ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: ETC 2014

Post autor: Sevi »

ETC sucks.

Z mojej perspektywy: fajnie że uwolnili ogry.

Ale to co zrobiono z WE i BoCh to jakaś masakryczna porażka! Tak duża ingerencja w booki jest imo nie do przyjęcia.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

dlaczego dwie chmery Piotrze?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

3 chimery :shock: :shock: :shock:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Buuhahahahahaa...Elfy się ucieszą.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

może i można 3 chimerki ale kto to wystawi :P
poza tym cholernie boli mnie ostatni zapis...dobrze że przyzwyczajam się do DP slaanesha już jakiś czas :) poza tym WoCh wyszedł dla mnie mega spoko :) nie blokuje mi w ogóle rozpy którą gram od dawna
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Jakby jeszcze zdjęli magic levele było by spoko...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

• Dark Rider units (max 3)/doomfire warlock units/character on dark steed, max 5
No i skończyło się rumakowanie..

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Kołata pisze:
• Dark Rider units (max 3)/doomfire warlock units/character on dark steed, max 5
:) mistrz!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Upewnię się jedynie: zapisek "chaos chariots max 3 " oznacza iż legalna jest rozpa z 3x lekki rydwan, 2x ciężki rydwan ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

według zapisu to tak, bo chaos chariot to ten u nas w core a tamten to gorebeast chariot na który nie ma ograniczenia w zapisie ETC
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

chyba bezpieczniej wyjść z założenia, że na wszystkie :)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Gdyby tak było to by pisało Any Chariot max 3. a tu Jednak Chaos Chariot jedynie jest więc tylko te w core.. Takiej gafy by nie dali raczej by ograniczało wszystkie :P

crazygandalf
Chuck Norris

Post autor: crazygandalf »

Tak czytam jak tu debatujecie, kto co miał na myśli pisząc niejasno zasady ETC i zastanawiam się, kiedy wyjdzie do nich FAQ i uściślenia sędziowskie. :D
Sprzedaję ORKI, WoCh, HE, VC. Zapraszam!

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

druga sprawa to to że ludzie sami szukają problemów zamiast jasno brać to co jest napisane :P

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Kołata pisze:
Nie powiedziałbym... killerzy przesiądą się na pegazy i nadal będzie ta sama rozpa.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie, nie będzie. Bez vanguarda i LOS to zupełnie inna rozpa.

Comp akurat mojej rozpy nie rusza, ale zaskakuje mnie, jak szybko są wynajdowane "ewidentne przegięcia".
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Jankiel pisze:Nie, nie będzie. Bez vanguarda i LOS to zupełnie inna rozpa.

Comp akurat mojej rozpy nie rusza, ale zaskakuje mnie, jak szybko są wynajdowane "ewidentne przegięcia".
Szwed chcial dac max 4... Totalny absurd. To by wymusilo wystawianie pure infantry buildow, ewentualnie smokorozp. Szwed i Hiszpan to dwoch nieogranych mistrzow teoryhammera. Trudno sie mowi.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

No wedlug mnie nie widza wlasnie tych ewidentnych przegiec to co zrobili z WE i TK to jest cos totalnie nie standardowego w battlu, a wedlug nich wszystko jest ok.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Z We może i tak, ale z TK wycifali speciali jednak, i dobrze :P wystarczy ze raz na gre maja obszarowa bironę
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

High Elves
• Book of Hoeth/Banner of the World Dragon/Archmage with Lore of Death/2nd Frostheart Phoenix, max 1
• Star Dragon/2nd Frostheart Phoenix, max 1
• Models armed with shooting weapons (Eagle Claw Bolt Throwers count as 6 each), max 70
• Ellyrian Reaver units/1st Eagle unit/Eagle Claw Bolt Thrower, max 6
pojdzie rozpa a la 2 fasty core z sh wl z bannerem i fenix i 4 bolce

ew miast wl z banerem pojda pg z razorem i 2 feniksy - niezle

- Warriors of Chaos
• Chaos chariots, max 3
• Daemon prince/crown of command/BSB on daemonic mount/skullcrusher unit/chimera after the 1st, max 3
• Hellcannon/lore of death in the army/lore of tzeentch in the army, max 2
• Max 1 on the same model: Third eye of Tzeentch/talisman of preservation/armour of destiny
• Max 2 on the same daemonprince: chaos armour/wizard level(s)/daemon of nurgle/flying
2 helki 3 chimery 3 zwykle rydwany 2 gory - zajebiście :shock:

ODPOWIEDZ