Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Tu pomyłka sondaże dają mu 3-4% i 4 miejsce.Kalesoner pisze: sondaże nie dają mu nawet 2%, może to i lepiej dla świata.
onet.pl pisze:W porównaniem z poprzednim badaniem, 3 punkty procentowe zyskał kandydat PO. Także przewodniczący SLD, Grzegorz Napieralski oraz Janusz Korwin-Mikke zaliczyli wzrost poparcia.
Kolejne miejsca w najnowszym badaniu zajęli: Grzegorz Napieralski (13 proc.), Janusz Korwin-Mikke (3 proc.), Waldemar Pawlak (2 proc.), Andrzej Olechowski (2 proc.), Andrzej Lepper (1 proc.) oraz Marek Jurek (1 proc.).
Dlaczego on, bo czas skończyć z socjalizmem to raz, dwa jego dobry wynik otwiera UPR drogę do parlamentu. Wizerunek ma jaki ma ale prezentuje się lepiej od Bronka i Jarka razem wziętych. Poza tym prezydent ma jeszcze parę kompetencji (choćby inicjatywa ustawodawcza) więc Korwin mógł by chociaż spróbować wprowadzić cześć swych postulatów w życie.Większość jak patrzałem na forum głosuje na JKM, tylko pytanie dlaczego? Legalizacja? Ja też jestem wzruszony jego filmikiem i zgadzam sie z wieloma jego poglądami, ale wizualnie to sie ni jak przedstawia z tym jego wąsem, a przecież prezydent głównie pełni funkcję reprezentatywną.
Przyznam szczerze że wcześniej nie czytałem ale jest to bardzo zastanawiające.Drwal pisze:pewno już wiekszość czytała ;p
I tak nie sądze, że takie coś się sprawdzaKod: Zaznacz cały
Namów dziadków i babcie! Rysuje się szansa wejścia do II tury. 50% ankietowanych odmawia odpowiedzi na pytanie, na kogo zagłosują – a nie jest to na pewno elektorat pp.Kaczyńskiego i Komorowskiego. A teraz pójdą dobre spoty w TV, co powinno przełamać opory tych, co mówią, że „JKM ma rację, ale nikt Go nie popiera, więc nie marnujmy głosu”. I jest ogromny elektorat, prawie dwa miliony głosów – dziadków moich zwolenników. Jak poprosić babcię i dziadka (każdy może mieć ich czworo - a są jeszcze wujeczni i stryjeczni!) do zagłosowania na mnie? Oto recepta. 1. Dz v B wierzą zapewne telewizji, że jedyni Kandydaci to pp. K u. K, więc zapewne chcą poprzeć jednego z Nich. 2. Dz v B wierzą też telewizji, że obydwaj na pewno awansują do II tury. 3. Należy ustalić (to łatwe!) , na którego z Nich Dz v B chcą głosować. Nazwijmy go (K1). Drugiego nazwijmy (K2). 4. Należy starannie wytłumaczyć, że skoro (K1) na pewno wejdzie do II tury, to glosowanie na niego nie ma sensu. To marnowanie głosu, który może być użyty w słusznej sprawie – a przynajmniej: do zrobienia przyjemności ukochanym wnusiom. 5. Należy pokazać umieszczone w poprzednim wpisie obrazki ukazujące silne poparcie dla JKM – więc ich głos nie będzie zmarnowany; dzięki temu JKM pokona kandydata tej obrzydliwej Lewicy – a, być może, również (K2), który przecież z całą pewnością nie jest lubiany przez Dz v B – zwolennika (K1)! (Ten argument działa bezbłędnie na zwolenników p.BK!); trzeba zrobić (K2) psikusa!
Zgodność 100%Żaba pisze:stawianie leppera na równi z palikotem i kurskim to drastyczne nieporozumienie... wstaw na to miejsce giertycha i będzie okShino pisze: majac do wyboru leppera/palikota/kurskiego na kogo bys zaglosowal?
a tak BTW to palikot (podobbnie jak reszta z mojej trójki) to niesamowicie inteligentny typ który bezlitośnie obnaża obłudę i zakłamanie - a swoją drogą po dziadku z wermachtu ktoś z PO musiał zwalczać ogień ogniem- można nabijać się z jego akcji z wibratorem i pistoletem ale sedno tamtego problemu istniało.
przewrotnie spytam czy stańczyk też był idiotą ?
żółw,
Ż.
Szczurza Jucha wydaje mi się, że obraz JKM masz trochę skrzywiony przez media (które wcześniej krzywiły również obraz śp. Prezydenta). JKM powiedział, że w swojej prezydenturze będzie kierował się zimną kalkulacją, a nie emocjami. Zresztą powiedział jeszcze, że mając taką pozycje jak ma Polska nie można pozwolić sobie na drażnienie sąsiadów, (ale w mediach tego nie znajdziesz), dlatego wydaje mi się, że obrażanie wszystkich nam nie grozi.Szczurza Jucha pisze:Gdyby został prezydentem to bylibyśmy w stanie wojny z całym światem w przeciągu 3 miesięcy, bo by wszystkich poobrażał
Przyznam szczerze że wcześniej nie czytałem ale jest to bardzo zastanawiające. [/quote]Drwal pisze:I tak nie sądze, że takie coś się sprawdza
Wiec CiiiiiiiiiiiiiiOnet pisze:"W związku z wyborami na urząd Prezydenta RP i wyborami uzupełniającymi do Senatu RP informujemy, iż w okresie ciszy wyborczej tj. w okresie 24 godzin poprzedzających dzień wyborów i aż do chwili zakończenia głosowania zabronione jest prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz kandydatów w jakiejkolwiek formie. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów oraz stanowi czyn zagrożony karą grzywny."
(Art.76b,76c i 77 ustawy o wyborze Prezydenta RP z dnia 27 września 1990 roku, t.j. DZ.U. 2000 Nr 47 poz. 544 z późn. zm. i art. 85,86 i 87 ustawy z dnia 12 kwietnia 2001 r. Ordynacja wyborcza do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej - t.j. Dz. U. 2007 nr 190 poz. 1360 z późn. zm.)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Media wykrzywiły obraz śp. Prezydenta dopiero po jego śmierci.Tullaris pisze:Szczurza Jucha wydaje mi się, że obraz JKM masz trochę skrzywiony przez media (które wcześniej krzywiły również obraz śp. Prezydenta).Szczurza Jucha pisze:Gdyby został prezydentem to bylibyśmy w stanie wojny z całym światem w przeciągu 3 miesięcy, bo by wszystkich poobrażał
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first