Maelstrom Games - tani sklep internetowy z UK

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

miałeś ubezpieczenie? za ile funtów było zamówienie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

To z ich sklepu na ebayu. Jeden box za 10,80. Nic to poczekam do przyszłego tygodnia, a nuż może gdzieś się tylko zapodziała po drodze w Polsce...

Skym4N
Plewa

Post autor: Skym4N »

Shinue; nie odpowiedziałeś na jedno pytanie, które mnie nurtuje ;P
Za płaceniem kartą w internecie MBank pobrał od Ciebie 1 funta?

Właściwie już bym kupował u nich figurki, jednak.. wciąż się waham. Ceny super, ale te otwarte paczki.. z lekka mnie odstraszają :/ Jeszcze coś mi zaginie, a 12 funtów na ubezpieczenie.. mimo wszystko to nie mało :/

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Skym4N pisze:Shinue; nie odpowiedziałeś na jedno pytanie, które mnie nurtuje ;P

Właściwie już bym kupował u nich figurki, jednak.. wciąż się waham. Ceny super, ale te otwarte paczki.. z lekka mnie odstraszają :/ Jeszcze coś mi zaginie, a 12 funtów na ubezpieczenie.. mimo wszystko to nie mało :/
Skym4n aktualnie co widzę to jest pierwsze zaginięcie paczki od nich , większość ludzi bierze darmową przesyłkę i wszystko dochodzi tylko , że paczka jest zniszczona przez naszych

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Skym4N pisze:Shinue; nie odpowiedziałeś na jedno pytanie, które mnie nurtuje ;P

na początku myślałem, że sobie żartujesz ale widzę, że wyraziłem się niewystarczająco jasno. odpowiadając na twoje pytanie: tak naprawdę nie wiem jaką prowizję pobiera mBank. z moich ostatnich wyliczeń wynika tylko tyle, że przeliczając na złotówki płaciłem 4,32zł za jednego funta. mBank 'oficjalnie' nie pobiera żadnych opłat za przelew. natomiast nie trudno się domyśleć, że coś tam zarabia na przeliczaniu kursu funta. w kantorach jest on przecież o wiele tańszy.

natomiast co do bezpieczeństwa przesyłki: przedwczorajsze zakupy na maelstromie były moim 12 zamówieniem, kupowałem już towar o bardzo rożnych gabarytach (walizka GW, battaliony, boxy, blisterki). nigdy nie wykupywałem żadnego ubezpieczenia i kilka razy się zdarzyło, że paczka przychodziła naruszona ale nigdy nic z niej nie zginęło, co oczywiście nie oznacza, że właśnie ty będziesz pierwszą osobą, która coś traciła.

poradnik napisałem nie po to by kogokolwiek namawiać na zakupy w maelstromie a tylko po to by pokazać tańszą alternatywę dla polskich sklepów. każdy kupuje na swoją własną odpowiedzialność.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Kwoli wyjasnienia to były moje drugie u nich zakupy. Pierwszy raz na przesyłkę czekałem coś z tydzień. I nie tyle tu chiałem wyżalać się tylko napisać, że mają profesjonalne podejście. Coś nie tak z przysyłką to daj nam znać to jeszcze raz wyślemy.

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

na lotnisku musza otworzyc paczke z metalami przeciez zeby sprawdzic co to... :) to normalne moim zdaniem

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

ewentualne prześwietlenie powinno chyba wystarczyć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

moze nadgorliwi ;p

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

dzięki bogu kupujemy tylko żołnierzyki, bo gdybyśmy zbierali repliki broni strzeleckiej, to już dawno pewnego pięknego dnia o 6.00 nad ranem ABW trzymałoby pistolet przy mojej głowie :D
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Przestańcie robić psychozę. Brałem z MS ostatnio zamówienie za ponad 1700 funtów (ok. 7,5k PLN), przyszło w postaci czternastu pudeł i nie zginął nawet jeden blister.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

he he he. ładnie.
a teraz się przyznaj jaką zniżkę wynegocjowałeś!
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Shinue pisze:he he he. ładnie.
a teraz się przyznaj jaką zniżkę wynegocjowałeś!
śmieszne będzie jak przeczytamy , że żadną

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Dodatkowe -5%, czyli łącznie -15% off RRP. Na przykład pudło AoBR kosztowało 34Ł (zamiast maelstromowych 36 czy gamesworkshopowych 40).
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

czyli przyzwoicie.
a wykupiliście ubezpieczenie?
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie.

Skym4N
Plewa

Ok, pierwsze zamówienie poszło :)
Jak przyjdzie paczka - poleci od razu drugie ;)

vat @ 17.5% (inclusive): £5.63
Czyli podatek już odliczony podany w cenie?

Z konta pobrało mi jedynie x (funtów) * 4,3 (na zł).
Zero kosztów płacenia kartą itp.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie ma kosztów płacenia kartą, ludzie kochane. Bank zarabia na sprzedawaniu waluty (tj. powyżej kursu średniego nbp) w takich transakcjach, to wszystko.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

mija właśnie tydzień odkąd złożyłem zamówienie a baciochów jeszcze nie ma.
weźcie się trochę ogarnijcie i przestańcie kupować na maelstromie,
bo ten sklep jeszcze nigdy nie miał takich opóźnień.
w sobotę mam turniej i nie będę miał co dokrzesywać...
Obrazek

Skym4N
Plewa

I pomyśleć, że to dzięki Tobie :P

W poniedziałek poszło pierwsze zamówienie. Jak dojdzie do wtorku - poleci drugie ;)

ODPOWIEDZ