Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!

Post autor: Robert.P »

Mam nie typowe pytanie.Napisze mi ktoś Fluff od Doomfire warlock?Bo zasady znam od nich ale nie mogę dorwać się ostatnio do waszego AB żeby poczytać sobie o nich :P
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Myotis pisze:Do wczorajszego turnieju myślałem, że WE są naprawdę fajne :D po nim... stwierdziłem, że zabierają tylko miejsce na stole Oo horda wiczek nie mogła zabić 24 krasiów... z as na 5+ bo zraniła raptem 12 a zabiła 5 :P i sama się zbreakowała. Na małe punkty wracam do koncepcji 10+5 DR z kuszami i bohaterami w środku, do tego egzeki, shades +warlocki na małe punkty. Ten oddział to jest miodzio :D
To że słabo rzucałeś w jakieś walce jest słabą podstawą do zmiany rozpiski

Robert.P pisze:Mam nie typowe pytanie.Napisze mi ktoś Fluff od Doomfire warlock?Bo zasady znam od nich ale nie mogę dorwać się ostatnio do waszego AB żeby poczytać sobie o nich :P
Nie ma za bardzo co pisać, bo nie dość że słaby ten fluff to jeszcze krótki. Czarnoksiężnicy przeklęci przez Malekitha , nie wiedzieć czemu trafiają w łapy slanesha który chce posiąść ich dusze, więc zabijają oddając dusze ofiar w zastępstwo próbując odciągnąć ten moment.

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

Zasada Show no Weakness Fleetmastera działa również w challengu z championem przeciwnika, czy tylko z jakimś bohaterem?
Z góry dzięki :)
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Pytanie do jakiegoś człowieka który ogarnia zasady :P
Przy naszym słonku na siłę pisze ze można użyć Single ward save interpretuje to tak ze MR jest osobnym wardem który ma zapisane ze kumuluje się z innymi czyli w przypadku tego czaru używamy albo warda albo Mr'a ? (analogiczna sytuacja co przy marku tęczy)
dobrze to rozumiem? Jeśli nie gdzie jest błąd w moim rozumowaniu ? :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Ward + MR to nadal Jednokrotny Rzut na Ochronę Magiczną :wink:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No ok ale zapis imo rozumiem nie jako jeden rzut na ward tylko na jeden ward :roll:

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

No i jest 1 Ward Save. Modyfikowany przez MR zgodnie z RB.
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Nie. Ciągle są dwa które się kumulują ale fizycznie ciągle są dwa
Tak z innej perspektywy - po chuj pisać w takim racie singiel ward save skoro mogli napisać po prostu ze można użyć ward save'a ? :roll:

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

To inaczej. Co to jest double ward save?

Zresztą to i tak nie jest ważne bo zasady mówią jasno co to jest Ward Save i jak się go używa. Zawsze najlepszego dostępnego. Ten jest najlepszy i tyle. Słówko "Single" nic nie zmienia. (RB 44, tam też jest że działa tylko 1 najwyższy)
Dodatkowo MR to nie Ward (jeśli ktoś ma już zwykły) a jedynie bonus do Warda RB72. Czyli nie ma 2 Wardów. Zawsze jest jeden ;).
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, o 23:52 przez FAZIK, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

No bo to jest GW. To może być jakaś mentalność 7 edycji, która została twórcy w głowie, a przecież kiedyś Regeneracja i Ward działały niezależnie, a nie wykluczały się nawzajem :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

O to w sumie jest dobre. Może podwaliny pod 9ed i znów rozgraniczenie tych 2 Wardów?

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Eltharion pisze:Nie. Ciągle są dwa które się kumulują ale fizycznie ciągle są dwa
Tak z innej perspektywy - po chuj pisać w takim racie singiel ward save skoro mogli napisać po prostu ze można użyć ward save'a ? :roll:
Ew. GW zabezpieczyło się przed pytaniami braindeadów którzy kminiliby żeby rzucać tyle wardów ile model ma ran, itp. Nie doceniasz ludzi ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Jeśli meduza strzela nad mniejszym oddziałem od niej np. harpie to czy ma karę do strzelania?

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Zależy na jaki system widzenia grasz oraz to do czego strzelasz jak i odległość Harpii od Meduzy.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Na SLOS na który gramy, to jeśli Meduza nie jest LT, to tak, ma modyfikator.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Sytuacja jest taka, że przed harpie stoją sobie przed meduzą (np. 1-2 cale), aby ta głupia nie szarżowała w coś bezsensownie tylko strzelala. A jaki jest modyfikator? Rozumiem, że jak strzela do LT to kary nie ma?, a jak do czegoś swojej wielkości? względnie czegoś mniejszego? Jestem ciekaw czy to jest zależne od wielkości celu.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Na SLOS są tylko dwie wielkości, czyli zwykła i Large Target. Dodatkowo nic nie zasłania sobie nawzajem LOSa. Z tego wynika, że meduza, skoro nie jest LT, to do wszystkiego oprócz Large Targetów strzela na hard coverze, czyli -2 do hita. Do Large Targetów bez modyfikatora.

Awatar użytkownika
Nadill
Kontakt:

Post autor: Nadill »

A to SLOS to jest jakies uproszczenie do gry zrobione przez graczy, czy to jest alternatywa podana w podręczniku GW?
"Hatered pour more through my veins"

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

podręcznik posiada True Line of Sight

SLOS i VLOS to modyfikacja wg graczy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Nadill
Kontakt: