Malarskie inspiracje Starego Świata

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Re: Malarskie inspiracje Starego Świata - 19.11 WIP Wild Rid

Post autor: Fuxiorr »

Bardzo fajne ludki :]
Jak robiłeś zieloną zbroje oraz skórę i włosy ? Sam o czymś takim myślę :D :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Fuxiorr pisze:Bardzo fajne ludki :]
Jak robiłeś zieloną zbroje oraz skórę i włosy ? Sam o czymś takim myślę :D :D
Zbroja bardzo prosto : Runefang steel a potem kilka warstw glaze - waywatcher green
Skóra : Dheneb stone -> glaze waywatcher green i potem rozjaśnianie mieszanką tychże aż po sam dheneb stone
Włosy : Dheneb Stone + Waywatcher green + Athonian Camoshade - rozjaśnianie :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Dzięki :D
Tak myślałem że używałeś Waywatcher green i sam chciałem użyć i teraz wiem jak fajnie wyglądają z użyciem tego glejza :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Do poprzednich zdjęć WIPów WIld Riders, wrzucam jeszcze WIP moich Waywatchersów - modele Mirkwood Rangers :) Zostało jeszcze sporo pracy nad rozjaśnieniami modeli i podstawek :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Zapowiada się fajnie:D sam bym z chęcią takiego jednego pomalował:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Dobrze dobrane modele, ale nie wiem co myśleć o drzewach na podstawkach. Mam wrażenie, że są niezbyt udane (chodzi o rzeźbę), ale chętnie zobaczę efekt końcowy z malowaniem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Trza zaczekać na efekt finałowy. Póki co jakoś niezbyt mi to podchodzi. Włosy sa zbyt żółte, przydałyby sie jakieś rozjaśnienia do kościanego, na drewno na podstawkach trza czekać. Poza tym zapodaj większe nieco fotki gotowych figsów - odbiór może się przez to mocno zmienić...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki za komentarze, niebawem Wildzi i Waye w finalnej wersji :)

Popełnione w ostatnim czasie...szybkie i proste prace :)

Obrazek

Obrazek

Przy okazji pracuję jeszcze nad tym panem...ale to wczesny WIP póki co :)

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Wszystko gracko zmalowane, bardzo porządnie =D> .

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Demigryfy skończone? Dzioby i oczy jakby niepomalowane, brakuje lejc. Złoto się strasznie zlewa z kolorem piór/futra, może wina fotki.

Ale całościowo staranne malowanie, klienci powinni być zadowoleni.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Stan pisze:Demigryfy skończone? Dzioby i oczy jakby niepomalowane, brakuje lejc. Złoto się strasznie zlewa z kolorem piór/futra, może wina fotki.

Ale całościowo staranne malowanie, klienci powinni być zadowoleni.
Dzięki za komentarze :) Ze zlewaniem się złota i piór...może wina fotki choć u mnie na monitorze mam wrażenie, że wszystko jest ok :) Demisie skończone, dzioby i oczy pomalowane na czarno co być może zlewa się lekko z czarnym tłem fotki :) Lejc rzeczywiście brak, ale w takiej formie otrzymałem modele do malowania...Starałem się, żeby całościowo ładnie wyglądały na stole, żadne fajerwerki nie wchodziły tutaj w grę, zresztą takie było zamówienie (taki zwykły TT) :)

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Jak na TT to te demisie są ok :) Z ciekawości: jak malujesz na tt to szpachlujesz łączenia elementów modeli? Pytam bo widać te miejsca na nogach kuraków.
niebieski na tym gyrosie jest paskudnie oczojebny... kto takie zlecenie złożył xD
no i ten model chyba nie nadaje się do malowania prostym tt. Tyle pustej i nijakiej przestrzeni. No nic, ale ciężko się komentuje prace na zamówienie bez poznania założeń kupującego ;)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Przy okazji przedstawiam jeszcze jedną pracę, która czeka w kolejce do mojej armii :)

Naestra i Arahan na Gwindalorze :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Muszę podzielić się z wami pewną wiadomością - właśnie obroniłem doktorat z biologii i oficjalnie stałem się doktorem nauk biologicznych :) Drugą dobrą, zwłaszcza dla mnie wiadomością to fakt, że wracam do ostrego malowania :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Gratulacje. Grono doktorów poszerza się. Mam nadzieję, że się przyda poza osobistą satysfakcją.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Gratuluję :!: :!: :!:
A żeby nie było za słodko, to zwracam uwagę na szparę na łączeniu łba ptasiora [-X :wink:

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

Gratulacje !
Maluj jak najwięcej, nie mogę się doczekać ptaka skończonego.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Spełniam wcześniejszą obietnicę i przedstawiam moją roczną i piękną zarazem przygodę z armią krasnali malowaną na zlecenie mojego przyjaciela. Mimo, że nie czuję ich klimatu to kocham je jak własne dzieci :) Armia skończona !:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 gru 2014, o 08:19 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Miło patrzeć na taką pracę. Gratulacje. Należą Ci się.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

krasnale =D>
uwielbiam takie "rodzinne" fotki
przy malowaniu na zlecenie ciężko o tym mówić ale nie da się ukryć, że sporo serducha w to włożyłeś =D>

ODPOWIEDZ