Również ów temat dotyczy kolorystyki naszych gadzich, skrzydlatych przyjaciół, no a przede wszystkim konwersji

Moderator: Gremlin
Powiem tak, ostatnio na turnieju, grając vs. imperium na 4 canionach, 2 tankach bla bla bla, oblałem warda dopiero w 4 turze, gdzie już potem praktycznie się nie przydał.Nostro pisze:Jak można zdać tego warda na 3+... ja bym się bał.. znając moje szczęscie to w najgorszym momencie bym nie zdał...xD xD
Dotyczy tylko jeźdźca... Chyba, że załóżmy Twój biegacz ma hełm, a szarżuje na smoka np. chaosu, to wtedy i smok i jeździec biją altera na 6... Ale to chyba logiczne.Lukaszxx pisze:ja wystawiam smoka w kombinacji
btw. w challengu trafianie na 6+ dotyczy też monstera, tak samo jak +1 atak i WS z hełmu?? Pewnie nie, ale nie zaszkodzi zadać kretyńskiego pytania
nie tyle że jest miękki - to kamikadze, odpowiednia (jak na WE) siła uderzeniowa + kampienie go przed jakimkolwiek ostrzałemniestety jeździec bez regenki po zdjęciu warda jest cholernie miękki
a ja doskonale wiem o czym mówie i wiem też, że to Ty nie bardzo chyba wiesz o czym mówisz (no ofence)Dzidzia pisze: ogólnie nie wiem o czym ty mówisz ...
-po pierwsze smok WE jest identyczny jak w większości innych armii
-po drugie smok HE jest dość dużo droższy od green draga a staty tylko o 1 lepsze niektóre więc nie wiem jak ma "3 razy większą siłę"
-po trzecie żadna inna arma nie ma warda na 3 + dla smoka i jeźdźca i to w dodatku za 30 pkt.
- po 4 jak to malutka siła przebicia??
Smok WE nie jest zły ;] poprostu troszkę koszuje no i zjada slot hero ilorda jak każdy inny, a jego jeździec sam z siebie jest miękki. Chociaż szczerze powiedziawszy to nie mam smoka i niezamierzam go mieć (lepszy IMO jest lord biegacz łapacz smoków)