Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Mam nie typowe pytanie.Napisze mi ktoś Fluff od Doomfire warlock?Bo zasady znam od nich ale nie mogę dorwać się ostatnio do waszego AB żeby poczytać sobie o nich
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To że słabo rzucałeś w jakieś walce jest słabą podstawą do zmiany rozpiskiMyotis pisze:Do wczorajszego turnieju myślałem, że WE są naprawdę fajne po nim... stwierdziłem, że zabierają tylko miejsce na stole Oo horda wiczek nie mogła zabić 24 krasiów... z as na 5+ bo zraniła raptem 12 a zabiła 5 i sama się zbreakowała. Na małe punkty wracam do koncepcji 10+5 DR z kuszami i bohaterami w środku, do tego egzeki, shades +warlocki na małe punkty. Ten oddział to jest miodzio
Nie ma za bardzo co pisać, bo nie dość że słaby ten fluff to jeszcze krótki. Czarnoksiężnicy przeklęci przez Malekitha , nie wiedzieć czemu trafiają w łapy slanesha który chce posiąść ich dusze, więc zabijają oddając dusze ofiar w zastępstwo próbując odciągnąć ten moment.Robert.P pisze:Mam nie typowe pytanie.Napisze mi ktoś Fluff od Doomfire warlock?Bo zasady znam od nich ale nie mogę dorwać się ostatnio do waszego AB żeby poczytać sobie o nich
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Zasada Show no Weakness Fleetmastera działa również w challengu z championem przeciwnika, czy tylko z jakimś bohaterem?
Z góry dzięki
Z góry dzięki
Impossible is nothing.
Pytanie do jakiegoś człowieka który ogarnia zasady
Przy naszym słonku na siłę pisze ze można użyć Single ward save interpretuje to tak ze MR jest osobnym wardem który ma zapisane ze kumuluje się z innymi czyli w przypadku tego czaru używamy albo warda albo Mr'a ? (analogiczna sytuacja co przy marku tęczy)
dobrze to rozumiem? Jeśli nie gdzie jest błąd w moim rozumowaniu ?
Przy naszym słonku na siłę pisze ze można użyć Single ward save interpretuje to tak ze MR jest osobnym wardem który ma zapisane ze kumuluje się z innymi czyli w przypadku tego czaru używamy albo warda albo Mr'a ? (analogiczna sytuacja co przy marku tęczy)
dobrze to rozumiem? Jeśli nie gdzie jest błąd w moim rozumowaniu ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Nie. Ciągle są dwa które się kumulują ale fizycznie ciągle są dwa
Tak z innej perspektywy - po chuj pisać w takim racie singiel ward save skoro mogli napisać po prostu ze można użyć ward save'a ?
Tak z innej perspektywy - po chuj pisać w takim racie singiel ward save skoro mogli napisać po prostu ze można użyć ward save'a ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
To inaczej. Co to jest double ward save?
Zresztą to i tak nie jest ważne bo zasady mówią jasno co to jest Ward Save i jak się go używa. Zawsze najlepszego dostępnego. Ten jest najlepszy i tyle. Słówko "Single" nic nie zmienia. (RB 44, tam też jest że działa tylko 1 najwyższy)
Dodatkowo MR to nie Ward (jeśli ktoś ma już zwykły) a jedynie bonus do Warda RB72. Czyli nie ma 2 Wardów. Zawsze jest jeden .
Zresztą to i tak nie jest ważne bo zasady mówią jasno co to jest Ward Save i jak się go używa. Zawsze najlepszego dostępnego. Ten jest najlepszy i tyle. Słówko "Single" nic nie zmienia. (RB 44, tam też jest że działa tylko 1 najwyższy)
Dodatkowo MR to nie Ward (jeśli ktoś ma już zwykły) a jedynie bonus do Warda RB72. Czyli nie ma 2 Wardów. Zawsze jest jeden .
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, o 23:52 przez FAZIK, łącznie zmieniany 2 razy.
Life's a game with save and load features disabled.
Ew. GW zabezpieczyło się przed pytaniami braindeadów którzy kminiliby żeby rzucać tyle wardów ile model ma ran, itp. Nie doceniasz ludzi .Eltharion pisze:Nie. Ciągle są dwa które się kumulują ale fizycznie ciągle są dwa
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Na SLOS na który gramy, to jeśli Meduza nie jest LT, to tak, ma modyfikator.
Sytuacja jest taka, że przed harpie stoją sobie przed meduzą (np. 1-2 cale), aby ta głupia nie szarżowała w coś bezsensownie tylko strzelala. A jaki jest modyfikator? Rozumiem, że jak strzela do LT to kary nie ma?, a jak do czegoś swojej wielkości? względnie czegoś mniejszego? Jestem ciekaw czy to jest zależne od wielkości celu.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Na SLOS są tylko dwie wielkości, czyli zwykła i Large Target. Dodatkowo nic nie zasłania sobie nawzajem LOSa. Z tego wynika, że meduza, skoro nie jest LT, to do wszystkiego oprócz Large Targetów strzela na hard coverze, czyli -2 do hita. Do Large Targetów bez modyfikatora.
A to SLOS to jest jakies uproszczenie do gry zrobione przez graczy, czy to jest alternatywa podana w podręczniku GW?
"Hatered pour more through my veins"
podręcznik posiada True Line of Sight
SLOS i VLOS to modyfikacja wg graczy
SLOS i VLOS to modyfikacja wg graczy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Dzięki, byłem po prostu ciekaw
"Hatered pour more through my veins"