Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: kubencjusz »

Moim zdaniem 20 punktów wydane na muzyków na bullach to punkty stracone. Wydaje mi się że znalazłoby się dla nich lepsze zastosowanie. Choćby 3 sabertusk.

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Post autor: dziczek »

Nom rozpiska ciekawa, zgadzam się z kubencjuszem co do muzyków na 2*3 bullsów (oszczędzasz 20 pkt.). Ponadto GW na 3 Mournfang Cavalry jakoś słabo widzę (i to jest kolejne 9 pkt) Można też wywalić enchanted shielda 5 pkt. Może jak dałeś Dragonhide Banner na tą czwórkę to zrób 5/2 i oszczędzisz kolejne 10 pkt. na muzyku na drugim oddziale. Fakt 5-ką się często ciężko manewruje ale jak już w coś wjadą to jednak karcą a na dwójce muzyk już nie będzie potrzebny. Będziesz miał 44 pkt. do rozdysponowania. W Irongutsach nie widzę chempiona (gutlorda) - mimo wszystko nie wystawiał bym żadnego z bohaterów w pierwszym szeregu, choć oprawca wygląda solidnie. No i przydałby się gnoblar uwaga w tym klocku IG :)
44 pkt. możesz wydać na gnoblara uwagę, gutlorda, jeszcze jednego kotka i np. charmed shielda
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem :P

Niuniek
Plewa

Post autor: Niuniek »

Dzięki za rady, napewno sie przydadzą zwłaszcza te z muzykami na bullach :) Mam jeszcze jedno pytanie jak dokładnie działa uwaga gnoblar ?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

pozwala generować look out sir, przy już 3 rank and file models

Morok

Post autor: Morok »

nie wiem jak Wy sądzicie ale zwykłe ogry to gówno jak ich mało w porównaniu do IG wystawienie 3 to jest strata punktów ;/

Ps. Moj pierwszy atak w życiu jaki wykonałem butcher na trzewiach pierwszy czar z tabeli czyli pocisk z mocą 2 siły w pierwszej turze zciąga 5 knightów imperialnych z 1+ save #-o
Ostatnio zmieniony 31 gru 2013, o 14:35 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Nie doceniasz ich taktycznych możliwości. Nie samym gutstarem tyran wygrywa :mrgreen:

Morok

no tak Tylko że mi się nie sprawdzili wcale jedyne co to jak wpadłem w skinki i zrobiłem panikę że 2 regimenty uciekły ale zabijając mi jednego bula uciekli za stół ;/ nie wiem czy nie lepiej robić coś z gnoblarami Tylko że tych nie chcę w armii bo gram na samych Ograch

Wogle nie wiem co zrobić na taką armię Typu krasie i ich przegięte organy i katapy jak do Tego podchodzić? Przecież to jest koszmar dla ogrów ...

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Krasie koszmar dla ogrów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeden z lepszych machapów. Tylko raz przegrałem i to jak grałem 4 czy 5 grę w życiu i to 8:12. Na ogół z krasiami miałem wyniki 14:6/16:4/20:0.
Zagrożeniem jest kowadło które spowalnia, czasem popycha więc trzeba uważać.
Po prostu musisz pograć trochę i wtedy nabierzesz ogłady.

A co do trójek byków to raz pogoniłem nimi feniksa HE.
Mogą robić za odginaczki a najlepiej jako suport - szarża w bok.
To jest mimo wszystko 12 ataków, 3 impakty i 3 stompy.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Z krasiami technika jest prosta. Napierdalasz wszystkich jak pojebany do przodu i ups wygrałeś. Walki ustawiaj tak by wygrać bez magii. Tyle.

Morok

no tak ale nie powiesz że ich działa nie bolą :P

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Przeważnie i tak dupcą po stonehornie i ironblasterze i tak. Mnie te 2 tury wystarczają zazwyczaj

Morok

A pro po snornhorna czy warto na nim grać bo rozumiem że drugi mamut jest do bani. Bo właśnie się zastanawiam co sobie dokupić na wypłatę :)

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Tylko, że w 3 city ostatnio grało się bez Euro i krasie na 6 maszynach robią analny terror ogrom. Zasada jest prosta idziesz na maksa do przodu, jak dojdziesz do maszyn to prawdopodobnie wygrałeś...
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Morok

a jak myślicie czy na euro wzięcie 2 ironblastera z -100 dodatkowych punktów jest złym pomysłem?

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Myślisz chyba o zasadach PKS tam jest modyfikator -100 przy wystawieniu drugiego IB. Na ETC 2014 możesz w tej chwili wystawic dwa ale bez korony i mournfangow.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Teraz albo drugi ironblaster, albo lord - na euro ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

ETC 2014 - Ogre Kingdoms
• Gnoblar units, max 3
• Crown of Command/Ironblaster/Each 8 (or fraction) Mournfang Models, max 2
• Crown of Command/Runemaw/4 or more characters in the army, max 2
• Hellheart/Dispel Scroll, max 1

Z tego co pamiętam to na stare ETC2013 w ogóle nie było opcji żeby wystawić drugiego tam było: 0-1 IB.
A teraz jak zmieścisz to możesz i lorda i dwa IB wrzucić.

P.S.
Sevi tak przegladam forum i już nic nie ogarniam - gdzie Ty to nalazłeś:
Sevi pisze:No to drugi ironblaster papa.

2nd ironblaster/lord character present in the army max 1

:(

Niuniek
Plewa

Post autor: Niuniek »

dziczek

Jest to wzięte z niedokończonego jeszcze 2 draftu i na turnieju w wawie 11 sty. ma już zostać zastosowany ten draft.
https://docs.google.com/document/d/1i1w ... edit?pli=1

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Acha faktycznie, widzę że we wszystkich turniejach na ETC jest zastosowany ten 2 drat. U nas we Wrocku jeszcze nie ma zadnej zapowiedzi czegos na 2,4 stąd patrzylem ciągle na pierwsza strone ETC 2014. I rozumiem że to będą już oficjalnie usankcjonowane uściślenia..? Chyba pierwszy draft bardziej mi sie podobał ;-)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Tak, do ogrów draft wydaje się być ostateczny.
Bilatiocon też będzie na wip.

Oczywiście że pierwsza wersja była lepsza :D
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ