master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Re: master w Poznaniu TERMIN 27-28 PAŹDZIERNIKA

Post autor: Gniewko »

A to nie Dębek przypadkiem urwał Młodemu punkcik?
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Gniewko pisze:A to nie Dębek przypadkiem urwał Młodemu punkcik?
Tak było.
BTW Młody vel Tsunami is back. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Gratulacje dla topki :)
Miło było zagrać z dużo bardziej doświadczonymi graczami i cóż, całkiem sporo się nauczyć.
Dziękuje przeciwnikom za bitwy, kudłatemu za wypasiony turniej i ogólnie mega miło było zobaczyć niektóre "stare" twarze sprzed paru lat. :P

Pozdro i do zobaczenia!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Dymitrowa relacja, czyli to co zapamiętałem z poznańskiego wyjazdu...

Pojechałem na funowy turniej z funową rozpiską:
2x Mag Lord (4 i 3 lvl; shadow+heaven)
BSB z buta z favorką i innymi gadżetami
Festus
Throgg

7 Trolli
6 Trolli
18 CHosenów (DWIE BRONIE!)
14 warriorów
(BEZ SHRINÓW)

1. Bitwa musiałem oczywiście trafić doskonale - na Furiona. Wiele osób mi zawsze powtarza, że strasznie ciężko się z nim gra, że jest denerwujący i generalnie zły. Myślałem, że może jak kilka innych osób z sympatycznego gościa przy stole zmienia się w potwora...Niestety tej przemiany nie doświadczyłem. Przy stole również był MIŁYM GOŚCIEM!
Bitwa miała jedną historię, gdy smok wyskoczył na jedyną pitę w grze to rzuciłem na wiatry magii 1+2 z czego jedną elfiki Furiona mi zabrały. Nie tłumacząc się wiele, wobec własnej niemocy, głupiej zasady armijnej WoC i świetnie rozegranej przez Jurka partii - poległem urywając równe 0 punktów

2. Wylądowałem bardzo daleko - na jednym z ostatnich stołów w potyczce z kolegą Droopsem (jego sztukę trolowania poznaliśmy kilka postów wyżej) Miał VC na klasycznym patencie, ale nie specjalnie jeszcze wszystko kumał. Troszkę można nawet pomogłem, przynajmniej na tyle by urwał mi 4 punkty. Kurcze, bardzo mi się ta jego armia podobała - chociaż większość marudziła, że nie ma szału (mamy zupełnie inne poczucia estetyki)

3. Wychodzenia z dalekich stołów ciąg dalszy - tym razem zagrałem z ogrami młodego gracza z wlkp. (kurde, nie mogę sobie imienia przypomnieć). Bitwa skończyła się realnie w momencie, gdy wylosowałem idealny zestaw czarów (w tym bagno na festusie). Jak się okazało, ogry potrafią się jednak bić i zręcznie wymordowały mi chosenów na koniec bitwy. ostatecznie wygrałem o 1510 punktów - dało mi to 20:0

Po 3 bitwach poszliśmy na imprezę. Tu wypiłem kilka piwek, zagrałem w piłkarzyki i grzecznie poszedłem do domu - jedna z krótszych imprez masterowych na jakiej byłem

4. Bitwa z Thomasem BRE - mając trolle nurglową i shadowom magię Tomek nie miał argumentów, chociaż musze przyznać, ze zagrałem jak ostatni łajza dając mu chyba ze dwie okazje żeby mnie rozjechał. w obu przypadkach kości mi pomogły wygrać. ostatcznie 20:0 (zagrałem słabo, bo impreza była za krótka)

5. Solo. Nie będe się rozpisywał. Solo zagrał dobry mecz, ale mieliśmy 3 sytuacje, w których musiało mu szczęście dopomóc - być może kara za grę z Thomasem, bo pomagało mu zawsze. Wobec takich sytuacji, jakie wydarzyły się na stole, Solo oddał mi jedynie 2 duże punkty.

15. miejsce taką rozpą to nie był zły wynik, ale niedosyt zostaje spory
Po turnieju:

Minusy:
- MAPKI - strasznie dużo patelniowatych stołow, tereny czasem zachodziły na siebie
- IMPREZA - za krótka

PLUSY:
- Sedziowanie, ramy czasowe, babeczki i nagrody

ocena: 4+ (gdyby impreza była lepsza to bym dał 5)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

Impreza nie była zła :p ,chociaż wyborowa w tym lokalu to chyba z ukrainy..

dymitr pamiętaj że wygrałeś 5zł w piłkarzyki :DD

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Ktos oprocz Jagala robil jeszcze fotki?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Młynek pisze:Impreza nie była zła :p ,chociaż wyborowa w tym lokalu to chyba z ukrainy..

dymitr pamiętaj że wygrałeś 5zł w piłkarzyki :DD
pamiętam:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

To ty cokolwiek pamietasz z tego baletu? :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

tak, kilka spraw pamiętam:)

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Haha! Rince, Marian pokazał ci filmik, jaki zdołaliśmy nagrać?

Świetny master, za rok tam wracam.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Nie, a gdzie go ma? No i ocb, gosciu!?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Mówisz, jakbyś zdawał sobie sprawę z tego, jak balował dymitr. ;)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Dymitr, że wygrałes 5 zeta pamietasz a ze potem przegrałeś po dychę do mnie i Sola to już zapomniales ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

nie misiu - myśmy meczu nie skończyli - stanęło na 5:3 dla Was (z 16 piłek)

Awatar użytkownika
kuyash
Oszukista

Post autor: kuyash »

Rince pisze:Nie, a gdzie go ma? No i ocb, gosciu!?

Dymitr dał czadu i tyle, obejrzyj filmik :)
DE 8k
VC 3k
ChD 3k

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Dla mnie 5:3 to porażka :) chociaż sprytnie udało ci się zepsuć maszynę :D aby nie dokończyć meczu :]

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

Dymitr pisze:3. Wychodzenia z dalekich stołów ciąg dalszy - tym razem zagrałem z ogrami młodego gracza z wlkp. (kurde, nie mogę sobie imienia przypomnieć). Bitwa skończyła się realnie w momencie, gdy wylosowałem idealny zestaw czarów (w tym bagno na festusie). Jak się okazało, ogry potrafią się jednak bić i zręcznie wymordowały mi chosenów na koniec bitwy. ostatecznie wygrałem o 1510 punktów - dało mi to 20:0
Nie z wlkp. tylko z zachodniopomorskiego :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

przepraszam - jasne ze tak

Solo-rewanz wkrótce

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Dymitr pisze:przepraszam - jasne ze tak
Dla mnie sprawa wygląda jasno - Dymitr tak srogo zachlał pałkę, że nic z weekendu nie pamięta ;P xDDDD
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Podłe plotki i pomówienia!

ODPOWIEDZ