Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ranndolf
"Nie jestem powergamerem"

Re: Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)

Post autor: Ranndolf »

Jestem coraz bardziej zrażony do tego KoW przez nachalne wpychanie go przez wszystkie otwory, uprawiane tu przez niektórych użytkowników... W dodatku modele mantica są słabe - więc nie zamierzam ich kupować - więc co za różnica, czy będziemy grać wciąż w 8 edycję, czy niszowy bitewniak, który wciąż musi nadrobić figurkowe braki w stosunku do WFB ( wybór modeli jest bardzo mały), zanim w ogóle doczekamy się jakichś nowych, ładnych modeli, które zmieniałyby znacząco grę, a modele utrzymane w aktualnej stylistyce i tak będą brzydkie :/ Z tego powodu wolę zostać póki co przy bardziej rozbudowanej 8 edycji.
A co do AoS - modele ładne, zasady póki co ciekawe, ale trochę dziurawe - czekam do soboty na udostępnienie pełnych zasad dla wszystkich armii i przetestuję sobie grę, figurek i tak nie mam zamiaru sprzedać, najwyżej będę zaległe figsy malować i ustawiać jako ozdobę na półce co jakiś czas odkurzając je by zagrać w WFB i AoS-a ;)

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Embir pisze:
Dębek pisze:Ja patrzę na to wszystko zupełnie z innej perspektywy. Nagle mam w domu 2 armie, które, jak się okazuje, mają być w pełni kompatybilne z AoS. Mogę więc grać nimi w starego dobrego Młotka z nakładką ETC lub bez tej nakładki. Mogę ponadto popykać w tę zupełnie nową grę. Innymi słowy, mogę pograć w inny system bez konieczności dokupienia armii. :wink:
To nie jest problemem - problemem jest to, że system w który do tej pory grałeś, czyli WFB, przestaje być oficjalnie wspierany przez samego wydawcę - to w praktyce oznacza odcięcie dopływu świeżej krwi, nowych modeli i nowych armii albo poprawek kolejnych edycji. Innymi słowy system czeka powolna śmierć - grupa zapaleńców, choćby nie wiem jak zaangażowanych, nie może się równać z marketingową potęgą i wsparciem dla systemu jakie zapewniały GW.

Obecnie WFB czeka taki mniej więcej los: grupa zapaleńców pozostaje przy którejś edycji, ciągnie się tą inicjatywę parę lat, ale powolutku odpływają ludzie, aż w końcu system, z powodu braku zainteresowania, umiera.
Gram 14 lat bretonią. Wsparcie GW było w moim przypadku niemal nieodczuwalne :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
lonit

Post autor: lonit »

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

No mimo wszystko dostawałes co jakiś czas nowe zasady ogólne i chyba Bret jest jedyną armia, która ma nadal stare+nowe itemy, co jednak daje trochę możliwość ;)

Wyśle mi ktoś na pm linka do pełnych zasad tego całego KoW?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Dębek pisze:
Embir pisze:
Dębek pisze:Ja patrzę na to wszystko zupełnie z innej perspektywy. Nagle mam w domu 2 armie, które, jak się okazuje, mają być w pełni kompatybilne z AoS. Mogę więc grać nimi w starego dobrego Młotka z nakładką ETC lub bez tej nakładki. Mogę ponadto popykać w tę zupełnie nową grę. Innymi słowy, mogę pograć w inny system bez konieczności dokupienia armii. :wink:
To nie jest problemem - problemem jest to, że system w który do tej pory grałeś, czyli WFB, przestaje być oficjalnie wspierany przez samego wydawcę - to w praktyce oznacza odcięcie dopływu świeżej krwi, nowych modeli i nowych armii albo poprawek kolejnych edycji. Innymi słowy system czeka powolna śmierć - grupa zapaleńców, choćby nie wiem jak zaangażowanych, nie może się równać z marketingową potęgą i wsparciem dla systemu jakie zapewniały GW.

Obecnie WFB czeka taki mniej więcej los: grupa zapaleńców pozostaje przy którejś edycji, ciągnie się tą inicjatywę parę lat, ale powolutku odpływają ludzie, aż w końcu system, z powodu braku zainteresowania, umiera.
Gram 14 lat bretonią. Wsparcie GW było w moim przypadku niemal nieodczuwalne :wink:
GW niczego nowego nie dodawał do Bretki, ale sama armia była w dalszym ciągu wspierana przez marketing GW, produkcję figurek i nowe zmiany w zasadach ogólnych.
Zresztą Bretka do dzisiaj jest bardzo fajną, niedocenioną armią - trebuszety karcą przeciwnika jak się rozstawi ciasno a pegazy i latacze karcą przeciwnika jak się rozstawi za szeroko; i jak z tym grać? :D
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

heimdall89

Post autor: heimdall89 »

Embir pisze:
Zresztą Bretka do dzisiaj jest bardzo fajną, niedocenioną armią - trebuszety karcą przeciwnika jak się rozstawi ciasno a pegazy i latacze karcą przeciwnika jak się rozstawi za szeroko; i jak z tym grać? :D

Najlepiej tak jak papa krasnolud powiedział - przy pomocy prochu i stali :).

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Wszyscy żalą się że umiera klockowy warhammer. Ale on już dawno umarł. Bo co to są dwa rankowe oddziały na armie?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Mnie, przyznam, ciekawi stylistyka nowych armii i to, na ile (zgodnie z tradycją GW) będzie wzorować się na tym, co aktualnie trendy w kulturze masowej, a na ile (czy w ogóle) zostaną przy poprzednich wzorach. W końcu bez względu na wybrany system do gry, GW ciągle może być dostawcą części figurek.

Już wiemy, że Stormcast to zakon space marines założony przez Primarchę Thora, który mieszka w Asgardzie :)

Chaos bez wielkich zmian, tylko przypakował trochę na siłce.

Gra o tron jest dość popularna, więc może undeadzi się schłodzą i będą dostępni w lodowej tonacji.

Steamhead sratatatam sugeruje steampunkowe dwarfy.

Nie wiem, czy Jurassic Park był na tyle popularny, by wpłynąć na stylistykę Seraphonów.

Co do Aelfów - wolę nawet nie gdybać

Red slayers mogą być dosłownie wszystkim (chociaż najprawdopodobniej kapelą heavymetalową założoną przez 12-latków).

Macie jakieś inne wesołe typy?

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Sasomir pisze:
Bocian pisze:ten fluff to stek bzdur i nonsensów
Ekhem - jak na fantastykę współczesną to nie jest źle. A jeżeli twierdzisz, że fluff starego świata to nie był "stek bzdur i nonsensów" to gratuluję :wink: . To był po prostu generyczny i durny jak cholera świat fantasy - właśnie to w nim kochaliśmy, ale niech nikt mi nie wmawia, że był sensowny i przemyślany.
Módl się, żeby gang fluff-bearersów cię nie spotkał, bo w tym momencie wszyscy łącznie ze mną dostają hejta i frenzy.

@Barb

Seraphonsi to pewnie będą raczej mhroczne anioły, czyli DE którym skrzydła czarne wyrosną. Pokopiują ze scourges z 40K

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Did we have these here, btw?

I translated from german, not spanish. No guarantees as to accuracy for the initial translation.

Quote Originally Posted by MarcusBeli
•Hay manual gordo seguro... Pero seguro seguro...
-There will be a proper rulebook, as sure as sure can be.
•Eso os lo confirmo ya. Otra cosa es que no lo llamen reglamento sino "expansion" para batallas masivas. Rercordad que la caja de Age of Sigmar es para introducir al juego, tipo Isla de Sangre (por cierto es la leche la ilustración de la cubierta).
- I assure you that. They are not going to call it "Rulebook" but more expansion or Addon for ma
•El meollo de la cuestión, para los jugadores veteranos llega a finales de mes principios de agosto, con la "nueva magia", "nuevos objetos mágicos", reglas, trasfondo ampliado y facciones explicadas y desgranadas (lo salchichero ampliado).
- Veterans will get advanced rules for magic and magic items, advanced rules and explanations for the factions.
•Dicen que es para batallas masivas o semimasivas no escaramuzas así que... Mantened la calma.
- They are talking about huge battles, not skirmishes. Stay calm.
•Y luego llegan los manuales de las facciones... que serían los codex actuales... en lanzamientos tipo 40k... con sus punticos y trasfondo etc...
- Rulebooks for the factions, including points, background, and so on.
•Así que gratis, gratis... y pocas reglas... Bueno pues sí, te compras una caja y te viene una carta pero a la hora de la verdad si quieres jugar algo complejo... te tocará soltar la pasta...
-So yes, the game is free to play. You get the full rules for the unit with the box. If you want to use it properly, you will have to pay for that extra.

Awatar użytkownika
Ranndolf

Post autor: Ranndolf »

@Barbarossa

Co do Aelfów, to są już pierwsze zdjęcia nowych szpiczastouchych ;)
Proszę:

Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Przecież to już było gdzieś pisane AElf (pisane jakoś inaczej Ælf ) to nazwa Elfów w jakimś staroangielskim czy czymś

Barb co do Jurrasic Parku bym nie miał wątpliwości, nowa część to chyba najbardziej kasowy film w historii ;) może będą oswojone Raptory

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

9 światów, Aelfy (alfy) ze staronordyckiego (Alfheim). Ten fluff drogi Sasomirze jest jeszcze bardziej generyczny tylko ogołocony ze wszystkiego co wartościowe i przemyślane oraz realizujące a obsypane wymysłami jakiegoś 5latka

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Murmandamus pisze:a ja się KOW z jakiegoś powodu jaram jak treeman od warpfire throwera. Stylistyka modeli jest nieco inna ale bardzo fajna jednocześnie. Tak samo jak niektóre modele GW są tandetne tak niektóre Mantica takie są i jak i takie są obu producentów co są po prostu świetne. Ten okres to szansa dla Mantica i niech go wykorzystają do maksimum bo GW samo podstawiło sobie nogę.
Nie podstawi, mają swojego człowieka w zarządzie i chyba pakiet akcji, ale mogło mi sie coś pomylić. Przypominam sobie że Gw kupiło jakiś system batlo podobny, i miało go rozwijać, pasuje mi to do KoW.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

Barbarossa pisze:Mnie, przyznam, ciekawi stylistyka nowych armii i to, na ile (zgodnie z tradycją GW) będzie wzorować się na tym, co aktualnie trendy w kulturze masowej, a na ile (czy w ogóle) zostaną przy poprzednich wzorach. W końcu bez względu na wybrany system do gry, GW ciągle może być dostawcą części figurek.

Już wiemy, że Stormcast to zakon space marines założony przez Primarchę Thora, który mieszka w Asgardzie :)

Chaos bez wielkich zmian, tylko przypakował trochę na siłce.

Gra o tron jest dość popularna, więc może undeadzi się schłodzą i będą dostępni w lodowej tonacji.

Steamhead sratatatam sugeruje steampunkowe dwarfy.

Nie wiem, czy Jurassic Park był na tyle popularny, by wpłynąć na stylistykę Seraphonów.

Co do Aelfów - wolę nawet nie gdybać

Red slayers mogą być dosłownie wszystkim (chociaż najprawdopodobniej kapelą heavymetalową założoną przez 12-latków).

Macie jakieś inne wesołe typy?
nowe Saurusy

Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

to żart, tak?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Drake
Chuck Norris

Post autor: Drake »

Light - Stormcast Eternals
Metal - Empire / Dwarves
Life - Wood Elves / Orcs?
Heavens - High Elves / Lizardmen?
Shadow - Dark Elves
Death - Vampire Counts / Tomb Kings
Fire - ??? / Dwarves? / Chaos Dwarves?
Beasts - Beastmen / Skaven? / Orcs? / Lizardmen?
Chaos - Warriors of Chaos / Daemons / Khorne Goretide

"podobno" nowy podział armijny.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Przecież Stormcaści to heaven #-o
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Drake pisze: "podobno" nowy podział armijny.
Prócz Stormcast Eternals i Khorne Gorentide nie ma już takich armii jak Tomb Kings, Dwarves itp...

Kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

GrimgorIronhide pisze:
Sasomir pisze:
Bocian pisze:ten fluff to stek bzdur i nonsensów
Ekhem - jak na fantastykę współczesną to nie jest źle. A jeżeli twierdzisz, że fluff starego świata to nie był "stek bzdur i nonsensów" to gratuluję :wink: . To był po prostu generyczny i durny jak cholera świat fantasy - właśnie to w nim kochaliśmy, ale niech nikt mi nie wmawia, że był sensowny i przemyślany.
Módl się, żeby gang fluff-bearersów cię nie spotkał, bo w tym momencie wszyscy łącznie ze mną dostają hejta i frenzy.
Obrazek
GrimgorIronhide pisze:@Barb

Seraphonsi to pewnie będą raczej mhroczne anioły, czyli DE którym skrzydła czarne wyrosną. Pokopiują ze scourges z 40K
Cytat odnosił się do "reptilian warriors".
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Zablokowany