Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Ogrowe rozpiski
Moim zdaniem 20 punktów wydane na muzyków na bullach to punkty stracone. Wydaje mi się że znalazłoby się dla nich lepsze zastosowanie. Choćby 3 sabertusk.
Nom rozpiska ciekawa, zgadzam się z kubencjuszem co do muzyków na 2*3 bullsów (oszczędzasz 20 pkt.). Ponadto GW na 3 Mournfang Cavalry jakoś słabo widzę (i to jest kolejne 9 pkt) Można też wywalić enchanted shielda 5 pkt. Może jak dałeś Dragonhide Banner na tą czwórkę to zrób 5/2 i oszczędzisz kolejne 10 pkt. na muzyku na drugim oddziale. Fakt 5-ką się często ciężko manewruje ale jak już w coś wjadą to jednak karcą a na dwójce muzyk już nie będzie potrzebny. Będziesz miał 44 pkt. do rozdysponowania. W Irongutsach nie widzę chempiona (gutlorda) - mimo wszystko nie wystawiał bym żadnego z bohaterów w pierwszym szeregu, choć oprawca wygląda solidnie. No i przydałby się gnoblar uwaga w tym klocku IG
44 pkt. możesz wydać na gnoblara uwagę, gutlorda, jeszcze jednego kotka i np. charmed shielda

44 pkt. możesz wydać na gnoblara uwagę, gutlorda, jeszcze jednego kotka i np. charmed shielda
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
pozwala generować look out sir, przy już 3 rank and file models
nie wiem jak Wy sądzicie ale zwykłe ogry to gówno jak ich mało w porównaniu do IG wystawienie 3 to jest strata punktów ;/
Ps. Moj pierwszy atak w życiu jaki wykonałem butcher na trzewiach pierwszy czar z tabeli czyli pocisk z mocą 2 siły w pierwszej turze zciąga 5 knightów imperialnych z 1+ save
Ps. Moj pierwszy atak w życiu jaki wykonałem butcher na trzewiach pierwszy czar z tabeli czyli pocisk z mocą 2 siły w pierwszej turze zciąga 5 knightów imperialnych z 1+ save

Ostatnio zmieniony 31 gru 2013, o 14:35 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie doceniasz ich taktycznych możliwości. Nie samym gutstarem tyran wygrywa 

no tak Tylko że mi się nie sprawdzili wcale jedyne co to jak wpadłem w skinki i zrobiłem panikę że 2 regimenty uciekły ale zabijając mi jednego bula uciekli za stół ;/ nie wiem czy nie lepiej robić coś z gnoblarami Tylko że tych nie chcę w armii bo gram na samych Ograch
Wogle nie wiem co zrobić na taką armię Typu krasie i ich przegięte organy i katapy jak do Tego podchodzić? Przecież to jest koszmar dla ogrów ...
Wogle nie wiem co zrobić na taką armię Typu krasie i ich przegięte organy i katapy jak do Tego podchodzić? Przecież to jest koszmar dla ogrów ...
Krasie koszmar dla ogrów
Jeden z lepszych machapów. Tylko raz przegrałem i to jak grałem 4 czy 5 grę w życiu i to 8:12. Na ogół z krasiami miałem wyniki 14:6/16:4/20:0.
Zagrożeniem jest kowadło które spowalnia, czasem popycha więc trzeba uważać.
Po prostu musisz pograć trochę i wtedy nabierzesz ogłady.
A co do trójek byków to raz pogoniłem nimi feniksa HE.
Mogą robić za odginaczki a najlepiej jako suport - szarża w bok.
To jest mimo wszystko 12 ataków, 3 impakty i 3 stompy.

Zagrożeniem jest kowadło które spowalnia, czasem popycha więc trzeba uważać.
Po prostu musisz pograć trochę i wtedy nabierzesz ogłady.
A co do trójek byków to raz pogoniłem nimi feniksa HE.
Mogą robić za odginaczki a najlepiej jako suport - szarża w bok.
To jest mimo wszystko 12 ataków, 3 impakty i 3 stompy.

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Z krasiami technika jest prosta. Napierdalasz wszystkich jak pojebany do przodu i ups wygrałeś. Walki ustawiaj tak by wygrać bez magii. Tyle.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Przeważnie i tak dupcą po stonehornie i ironblasterze i tak. Mnie te 2 tury wystarczają zazwyczaj
A pro po snornhorna czy warto na nim grać bo rozumiem że drugi mamut jest do bani. Bo właśnie się zastanawiam co sobie dokupić na wypłatę 

- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Tylko, że w 3 city ostatnio grało się bez Euro i krasie na 6 maszynach robią analny terror ogrom. Zasada jest prosta idziesz na maksa do przodu, jak dojdziesz do maszyn to prawdopodobnie wygrałeś...
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
a jak myślicie czy na euro wzięcie 2 ironblastera z -100 dodatkowych punktów jest złym pomysłem?
Teraz albo drugi ironblaster, albo lord - na euro 

Wisła Kraków.
ETC 2014 - Ogre Kingdoms
• Gnoblar units, max 3
• Crown of Command/Ironblaster/Each 8 (or fraction) Mournfang Models, max 2
• Crown of Command/Runemaw/4 or more characters in the army, max 2
• Hellheart/Dispel Scroll, max 1
Z tego co pamiętam to na stare ETC2013 w ogóle nie było opcji żeby wystawić drugiego tam było: 0-1 IB.
A teraz jak zmieścisz to możesz i lorda i dwa IB wrzucić.
P.S.
Sevi tak przegladam forum i już nic nie ogarniam - gdzie Ty to nalazłeś:
• Gnoblar units, max 3
• Crown of Command/Ironblaster/Each 8 (or fraction) Mournfang Models, max 2
• Crown of Command/Runemaw/4 or more characters in the army, max 2
• Hellheart/Dispel Scroll, max 1
Z tego co pamiętam to na stare ETC2013 w ogóle nie było opcji żeby wystawić drugiego tam było: 0-1 IB.
A teraz jak zmieścisz to możesz i lorda i dwa IB wrzucić.
P.S.
Sevi tak przegladam forum i już nic nie ogarniam - gdzie Ty to nalazłeś:
Sevi pisze:No to drugi ironblaster papa.
2nd ironblaster/lord character present in the army max 1

dziczek
Jest to wzięte z niedokończonego jeszcze 2 draftu i na turnieju w wawie 11 sty. ma już zostać zastosowany ten draft.
https://docs.google.com/document/d/1i1w ... edit?pli=1
Jest to wzięte z niedokończonego jeszcze 2 draftu i na turnieju w wawie 11 sty. ma już zostać zastosowany ten draft.
https://docs.google.com/document/d/1i1w ... edit?pli=1
Acha faktycznie, widzę że we wszystkich turniejach na ETC jest zastosowany ten 2 drat. U nas we Wrocku jeszcze nie ma zadnej zapowiedzi czegos na 2,4 stąd patrzylem ciągle na pierwsza strone ETC 2014. I rozumiem że to będą już oficjalnie usankcjonowane uściślenia..? Chyba pierwszy draft bardziej mi sie podobał 

Tak, do ogrów draft wydaje się być ostateczny.
Bilatiocon też będzie na wip.
Oczywiście że pierwsza wersja była lepsza
Bilatiocon też będzie na wip.
Oczywiście że pierwsza wersja była lepsza

Wisła Kraków.