Smok - granie, malowanie, konwertowanie

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

W sumie tak na to patrząc z perspektywy czasu to lepiej temu lordowi dać włócznię i tarczę -> +1 s(1 tura) i +1 do AS. Dzięki włóczni nie wali ostatni a i tak ma bonus do siły. Dodatkowo lepiej to klimat trzyma niż ten dwurak...

Co szanowne auditorium na ten temat myśli: włócznia vs dwurak do smoka ??

Chętnie wysłucham każdej racji :lol2:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Michał Archanioł pisze:Co szanowne auditorium na ten temat myśli: włócznia vs dwurak do smoka ??
lol... Jedyny słuszny wybór - słomka?

...

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Ale włucznia jest jak dla mnie ********** klimatyczna, to tak jak z lordem bretońskim (szczerze mówiąc nie znam się na brecie i daje tylko przykład), może lepiej mu dać bitting blade, ale fajniej chyba nieco i klimatyczniej wygląda z lancą.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

OK, klimat klimatem... Ale czasami coś zda LD (nawet na 4) i wtedy stoisz w combacie z S4 na górze... Dziękuję bardzo, a niby miecz + tarcza to nie klimat? IMHO też, racja, że mniej, ale też...

Zdraviam ;]

Edit: proszę Max... WłÓcznia... :)

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

No szczerze powiedziawszy słomka mi nawet przez myśl nie przeszła....

A czym można ulepszyć samego lorda żeby troszkę dłużej pożył?? Radzicie dąbkiem (oak) go wzmocnić i dać mu magicznego na +3 nie ma lepszych zestawów, nie koniecznie power'owych, ale mogą być jakieś przedmioty klimatyczne .......

Z chęcią wysłucham;)

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Ujjj... wpadka ;( (przepraszam, ale czy usprawiedliwia mnie, że mam grypę żołądkową :D )

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Michał Archanioł pisze: A czym można ulepszyć samego lorda żeby troszkę dłużej pożył??
Piotras pisze: A tak na powagę, jak składam lorda to tylko tak: oaken armour, słomka + SoCM.
Czytajmy tematy od początku, a nie takie bzdetne gadanie... Nie lubię się powtarzać, a w tym temacie, na to zagadnienie - właśnie 3 raz...

Maxiu wybaczam... ;)

Zdraviam Piotras

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Ej no, to już przesada, dziewczyna tak do mnie mówiła, koledzy, koleżanki, nauczyciele, trener, a teraz jeszcze battlowcy... :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

max1 pisze:Ej no, to już przesada, dziewczyna tak do mnie mówiła, koledzy, koleżanki, nauczyciele, trener, a teraz jeszcze battlowcy... :D
Może nie batlowcy, ale ja mogę co? :D
<Spam mode OFF please>

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Jasne, szefie :D
A wracając do tematu, to może ktoś wrzuciłby jakieś prace?

A teraz fluff, leśne elfy mają smoki, ale smoki budzą się na zawołanie knieii, czyli athel loren, a w nowym świecie też jest wiele leśnych elfów - i oto moje pytanie, czy oni nie posiadają driad, drzew, smoków, jastrzębi itd.? A jeśli tak, to w jaki sposób odpierają ataki mrocznych? Leśne ELFY tracą połowę swojej siły bez zwierząt i drzew, nawet we fluffie, więc jak sobie radzimy?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Pewnie zasypują wrogów mega gradem strzał, wieczna straż nie boi się nikogo, więc załatwia sprawę innych jednostek (cięższych), a różni skauci i strażnicy ścieżek robią dywersję na tyłach przeciwnika... ;)

A tak poza tym, nie wyobrażam sobie WE bez Forest Spirytów. ;)

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Wybacz piotras za nietakt, mój błąd, mea culpa ;) (nie pamiętałem o tym)

Co do forest spiritów to zgodzę się że driady występują poza Athel Loren, treekiny i treemany już nie -> są związane z knieją i pilnują jej (treeman) a treekin to duchy które nawiedzają stare powalone drzewa i na "co dzień" mieszkają w Athel Loren.

Żeby nie było, że nie na temat to: smoki leśne żyją tylko na terenie Athel Loren -> bo tu ich nikt dotąd nie ubił, ani bretońscy błędni rycerze ani slayerzy krasiowi, ani imperialne ludzie żadne ich skarbów, artefaktów i składników do eliksirów.

Można się zgodzić, iż na specjalne wezwanie lord dosiada smoka i leci na pomoc pobratymcą -> smok w przestworzach, ale to jest trochę naciągane bo leśnych łączy z knieją specyficzna więź i nie opuszczają jej granic jak nie trzeba (wyjątek to dziki gon).

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Michał Archanioł pisze: A czym można ulepszyć samego lorda żeby troszkę dłużej pożył??
a może ward 3+ na niemagiczne ataki i zbroja z 4+ wardem na magiczne ataki w walce wręcz? tania kombinacja ale skuteczna w walce wręcz. W ostrzale bolą nas tylko armaty z runami.

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Armaty zawsze bolą........ :?

A jak myślicie czy smok stałby się lepszym wyborem gdyby dostał zdolność specjalną: forest spirit ?? :?:

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

No nie wiem, czy przez to stałby się nagle świetną jednostką, ale napewno dużo by mu to dało... smoczek z wardem na 3 i magicznymi atakami. To by było coś :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Taaa i nie masz opcji dania flee, ward i tak Ci schodzi od magicznych rzeczy...
Generalnie ja bym się nie cieszył... ;]

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Flee na smoku ??
W życiu jeszcze nie musiałem uciekać ...
Względy taktyczne nie pozwalały mi na to do tej pory, abym smoka wystawiał np. pod szarże chosenów...

Jak podkreślam po raz kolejny smok to jednostka typowo taktyczna!! 8)

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Typowo taktyczni to sa GR za 129 pts ;-)
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Robak pisze:Typowo taktyczni to sa GR za 129 pts ;-)
Dokładnie. ;) A smokiem flee... Hmm, mi się zdażyło ;] Żeby zrobić potem kanapkę 2 drzewcami i war dancerami hehe. Poza tym smok na LD 10 się zbiera i laataa... Więc git. :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Kurcze tak czytam i czytam te wasze postty i dochodzę do wniosku że leśny smoczus na obecne realia warhamerowe wysiada ;[ Czyli co niekupować go?? Bo jak narazie i tak nie miałem takiego zamiaru i jeszcze bardziej mnie że tak powiem "oddaliliście" od decyzji o jego kupnie ;p

ODPOWIEDZ