WE vs DWARFS

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

ale offtop się zrobił :D

A tak pozatym to zauważyłem, że nas bolą dość mocno organki i ew. płonący bolec wzmocniony inżynierem jak mamy warzywko, tudzież jego mniejszych kompanów-treekiny. CZy coś jeszcze was boli??

Myślę że kusznicy jeszcze są dosyć wkurzający, ale trudno mi powiedzieć, bo zawszegrałem przeciwko strzelbom i dawali radę łucznicy (na wiadomych zasadach, oczywiście :D).

Zmierzam do tego, że chyba krasie mają lekko przerąbane grając z leśniakami co?

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Wcale nie. Na duże pkt gdy jest para organek + kowadełka i mocny kloc i generalnie battleline, to ja nie ugrałem wyższego wyniku niż 13:7 (do przodu zeby nie było). Generalnie autohity organek bola strasznie... :/

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Na małe pkt krasie mają pod górkę - wiadomo, przede wszystkim przez to, że wygląd niemal całej bitwy zależy od WE - pójdziemy do przodu na wymianę ciosów - oki, będziemy się strzelać - oki, będziemy się kitrać - oki. Krasie na to wielkiego wpływu nie mają, poza oczywistym - nastawiliśmy się na strzelanie i je przegrywamy mocno to trzeba się ruszyć, polecieliśmy na maksa i dostaliśmy w łeb (bardzo prawdopodobne) reorganizacja i do lasu ;-)
Natomiast na duże pkt. to już może być różnie przez kowadło.

Piotras - widzę, że ranga pasuje do usposobienia ;-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

ksch pisze:Piotras - widzę, że ranga pasuje do usposobienia ;-)
Sorry, ale po pracy nie ogarnąłem, o co chodzi? xD

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Chuck Norris i pięści przy wałowaniu ;-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

ksch pisze:Chuck Norris i pięści przy wałowaniu ;-)
Chuck Norris nie wałuje!! On zna zasady lepiej niż Rolebook!! 8)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Urban pisze:
ksch pisze:Chuck Norris i pięści przy wałowaniu ;-)
Chuck Norris nie wałuje!! On zna zasady lepiej niż Rolebook!! 8)
To są szczegóły już :D

@ Ksch: ja po prostu sam nie lubie wałować i baardzo nie lubie jak ktoś wałuje, a jakbym się jeszcze dowiedział, że ktoś mi wała jakoś "wcisnął" to bym sie nieźle zdenerwował (bo po to są zasady żeby ich przestrzegać). ;)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Urban pisze:On zna zasady lepiej niż Rolebook!! 8)
A kto to ten Rulebook? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Dobra, dobra, kończymy ten offtop.

Co do tematu: Co sądzicie o katapie karłów? Dobre to to na WE? Bo ja ile razy mam katapultke naprzeciw to raczej mi to pasuje ;)

A wy?
Pozdro

Pycu
Pseudoklimaciarz

Post autor: Pycu »

Katapka mało co zrobi bo nie obejmie zbyt wielu naszych modeli ;) Tylko płonące mogą zaboleć naszego brokuła ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jak dobrze ustawiasz skirmish to katapka ssie. Bolą kusznicy i organki :-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

dokładnie :wink:

w ostatniej bitwie ściągnęła tylko 2 wildów :D

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Generalnie najwięcej modeli boli od katapy w łucznikach ;) Tak praktycznie rzecz biorąc... I tyle :P

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Piotras pisze:Generalnie najwięcej modeli boli od katapy w łucznikach ;) Tak praktycznie rzecz biorąc... I tyle :P
uwierz mi...najbardziej bolą nas wardancerzy w naszym lesie..szczegolnie z BSB i caddym albo 2ma...uwierz mi 10 na kostce i strzałka odpowiednia się zdarza... #-o
tak tak wiem mój błąd...ale wybór prosty mag w baletnicach albo przy czystym stole...

majzownik
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: majzownik »

Ja nie gram za dużo z dwarfami, ale co do katapult to mam doświadczenie paskudne z TK (z którymi to grywam kilka razy w miesiącu).

Nauczyły mnie jednego tombkingowe klopy - chowaj drzewce! zawsze!
dwarfy też mogą strzelać magicznie i płonąco, a to boli strasznie jak niknie prawie 300 pkt w pierwszej turze już...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Znaczy wiadomo, że dobrze dorzucona katapa może zmasakrować niemal każdy nasz oddział, ale tu właśnie chodzi o ten brak pewności.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Joke's
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joke's »

MAM KOMBOSA NA DWARFY

np. na 1500 bierzemy z bohaterów między innymi Wardancer noble z teleportem teleportujemy się z lasu do lasu i przy dobrym ustawieniu terenu jesteśmy za przeciwnikiem który nie wie co ma z tym zrobić czy się odwrócić czy olać a w tym czasie kiedy jest zamieszanie podjechać maksymalnie Wildami tzw taktyką "na p@*ę do przodu!" a w następnej turze zaszarzować Wildami i WD taniec KB oczywiście jeszcze jako rare polecam Wayów

PS sam tego wyprobuje i powiem co wyjdzie myśle że to dobry pomysł :D

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

sam powiem

jest to jakis pomysl lecz jezeli lecisz na pale wr .i co oni sa niesmiertelni na cala ture chyba ze sie lecisz tak dalego ze wychodzisz wszytkim maszynom z los i omijasz thunderersow.lecz jest to trudne gdyz wiekszasc defensow jak sie wystawia to za ich modelami jest juz tylko wielka przepasc a tam nawet wood elfy nie maja dostepu

lepiej grac tak ze sie bieze hode zdejmuje organy lub katapulte screenujesz sie dryadami one przyjmuja ostrzal a za nimi wr wd i jeszcze wiecej dryad

jak sie gra z dwarfami wystarczy zdjac maszyny spolowic klocek i wejsc w posiadanie 3 cwiartek ktorych krasnale nie sa w stanie kontrolowac

lucznikow sie malo oplaca gdyz nie sa zbyt silni przeciwko kusnikom z tafem 4 i 5 save i jeszcze jest mniejsza szansa na panike aczkolwiek zawse zajma cwiartki

waywatchersi sa skuteczni bo maja mozliwosc szarzy w 1 turze w jakis oddzial od boku a jak sie zablokuje thuderesow lub kusznikow to do przybycia posilkow juz sie uwalniaja z walko i moga mknac po kolejna cwiatke

rozpa na turniej ktora powinna dobrze grac z dwarfami na 1500

alter noble 156
hoda hoth light armor shield great weopen

normalnie mam maga generala bo nie sajudeje sie na armie a wiec mozna wymienic cos na herosa to 140 pkt

3x10 gg muzyk
3x8 dryads

5xwildzi
banner
warbanner

5xwildzi

8xwardancer muzyk

6xww z shadow sentinelem

kurde chyba za bardzo sie rozpisalem

Awatar użytkownika
Joke's
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joke's »

Wszystko spoko tylo brakuje WD z kb i najlepiej
noble wd i spoko pomysł

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nie no jest tam masz napisane ze masz 140 pkt na jeszcze jednego herosa jezeli nie grasz na turnieju

ODPOWIEDZ