o zasadach VC - czyli nowa edycja i zmiany z tym związane
Moderator: misha
-
- Pseudoklimaciarz
Mam takie zasadnicze pytanie:
Jak działa Evocation of Death na Tomb Kings??
tzn. ile kostek zasysa?
Jak działa Evocation of Death na Tomb Kings??
tzn. ile kostek zasysa?
Jak dla mnie jest napisane że absorwuje magiczną energię, generowną przez magów w promieniu 6 cali. Liczki są magami to fakt, ale nie generują kostek powera.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, o 16:30 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pseudoklimaciarz
a Tomb Kingsi mają pulę startową czy nie?
Mają ale to nie są kostki generowane przez poszczególnego maga, tylko przez armię. Czyli wniosek jest taki, że jeżeli w 6" stoi taka Liczka nie trener nie pobiera dodatkowych kostek, pozostaje tylko pula startowa.
Tak. CC ma podstawkę rydwanu i US3 (to ważne), IMO sprawa wygląda podobnie do Skavenów i dzwonu. Umieszczasz go dowolnie w oddziale. Uważam że jest traktowany jako pojedynczy model, czyli aby mieć bonus za szerg musi stać koło niego np.4 zombiakow, umieszczonych po dwoch z obu stron.Shogun pisze:CC z nekro mozna wstawiać do oddziału?
Taka jest moja opinia, jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi
Moze byc w oddziale, zajmuje miejsce tyle ile zajmuje czyli 10 zolnierzy, ale oczywiscie jego US dalej wynosi 3. W oddziale Ghuli wyglada to tak:Shogun pisze:CC z nekro mozna wstawiać do oddziału? a jeśli tak to jako ile modeli jest on traktowany, tzn ile zajmuje modeli w jednostce (piechoty)
GCCGG
GCCGG
GCCGG
GCCGG
GCCGG
Czyli jak widac 15 ghuli i corpse cart tworza klocek 5x5 i maja normalnie szeregi. Jesli nekros zginie to Corpse Cart wypada z oddzialu i staje obok. Nie musi byc otoczony z obu stron zolnierzami, moze rownie dobrze stac na flance, co czasami moze byc bardzo pomocne. Mam nadzieje ze to wyjasnia Twoje watpliwosci.
CC jest fajny - tylko punktowo lipnie z nim jest. Ostatnio widzialem w Coventry jak gral łepek na 3 CC - 2 z minusem do czarowania a jeden z dożywianiem... nawet fajnie sie sprawdzały.
Problem w tym, że chłopaki grają bardziej for fun --- np chaos tylko na piechocie no ale jak kto woli...
Ja mam nadzieje, że uda mi się 1-2 CC wystawić
Problem w tym, że chłopaki grają bardziej for fun --- np chaos tylko na piechocie no ale jak kto woli...
Ja mam nadzieje, że uda mi się 1-2 CC wystawić