Smok - granie, malowanie, konwertowanie
Moderator: Gremlin
Smok - granie, malowanie, konwertowanie
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z naszym kochanym Leśnym Smoczkiem Czy jest opłacalny i na jakie bitwy oraz jak dopakowac lorda aby był opłacalny no i nie zginął nam.
Również ów temat dotyczy kolorystyki naszych gadzich, skrzydlatych przyjaciół, no a przede wszystkim konwersji
Również ów temat dotyczy kolorystyki naszych gadzich, skrzydlatych przyjaciół, no a przede wszystkim konwersji
Przestałem używać smoka zupełnie, nie wiem dlaczego, gienek mi często spadał z niego... i nie byłem niż zbyt zadowolony na koszt punktowy.. bydle to mocne jest, ale może jeszcze nie umiem nim grać... posłucham z chęcia jak wykorzystać smoka i jak zabezpieczyć gienka... to może się kiedyś nawróce... xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
- Jacek_Azael
- Masakrator
Nostro zapytaj Shinue (mój sojusznik w tej bitwie), jak ostatnio się spisał, w skrócie mój lord na smoku został zaszarżowany przez lorda O&g (czarnego orka na wivernie) z bronią dającą + 1S i KB, wszystkie ataki w lorda lord i potwór. Lord trafia 3 ataki i trzy razy rani w tym dwie "6". i nic. Ward save na 3+ to cudowny przedmiot. Po dwóch rundach ja zero ran on wiverna trup, lord z jednym woundem ucieka i jest dogoniony. Wniosek nasuwa się sam. Pozdrawiam wszystkich graczy, zwłaszcza WE
Smoczydło?
Zacznijmy od tego, że jest straszne...
A tak na powagę, jak składam lorda to tylko tak: oaken armour, słomka + SoCM.
Prawie nie do ubicia. Smoczydło też dostaje WSV na 3+... Po prostu katorga dla wroga. ;]
Ostatnio grając z HE na 2000 pkt wystawiłem sobie takiego smoczka. Beż żadnej rany do końca gry, sam zajechał chyba z 1000 pkt, zabił generała HE, zabrał jakiś sztandar...
Generalnie smok jest przecudny, ale kosztuje 562 pkt (tak złożony j/w), a w porównaniu np. do BT demonów, jest po prostu piczka... Teraz te nowe armie biorą smoka WE nosem. Niestety...
P.S. Aha i nie polecam go wystawiać na dwarfy. Z doświadczenia wiem, że ward szybko schodzi, a rune of challenge załatwia resztę sprawy.
Zacznijmy od tego, że jest straszne...
A tak na powagę, jak składam lorda to tylko tak: oaken armour, słomka + SoCM.
Prawie nie do ubicia. Smoczydło też dostaje WSV na 3+... Po prostu katorga dla wroga. ;]
Ostatnio grając z HE na 2000 pkt wystawiłem sobie takiego smoczka. Beż żadnej rany do końca gry, sam zajechał chyba z 1000 pkt, zabił generała HE, zabrał jakiś sztandar...
Generalnie smok jest przecudny, ale kosztuje 562 pkt (tak złożony j/w), a w porównaniu np. do BT demonów, jest po prostu piczka... Teraz te nowe armie biorą smoka WE nosem. Niestety...
P.S. Aha i nie polecam go wystawiać na dwarfy. Z doświadczenia wiem, że ward szybko schodzi, a rune of challenge załatwia resztę sprawy.
Jak można zdać tego warda na 3+... ja bym się bał.. znając moje szczęscie to w najgorszym momencie bym nie zdał...xD xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Powiem tak, ostatnio na turnieju, grając vs. imperium na 4 canionach, 2 tankach bla bla bla, oblałem warda dopiero w 4 turze, gdzie już potem praktycznie się nie przydał. Może mam szczęście po prostu, ale ja biorę ten przedmiot. Szczególnie lubie jeszcze kombinację na BSB = słomka + socm.Nostro pisze:Jak można zdać tego warda na 3+... ja bym się bał.. znając moje szczęscie to w najgorszym momencie bym nie zdał...xD xD
Pozdro
ja wystawiam smoka w kombinacji
słomka
helm of the hunt
trafianie na 6+
ward 3+ do pierwszego nieudanego
ale to i tak tylko w bitwach for fun, na turniej bym go nie brał raczej
btw. w challengu trafianie na 6+ dotyczy też monstera, tak samo jak +1 atak i WS z hełmu?? Pewnie nie, ale nie zaszkodzi zadać kretyńskiego pytania
słomka
helm of the hunt
trafianie na 6+
ward 3+ do pierwszego nieudanego
ale to i tak tylko w bitwach for fun, na turniej bym go nie brał raczej
btw. w challengu trafianie na 6+ dotyczy też monstera, tak samo jak +1 atak i WS z hełmu?? Pewnie nie, ale nie zaszkodzi zadać kretyńskiego pytania
Dotyczy tylko jeźdźca... Chyba, że załóżmy Twój biegacz ma hełm, a szarżuje na smoka np. chaosu, to wtedy i smok i jeździec biją altera na 6... Ale to chyba logiczne.Lukaszxx pisze:ja wystawiam smoka w kombinacji
Pozdrawiam
Edit: kiedyś myślałem o takim smoczku jak napisał Lukaszxx, ale niestety jeździec bez regenki po zdjęciu warda jest cholernie miękki. A pamiętaj, że nie zawsze możesz rzucić challenge.
nie tyle że jest miękki - to kamikadze, odpowiednia (jak na WE) siła uderzeniowa + kampienie go przed jakimkolwiek ostrzałemniestety jeździec bez regenki po zdjęciu warda jest cholernie miękki
ew. można by dać (EDIT:jak napisał wcześniej Piotras)
ward 3+, regenka, słomka
wtedy już jest bardziej przeżywalny
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, o 14:22 przez Lukaszxx, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
Dla mnie smok to wielki power!!
Gram na codzień słabymi jednostkami np: Hawkami czy eternalami.
Jak wystawiam coś co ładuje z siłą 6 to jestem wniebowzięty!! i do tego to zioniecie !! Ahhhh....... siła co prawda 2 ale na bretke jak znalazł!! (ściąga porządnie as
Polecam zagrać bitwę towarzyską ze specjalami naestrą i arahan!! Daje satysfakcje jak dziewuszki zejdą a smok jest pod naszą kontrolą !! Ale jak się to mówi "kamikadze" raczej nie popłacam -> siostrzyczki tez dobrze "działają".
.....co do moich wyobrażeń o lordzie na smoku to: regena + słomka + netlings / lub regena + przeżuty moich nieudanych trafień a przeciwnika udanych save'ów + eternal wspólnota jakby mi jakaś magia magiczne przedmioty zjeść chciała
Gram na codzień słabymi jednostkami np: Hawkami czy eternalami.
Jak wystawiam coś co ładuje z siłą 6 to jestem wniebowzięty!! i do tego to zioniecie !! Ahhhh....... siła co prawda 2 ale na bretke jak znalazł!! (ściąga porządnie as
Polecam zagrać bitwę towarzyską ze specjalami naestrą i arahan!! Daje satysfakcje jak dziewuszki zejdą a smok jest pod naszą kontrolą !! Ale jak się to mówi "kamikadze" raczej nie popłacam -> siostrzyczki tez dobrze "działają".
.....co do moich wyobrażeń o lordzie na smoku to: regena + słomka + netlings / lub regena + przeżuty moich nieudanych trafień a przeciwnika udanych save'ów + eternal wspólnota jakby mi jakaś magia magiczne przedmioty zjeść chciała
smok u WE po obcieciu grejta na mouncie jest dosć slaby.
Ok, jest nawet tani ale malutka sila przebicia, no i trzeba wybierać pomiędzy BSB, który w tej armi jest niezwykle przydatny a kolejnym magiem, który jest wręcz musowy, WE muszą mieć dobrą ochrone magiczną, 2 scroll i 3 dd nie starczą, dlatego uważam, ze smok to slaba opcja, chociaż fajnie się nim gra.
Do tego wygląda bardzo slabo przy innych smokach...
Star Dragon niewiele droższy a sile to ma chyba 3 razy większą
Chaosowy Dragon, moze sporo droższy ale jaka moc
"Nowy" black dragon z hatem i pewnie sporo lepszym lordem niż teraz będzie bardzo silny
sile smoka poznaje się po tym jak szybko klepnie steam tanka , a green dragon musi w niego dlugo tluc.
Jednak dobrze prowadzoy myśle, że dalby rade, jednak trzebaby bylo ustawić armie pod niego, nie bralbym drzew, gdyż na pewno nie dalbym BSBeka, zainwestowalbym w liczbe, aby zalać wroga, a następnie wyjsć smokiem z ukrycia i przejechać się po wrogu
Ok, jest nawet tani ale malutka sila przebicia, no i trzeba wybierać pomiędzy BSB, który w tej armi jest niezwykle przydatny a kolejnym magiem, który jest wręcz musowy, WE muszą mieć dobrą ochrone magiczną, 2 scroll i 3 dd nie starczą, dlatego uważam, ze smok to slaba opcja, chociaż fajnie się nim gra.
"Nowy" black dragon z hatem i pewnie sporo lepszym lordem niż teraz będzie bardzo silny
sile smoka poznaje się po tym jak szybko klepnie steam tanka , a green dragon musi w niego dlugo tluc.
Jednak dobrze prowadzoy myśle, że dalby rade, jednak trzebaby bylo ustawić armie pod niego, nie bralbym drzew, gdyż na pewno nie dalbym BSBeka, zainwestowalbym w liczbe, aby zalać wroga, a następnie wyjsć smokiem z ukrycia i przejechać się po wrogu
[quote="Kosa"]smok u WE po obcieciu grejta na mouncie jest dosć slaby.
ogólnie nie wiem o czym ty mówisz ...
-po pierwsze smok WE jest identyczny jak w większości innych armii
-po drugie smok HE jest dość dużo droższy od green draga a staty tylko o 1 lepsze niektóre więc nie wiem jak ma "3 razy większą siłę"
-po trzecie żadna inna arma nie ma warda na 3 + dla smoka i jeźdźca i to w dodatku za 30 pkt.
- po 4 jak to malutka siła przebicia ??
Smok WE nie jest zły ;] poprostu troszkę koszuje no i zjada slot hero ilorda jak każdy inny, a jego jeździec sam z siebie jest miękki. Chociaż szczerze powiedziawszy to nie mam smoka i niezamierzam go mieć (lepszy IMO jest lord biegacz łapacz smoków)
ogólnie nie wiem o czym ty mówisz ...
-po drugie smok HE jest dość dużo droższy od green draga a staty tylko o 1 lepsze niektóre więc nie wiem jak ma "3 razy większą siłę"
-po trzecie żadna inna arma nie ma warda na 3 + dla smoka i jeźdźca i to w dodatku za 30 pkt.
Smok WE nie jest zły ;] poprostu troszkę koszuje no i zjada slot hero ilorda jak każdy inny, a jego jeździec sam z siebie jest miękki. Chociaż szczerze powiedziawszy to nie mam smoka i niezamierzam go mieć (lepszy IMO jest lord biegacz łapacz smoków)
a ja doskonale wiem o czym mówie i wiem też, że to Ty nie bardzo chyba wiesz o czym mówisz (no ofence)Dzidzia pisze: ogólnie nie wiem o czym ty mówisz ...
a więc po pierwsze:
smoka WE jest dużo slabszy od innych smoków w innych armiach, przyklady? ok,
-HE, star dragon, skorto WS,S,W na 7 i 6 ataków uważasz, za równe temu co ma green dragon...
-Chaosowy, 6 ataków i 2x zionięcia robi sporą różnice
-"nowy" DE; hate na smoku, w sumie to nic
po drugie,
skoro uważasz staty zwięszkone z 6 na 7 o tylko to powodzenia , a to "3 razy wększą sile, chodzilo o ogólną sile smoka, jego power, jego szarże, jego zabijanie, tak uważam, że Star dragon jest w tym przynajmniej 3 razy lepszy
po trzecie,
cóż oczko tzeetzowe jest sporo lepsze od wyczerpywalnego warda, moze w CC nie ma tego warda, ale po co mu już tak naprade ten ward, skoro klepie prawie wszystko?
po czwarte:
jeśli 5 ataków z S6 i 4 z silą5 uważasz za mega power.., cóż to jest malo.
ale zielony smok zly nie jest, jednak wiele rzeczy nie rozklepie jak tamte pozostale a tego powinno się wymagać skoro place okolo 600 kt za jeden model, tak wiec jego oplacalnosć jest bardzo mizerna.