Wróg u bram!
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
mozna wskrzeszac wszystkie jednostki.
niektore oddziały mozna wskrzeszac ponad podstawowy stan, ale trzeba miec wtedy wykupioną odpowiednia moc.
ale co te ostatnie pytania maja do HE ?
lepiej je zadac w dziale zasad w pytaniach dla poczatkujacych, tam wypowiada sie wiecej osob
pozdrawiam
niektore oddziały mozna wskrzeszac ponad podstawowy stan, ale trzeba miec wtedy wykupioną odpowiednia moc.
ale co te ostatnie pytania maja do HE ?
lepiej je zadac w dziale zasad w pytaniach dla poczatkujacych, tam wypowiada sie wiecej osob
pozdrawiam
Salki sa chyba skirmishem a nie M&H, chyba ze czegos nie wiem...?Hydra jest monster and handlers, jak salki.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
macie jakis pomysl na bretke? nie znam tej armii wcale ale przypuszczam ze w 2 turze szarzuje wiec jak to zatrzymac?
Myślałem aby dać dwa klocki wl jako ze zdeterminowane powinny ustac a asf powinien zlikwidowac kilku siodlarzy potem rydwan w bok...zastanawiam sie nad lwim rydwanem bo nawet jak nie wejda impakty to ma porzadne uderzenie no ale drogi jest makabrycznie. orły i fasty do odginania ale skad na to punkty:-)
Czego najbardziej nalezy sie bac w bretce? i jak likwidujecie pegazy?
Myślałem aby dać dwa klocki wl jako ze zdeterminowane powinny ustac a asf powinien zlikwidowac kilku siodlarzy potem rydwan w bok...zastanawiam sie nad lwim rydwanem bo nawet jak nie wejda impakty to ma porzadne uderzenie no ale drogi jest makabrycznie. orły i fasty do odginania ale skad na to punkty:-)
Czego najbardziej nalezy sie bac w bretce? i jak likwidujecie pegazy?
popanikuj od strzelania i magi mniejsze oddziały szczególnie te które sa zdala od wysokiego bretka ma ogólnie ciężko z magią na ifkach (boH0 tylko trzeba mieć 6 czar no i ze smokami też ma nie wesoło choć mają przedmiot który obcina latanie. Z bretką zawsze zaczynasz (no chyba ze sie nie modli) czyli wpadnie do ciebie w 3 turze
w pierwszej podchodzisz oddziałami z magami albo jak ma sero shootingu i missli to nawet samymi magami tak zeby dobrze poczarować i potem wracasz do klocków które sa wystawione na 4 calu
w pierwszej podchodzisz oddziałami z magami albo jak ma sero shootingu i missli to nawet samymi magami tak zeby dobrze poczarować i potem wracasz do klocków które sa wystawione na 4 calu
Bretka jest jednym z najłatwiejszych przeciwników dla HE. Jeżeli chcesz wygrać na pewno robisz tak:
Noble
BSB, HoF, SoM, GoC na koniku
Noble
Miecz który bije bez AS, Ench. schield
Archers x 10
WL x15
FCG warbanner
WL x15
FCG
WL x15
FCG
Tą rozpiską nawet gdybyś chciał, to nie przegrasz
Tyle, że jest chamska
Noble
BSB, HoF, SoM, GoC na koniku
Noble
Miecz który bije bez AS, Ench. schield
Archers x 10
WL x15
FCG warbanner
WL x15
FCG
WL x15
FCG
Tą rozpiską nawet gdybyś chciał, to nie przegrasz
Tyle, że jest chamska
ee nie bardzo...
zbyt ufasz w WL, a nie bierzesz pod uwagę formacje lancy. W tej rozpie jest zbyt dużo WL. Breta wymanewruje to tak, że lanca wapdnie w przód i bok i WL mogą szybko pospadać.
Oczywisćie, na brete WL są nieocenienie, ale wystarczy dwa oddzialy tak w liczbie 12-14.
Orly są dobre na brete, gdyż nie wpadną w jeden klocek dwie lance jednocześnie, a jedna malo co zrobi.
Smok jest straszny, podobnie jak i arcy z BoH.
DP tez się oczywisćie rpzydają jako odginacze szarż w wersji za 150 albo jako jazda, która flankuje z pelnym wyposażeniem.
Bolce również się przydają, elminowanie pegazów w szczególności, nie pozwala to też tak sobie biegać pojedyńczymi herosami, którzy trochę mogą napsuć krwi HE.
zbyt ufasz w WL, a nie bierzesz pod uwagę formacje lancy. W tej rozpie jest zbyt dużo WL. Breta wymanewruje to tak, że lanca wapdnie w przód i bok i WL mogą szybko pospadać.
Oczywisćie, na brete WL są nieocenienie, ale wystarczy dwa oddzialy tak w liczbie 12-14.
Orly są dobre na brete, gdyż nie wpadną w jeden klocek dwie lance jednocześnie, a jedna malo co zrobi.
Smok jest straszny, podobnie jak i arcy z BoH.
DP tez się oczywisćie rpzydają jako odginacze szarż w wersji za 150 albo jako jazda, która flankuje z pelnym wyposażeniem.
Bolce również się przydają, elminowanie pegazów w szczególności, nie pozwala to też tak sobie biegać pojedyńczymi herosami, którzy trochę mogą napsuć krwi HE.
- Master of reality
- Oszukista
Ja bralem 5 DP warbannerem, BSB star lance i talisman of loec i jak zaszarżujesz to nie ma przebacz. prawie zawsze się sprawdzało (czasami nie udało się zaszarżować, oj wtedy jest kiepsko)
a propo tematu.. jakie są taktyki w walce HE vs HE ?
oprócz wystrzelać wroga zanim on nas wystrzela.
oprócz wystrzelać wroga zanim on nas wystrzela.
smok łapiący 2-3 beast cowers na gre nie jest takim wielkim zagrozeniem
tyle lat gram w battla, a nigdy nie gralem przeciwko HE
wydaje mi się, że wygra ten kto ma star dragona, jeśli chodzi o rozpy, no chyba, że mag z BoH będzie mial wlaśnie beast covers.
wydaje mi się, że wygra ten kto ma star dragona, jeśli chodzi o rozpy, no chyba, że mag z BoH będzie mial wlaśnie beast covers.
nigdy przeciwko nim nie gralem na nowym booku
na starym chyba raz i wiem, że wygralem, ale to byl stary book wiec się nie liczy
na starym chyba raz i wiem, że wygralem, ale to byl stary book wiec się nie liczy
nie gralem o ile dobrze pamietam z Oskarem na HE...