba będzie albo się przystosować albo sprzedać DE i poszukać innej armi albo chodzić tylko na turnieje gdzie nie będzie Euro. Wiec jak by co Mam na sprzedaż w miarę dużą armie DE
Naprawdę podłamałem się tym Euro nowym czy może mi ktoś z "starych wyjadaczy" wytłumaczyć dlaczego są takie restrykcje czy a) Bo tak b) nie wiem tak po prostu c) sami nie wiemy
P.S
Wszystko oprócz smoka chariota i egezkow ale jak już podejmę tą decyzje bo żal trochę to się pojawi chyba że ktoś chce wszystko
P.S
Wszystko oprócz smoka chariota i egezkow ale jak już podejmę tą decyzje bo żal trochę to się pojawi chyba że ktoś chce wszystko
Poczekamy an finalny werdykt, ale to jest faktycznie niejasno napisane:
Przecinek = wyliczenie
Slash = x lub y
& = x i y jednocześnie
Pytanie jak to autor widział.
Jeśli to wyliczenie, to ja bym dał chociaż 3 out of 5, bo PoK i Hydra to jest nieodzowny składnik każdej rozpiski.
Wtedy jest jakiś wybór, a tak to właściwie banują CoC, SHadow/Death i kocioł.
Bez sensu. Szczególnie te Lore'y - chyba że źle zrozumiałem o co chodzi w tym zapisie ze Slashem.
Tak czy siak Malkaw - ja bym poczekał na oficjalny werdykt i się nie łamał jakoś szczególnie. To że kupisz nowe Wampiry nie oznacza, że ich nie potną jak już zdążysz posklejać wszystkie modele.
Cierpliwości A poza tym na takie dziwne cięcia warto sobie kupić drugą armię, zawsze masz jakąś alternatywę.
Trzeba się pogodzić z tym Euro, po prostu na turniejach Ojro sobie nie pograsz z mega kombosem, trudno. Ale na domówce lub lokalu bez ograniczeń już będzie spoko. Nie ma co się spinać, ważna jest zabawa, a nie ciśnienie.
Ja gram kwadratowymi High Elfami i jakoś żyję Pomyśl o tym że gracze WE też się dobrze bawią.
Logicznie rzecz biorąc to:2 out of 5: pok, crown of command, death/shadow magic, COB & hydra
Przecinek = wyliczenie
Slash = x lub y
& = x i y jednocześnie
Pytanie jak to autor widział.
Jeśli to wyliczenie, to ja bym dał chociaż 3 out of 5, bo PoK i Hydra to jest nieodzowny składnik każdej rozpiski.
Wtedy jest jakiś wybór, a tak to właściwie banują CoC, SHadow/Death i kocioł.
Bez sensu. Szczególnie te Lore'y - chyba że źle zrozumiałem o co chodzi w tym zapisie ze Slashem.
Tak czy siak Malkaw - ja bym poczekał na oficjalny werdykt i się nie łamał jakoś szczególnie. To że kupisz nowe Wampiry nie oznacza, że ich nie potną jak już zdążysz posklejać wszystkie modele.
Cierpliwości A poza tym na takie dziwne cięcia warto sobie kupić drugą armię, zawsze masz jakąś alternatywę.
Trzeba się pogodzić z tym Euro, po prostu na turniejach Ojro sobie nie pograsz z mega kombosem, trudno. Ale na domówce lub lokalu bez ograniczeń już będzie spoko. Nie ma co się spinać, ważna jest zabawa, a nie ciśnienie.
Ja gram kwadratowymi High Elfami i jakoś żyję Pomyśl o tym że gracze WE też się dobrze bawią.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
No dość bolesne są restrykcje ale ,żeby od razu sprzedawać armię ... Mimo wszystko może pograć tą armią i to dobrze pograć... Naucz się ,że częsta zmiana armii nie będzie służyć podnoszeniu sklilla... Żeby ograć się z jakąś armią trzeba nią dużo pograć. Z każdą bitwą nabierasz doświadczenia. Zaczynasz łapać z kim jak grać i to jest najcenniejsze....
Więc głowa do góry - żeby dobrze grać i ogarniać jakąś armię - swoje trzeba dostać po dupie...nic nie rodzi się samo
Więc głowa do góry - żeby dobrze grać i ogarniać jakąś armię - swoje trzeba dostać po dupie...nic nie rodzi się samo
No zdaje sobie z tego sprawę tylko denerwuje mnie to że nikt tak naprawdę z wymyślających Euro nie powiedział dlaczego właśnie tak . Jak mi dadzą solidne argumenty do tego to Ok nie mam nic dopowiedzenia zagryzam zęby i dobrze się bawię ale jak na razie jest to dla mnie bezsensu