doczekam się odpowiedzi?Paffeu pisze: tylko nie rozumiem, czemu uparliście się z progami co dwa punkty, to bez sensu przeciez
WIELKI DRACON
U nas zawsze były progi co 2 punkty - uważam, że bardziej to różnicuje stawkę. Jak jeszcze parę lat temu jako pierwsi wprowadzaliśmy punktację co 2, to było super (królowało standardowe 10:10, 13:7, 17:3 i 20:0). Ale pomyślimy nad tym.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Shakin' Dudi
- Masakrator
hmm ty to mowisz misiu?Dalmar pisze: Uważam też że każdy gracz WFB powienin też co nieco wiedzieć o świecie WH oraz znać\czytac zasady a temu sprzyjają testy wiedzy. Kiedy ich nie było sędzowie zawsze byli zarzucani masą "bzdurnych" pytań a tak ludzie mają jakąś dodatkową motywane żeby znać zasady.
I tak niektorzy nawet 5 sędziów sie nie posłuchają i będą wymuszali rzut na 4+ prawda Darku?
Postaram sie wpasc z ekipą z CursedCompany, ale niczego nie obiecuje.
to sie pierwszy raz na draconie zjawie
count me in - prawdopodobna armia to DE.
i takie pytanie, nigdzie nie znalalzme info o armiach z SoC (oczywiscie chodzi o takie ktore po 2004 nie dostaly kodeksow), czy mozna ich zatem uzywac?
count me in - prawdopodobna armia to DE.
i takie pytanie, nigdzie nie znalalzme info o armiach z SoC (oczywiscie chodzi o takie ktore po 2004 nie dostaly kodeksow), czy mozna ich zatem uzywac?
zapraszamyGajowy pisze:to sie pierwszy raz na draconie zjawie
i takie pytanie, nigdzie nie znalalzme info o armiach z SoC ....
gramy na limited, wszystko jest w uściśleniach: ► http://strony.aster.pl/barbaros/uscpl.pdf
pzdr
Simi można raz przetestować tylko nie może to być rozwiązanie które wejdzie w życie na polskiej scenie batlowej, bo zaczniemy się cofać w rozwoju.Scimitar pisze:Jeden "inny" turniej w kalendarzu może być
Co do WYSYWIG-a i rozpiski to dalej uważam że powinny być za to dodatkowe punkty np: 5 max. 10 do klasyfikacji całościowej i powinno to byc restrykcyjnie oceniane.
skoro chcesz taki pressing wywolac na graczach Darku to moze minusy za brak?
Jeden inny tureniej jest ok. i jesli turnieje beda mialy swoje unikalne zasaday [patrz WI, DMP...] a nie beda slepo powtarzanym standardem to wg mnie jest to krok naprzod a nie do tylu Darku. wieksze zroznicowanie znaczy wiekszy wybor i inne mozliwosci gry
Jeden inny tureniej jest ok. i jesli turnieje beda mialy swoje unikalne zasaday [patrz WI, DMP...] a nie beda slepo powtarzanym standardem to wg mnie jest to krok naprzod a nie do tylu Darku. wieksze zroznicowanie znaczy wiekszy wybor i inne mozliwosci gry
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
a ja uwazam ze cofniecie sie to laczenie pkt z hobby i bitew - to zrodzilo dzisiejsza schizochora sytuacje - placisz - masz, ja nie jestem mega malarzem i mam zawsze ciut nizsze oceny od co niektoryh i (co prawda raz mi sie zdazylo bo za wysoko na masterach nie bywam) z jedynej szansy na podium na masterze (3ci) spadlem na 6te miejsce, ostatecznie mi to wisi ale jak widze ze ktos wygral amstera bo..... mial ladniej pomalwana armie i znal lub zwalowal z orgami test wiedzy to ja Cie prosze. Nie mowie juz o samym ocenianiu armii ktora niedawno malowalem w 2-3 dni cala pewnemu znanemu graczowi a ja na pewno tak wysokich not bym nie dostal.Dalmar pisze:Simi można raz przetestować tylko nie może to być rozwiązanie które wejdzie w życie na polskiej scenie batlowej, bo zaczniemy się cofać w rozwoju.Scimitar pisze:Jeden "inny" turniej w kalendarzu może być
Co do WYSYWIG-a i rozpiski to dalej uważam że powinny być za to dodatkowe punkty np: 5 max. 10 do klasyfikacji całościowej i powinno to byc restrykcyjnie oceniane.
Manfred pisze:Będe razem z moim panzer divisionem
zapowiada się gruby turniejSiimson pisze:Po wstępnym rozeznaniu ze Szczecina pojawi sie całkiem liczna ekipa. 5 osób juz na 100% a możliwe że nawet koło 13-15 się wybierze
zmieniono progi: 1pkt co 200pkt małych
tak jest sprawiedliwiej bo progi co 400pkt to za duży przeskok,
można w tych punktach "schować" nawet kilka oddziałów
różnica małych pkt.____wynik
0-200______________10-10
201-400____________11-9
401-600____________12-8
601-800____________13-7
801-1000___________14-6
1001-1200__________15-5
1201-1400__________16-4
1401-1600__________17-3