Incoming: Storm of Magic

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
wertex
Chuck Norris

Re: Incoming: Storm of Magic

Post autor: wertex »

Mnie tam storms of magic nie podnieca. Magia i tak niszczy troche zabawe wiec nie polecam. Sorry za brak polskich znakow ale jestem w Chorwacji :)

@up. moze masz ruska klawiature :roll:
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Ja to w Warhammera zacząłem grać w 4. klasie podstawówki. W gimnazjum przestałem grać, za to wziąłem się za zbieranie DoW. Przez te 9 lat też nazbierała się jakaś armia. Rzym nie spłonął w jedną noc! :)
Chociaż kiedyś to łatwiej się zbierało, bo figurki były tańsze.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Ja miałem dzisiaj przyjemność przeglądnąć podręcznik do Storma, ta magia jest naprawdę przegięta. Na łopatki rozłożył mnie przedmiot magiczny z bound spellem, który robi tak: (Możesz go użyć tylko jeśli grasz na stole modułowym GW lub na jakimś innym z modułami) zabierasz dwa dowolne moduły z pola bitwy, a wszystko co akurat na nich stało ginie :D nie wiem pod wpływem czego byli, jak to wymyślali.
Fajny był też mieczyk, który robi mniej więcej coś takiego, że zmusza przeciwnika do challenga, zabija go dość łatwo, a potem wędruje do losowego bohatera (naszego bądź przeciwnika).

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Loizok pisze:Ja miałem dzisiaj przyjemność przeglądnąć podręcznik do Storma, ta magia jest naprawdę przegięta. Na łopatki rozłożył mnie przedmiot magiczny z bound spellem, który robi tak: (Możesz go użyć tylko jeśli grasz na stole modułowym GW lub na jakimś innym z modułami) zabierasz dwa dowolne moduły z pola bitwy, a wszystko co akurat na nich stało ginie :D nie wiem pod wpływem czego byli, jak to wymyślali.
Obstawiam dyrektora finansowego/głównego księgowego i dyrektora od marketingu. Podejrzewam też, że istotną rolę odegrać mógł tu wpływ CEO, będącego ekonomistą-technokratą, który wie, że każdą firmą zarządza się podobnie, by zwiększyć zysk, nieistotne co się produkuje, ważne, żeby zwiększyć sprzedaż :roll: .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Już czekam tylko na itema za 5 pkt z boundspellem:

"Kupujesz ludki za minimum 150 zł, pokazujesz przeciwnikowi paragon i wygrywasz grę na 2+ z przerzutem"

noggin
Chuck Norris

Post autor: noggin »

Item do wykorzystania tylko jeśli grasz w sklepie z produktami GW.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Stix pisze:O mój boże! Ale ty jesteś bogaty. Strasznie ci zazdroszczę!
Widzę że jak się człowiek z czegoś cieszy to zaraz mu szpilę wbiją i bananowca z niego robią, tylko dlatego że ma stałą pracę, a ja po prostu robię tak, jak napisał Arbiter. Pracuję to se mogę wydawać jakieś określone środki w każdym miesiącu i to wcale nie muszą być tysiące złotych.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

No wiesz jak w Polscie się przyznasz, że kupujesz regularnie figurki to od razu masz etykietkę prze bogacza i już cię wszyscy nienawidzą :mrgreen:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Lugburc
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lugburc »

Może jednak wrócimy do tematu?

Mam pytanie do tych, którzy już widzieli Xiążkę. Opiszcie szczegóły, na czym w ogóle polega ten dodatek, jaka jest jego mechanika i w ogóle jak w Waszej ocenie wpłynie to na WFB.
Nie potrzebny mi twój żal ani twoje miłosierdzie. Już wolę jak walczysz!
http://www.youtube.com/watch?v=5nyDYI-bO-8

Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! Durbgu Dashu! [Władco świata!]
http://www.youtube.com/watch?v=XNNqc4pdbNA
Lugburc

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Cholercia to ja już jakiś normalnie burżuj jestem mam ponad 6k WOCH, ze 3k Beastmenów :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

kupować se możecie ile chcecie, ale się tym nie przechwalajcie na forum w tematach do tego nieprzeznaczonych. :/
Ostatnio zmieniony 8 lip 2011, o 11:03 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Lugburc pisze:Może jednak wrócimy do tematu?

Mam pytanie do tych, którzy już widzieli Xiążkę. Opiszcie szczegóły, na czym w ogóle polega ten dodatek, jaka jest jego mechanika i w ogóle jak w Waszej ocenie wpłynie to na WFB.
foty masz stronę lub dwie temu, większość tez opisana w moich postach... jeśli masz jakieś pytania zadawaj, odpowiem
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Smh możesz przybliżyć trochę sytuacje odnośnie terenów, jak to będzie wyglądało i co dają te Fulcrumy? Dobrze przeczytałem tylko jeden model na raz będzie mógł walczyć z magiem w Fulcrumie?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

karlito pisze:Smh możesz przybliżyć trochę sytuacje odnośnie terenów, jak to będzie wyglądało i co dają te Fulcrumy? Dobrze przeczytałem tylko jeden model na raz będzie mógł walczyć z magiem w Fulcrumie?
są one ustawiane jak tereny (w scenariuszach jest dokładna mapa ich rozstawienia, chociaż pewnie i tak będzie można je ustawić po swojemu)

- tylko 1 mag/runesmith może być na jednym obelisku, nie ważne czy jest na smoku czy na piechotę
- stojąc na obelisku dostajemy bonusy:
* +3WS
* stubborn
*ItP
*immune to Multiple Wounds special rule
*jeśli szarżujemy w obelisk, postać na nim MUSI walczyć, jednak tylko _jeden_ model z atakujących może walczyć!
*stomp i tstomp nie działają
*jeśli wyrzucimy IF rzucamy miscasta z RB a później, jeśli przeżyjemy to ponowny rzut miscast z SoM (wyjątkiem są krasnoludy, które używają tylko tej drugiej tabeli)
- by rzucać 'Cataclism spells' musimy, w zalezności od poziomu czaru:
*presence level - jeśli kontrolujemy co najmniej 1
*equilibrium level - jeśli kontrolujemy co najmniej 1, ale przeciwnik kontroluje 0
*dominance level - jeśli kontrolujemy co najmniej 1 i kontrolujemy więcej niż przeciwnik

co ciekawe z tymi czarami, jeśli rzucimy 2x 6 (lub więcej) rzucamy tabele miscasta, ale, jeśli suma wszystkich wyrzuconych kości nie da rezultatu powodzenia czaru czar nie wychodzi!

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

noggin
Chuck Norris

Post autor: noggin »

A wrzuciłbyś skana strony ze smokami? Ale nie tymi chaosu? Ciekawym jakie mają mozliwości ulepszeń i czy to prawda, że mogą czarować.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

noggin pisze:A wrzuciłbyś skana strony ze smokami? Ale nie tymi chaosu? Ciekawym jakie mają mozliwości ulepszeń i czy to prawda, że mogą czarować.
z foto ciężko dziś będzie ;)

tylko Emperor Dragon może czarować, może mieć 4lvl 35pkt za każdy lvl w zależności od wybranego zionięcia zna lory:
- doomfire = lore of fire
- nightmare = death
- ice = light
- venom = life
- great storm = heavens

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Czarujący smok? :shock: Wracamy do czasów przed pojawieniem się elfów?

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

E tam, Woch ma czarującego smoka ;)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Jak wygląda pakt z Demonami? Z tego co widzę to można wziąć tylko jednego Heralda, jednego Greater Daemon i jednego Specjalnego Charaktera... dobrze rozumuję?
Ostatnio zmieniony 8 lip 2011, o 11:56 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Rasti pisze:Czarujący smok? :shock: Wracamy do czasów przed pojawieniem się elfów?
790pkt za 4lvl maga smoka... policz na jakie pkty będziesz grać...
karlito pisze:Jak wygląda pakt z Demonami? Z tego co widzę to można wziąć tylko jednego Heralda, jednego Greater Daemon i jednego Specjalnego Haraktera... dobrze rozumuję?
0-1 great daemon
0-1 daemonic herald
0-1 special char
1+ core
0-1 special per core
0-1 rare per core

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ