Wybór kapitana reprezentacji na EURO - dyskusja

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

kudłaty pisze:Propozycja głosowania przedstawiona przez Darka jest moim zdaniem lepsza. Głosowania na wiele opcji na raz zawsze pociąga za sobą znamiona manipulacji, szczególnie gdy pojawią się opcję dość zbliżone do siebie przez co będą konkurować o te same głosy, a nie oszukujmy się tak jest w tej chwili.
masz na mysli glosowanie dwustopniowe - najpierw czy top iles tam wybieramy z masterow czy z ligi, a potem konkrety, czy po prostu popierasz dwie opcje przedstawione przez Darka.

Tak się pytam, coby nie było jakichś nieporozumień jak głosowanie zostanie założone.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Tak popieram głosowanie przedstawione przez Darka.

I kilka zdań komentarza. Jeżeli są 4 opcje w głosowaniu byłyby wyniki 1.15%, 2.23%, 3.29%, 4.33%. To do drugiej tury przeszły by dwie ostatnie. Jednkaże w sytuacji gdyby 1 i 2 były bardzo zbliżone do siebie to przy eliminowaniu jednej z nich druga okazuje się nagle opcją wiodącą. W głosowaniach wieloetapowych niestety by nie manipulować wynikami można odrzucać na raz co najwyżej jedną możliwość. A dobrze wiemy że robiąc wiele możliwości zaraz zbierzemy z 6-7 opcji, co nawet przy krótkich jednotygodniowych głosowaniach daje nam półtora miesiąca.

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

Zróbcie już to głosowanie długi weekend się już chyba skończył

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Kolejny glos w dyskusji.

Squorel pisze:Czesc wszystkim, tu Squorel. Dlugo mnie nie bylo ale mam zamiar powoli wrocic do Battla. Teraz siedze w Atenach i bede przyjezdzal sporadycznie ale w lidze 2009/2010 bede gral regularnie. Tak sobie czytam cala ta dyskusje nt. wyboru kapitana i chcialbym Wam powiedziedz, ze wg mnie jak bedzie wybierany w glosowaniu to bedzie znow wiele oskarzen o uklady i zakulisowe dzialania. Ci glosowali na tego a on ich wzial... A ostatnio strasznie duzo tego na LL bylo. Dlatego niech decyduje sportowa walka. Niech najlepszy - zwyciezca ligi -decyduje kogo wziac na Euro. I niech nawet wezmie samych kolesiow ale to on bedzie odpowiadal za wynik. I wystapcie teraz pod haslem z jakim Nowozelandczycy wystapili w ostatnim Pucharze Ameryki: "BRING IT HOME!". pzdr Squorel
Imho glos rozsadku "z poza ukladu" :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

No i jakaś propozycja również pod uwagę. A ty Malal za czym jesteś - tzn. czy któraś z zaproponowanych opcji jest tobie bliska, czy masz swój pomysł ??
Draconis - FOR EVER !!!

Malal
Kretozord

Nie chcesz znac mojej opinii......

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

chcę znać jak najwięcej opinii, coby potem nie było, że czyjeś zdanie zostało pominięte - chyba, że twoja opinia brzmi - Malal kapitanem :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ja po cichutku wtrącę, że najchętniej widziałbym najlepszych generałów z masterów danymi armiami które chcielibyśmy mieć na Ero i oni spośród siebie wybierają kapitana
pzdr

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

też dobre. podsumujta i zacznijta głosowanie w tym roku :wink:

Malal
Kretozord

Scimitar pisze:chcę znać jak najwięcej opinii, coby potem nie było, że czyjeś zdanie zostało pominięte - chyba, że twoja opinia brzmi - Malal kapitanem :D
Zgodnie z prosba. Nie mam opinii swojej bo mam to w dupie. Zaglosuje tak jak mnie poprosza koledzy z Wroclawia.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Wojtek czy inni modowie robimy to głosowanie czy robimy z siebie cały czas idiotów nie mogąc jednej rzeczy przegłosować przez 3 miesiące.

Ja generalnie byłem i jestem za opcją Top3 Ligi (lub może teraz samych Masterów) - jeśli przeszła opcja inna ok - godzę się z zasadami demokracji, dlatego brałem udział w tej dyskuscji żeby cos do w końcu ustalić. Jednakże jeśli to głosowanie nie roztrzygnie się do końca roku to ja bojkotuje jakiekolwiek głosowanie w tej sparwie, bo całość nie będzie miała najmniejszego sensu bo Top1 już będzie bardzo prawdopodobny (gdy odbedą się kolejne 3 Mastery).

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Scimitar pisze:chcę znać jak najwięcej opinii, coby potem nie było, że czyjeś zdanie zostało pominięte
Wojtek nie obraź sie, ale wyglada to troche tak jakbyś nie chciał przeprowadzić tego głosowania (lub chciał je opóźnić) - może to z powodu że "Twojej" opcji nikt nie poparł albo czegoś innego, ale tak to troche wygląda. Mi tez się nie wszystko podoba co tutaj ustalamy (co napisałem wyżej) ale jesli przez 3 miesiące nie możemy przeprowadzić jednego głosowania to ....... wnioski zresztą każdy sobie może wyciągnąć sam.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Darku, nie uważasz, że skoro w dyskusji brało udział może 5-6 osób na 40 prawie, to jednak trudno to trochę uznać za reprezentatywne ?? Ja wolę trochę jeszcze poczekać, aby potem nie spotkać się z zarzutami, że "parę osób " coś tam sobie przepchnęło bez pytania innych, albo robić głosowanie w sprawie zmiany decyzji i inne takie głupoty, jakie niejednokrotnie w przeszłości miały miejsce, bo komuś coś nie spodobało, czy nie spodobało się już samo jaka opcja przeszła. Jeśli ciebie to usatysfakcjonuje i ci to tak wadzi to swoją opcję mogę wycofać, ale na prawdę nie widzę tutaj jakiegoś konsensusu w postaci - grupa 7 osób zgłosiła opcję 1, druga grupa opcję 2 i głosujemy nad jedną z nich. Doceniam twoją inicjatywę - mi również zależy na szybkim załatwieniu sprawy, ale też wiesz dobrze, że "co nagle to po diable". Myślę, że część osób teraz zajęta jest przygotowaniami do PGA, więc najrozsądniej będzie poczekać do poniedziałku. Będę na PGA - myślę, że parę spraw łatwiej będzie załatwić w bezpośredniej rozmowie niż w wymianie postów na forum. Myślę, że możnaby też zrobić sondę wśród graczy, jak widzą sposób wybierania Kapitana - każdy wypełni ankietę, najpopularniejsze opcje wrzucę do głosowania i jakiś "demokratyczny głos ludu będzie". Nie zapominajmy, że jednak jakieś tam środowisko każdy ma reprezentować, a nie dbać o przepychanie swoich pomysłów. Ja w drodze na PGA popytam kolegów z Trójmiasta jakie mają pomysły.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Jak chcecie ankiete, to prosze o jej treść do piątku to po prostu spytam kazdego uczestnika przy zapisach - ale prosze żeby pytanie było proste i z jasnymi odpowiedziami.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Scimitarze... jak ktoś nie wypowiada się w dyskusji, nie znaczy, że jej nie obserwuje i nie ma swojego stanowiska. Inne osoby powiedzialy za czesc z tych 40 to co miały do powiedzenia i ja dla przykladu nie widzialem potrzeby udzielania się. Tylko potórzyłbym innego użytkownika forum.

Glosowanie oddałoby już dawno to co myslą inni

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze:Jak chcecie ankiete, to prosze o jej treść do piątku to po prostu spytam kazdego uczestnika przy zapisach - ale prosze żeby pytanie było proste i z jasnymi odpowiedziami.
podrzucę odpowiednią treść - właściwie chyba będzie jedno pytanie

No rozumiem, że część osób się wypowiada za inne (szczególnie jak kilka jest z jakiegoś regionu) i to rozumiem. A co do tego ciśnienia by już na hop siup robić głosowanie - po prostu łatwo pisać i gadać, a potem te same osoby są pierwsze w kolejce do narzekania jak coś nie po ich myśli, bo wygrała inna opcja itp.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2008, o 17:17 przez Scimitar, łącznie zmieniany 1 raz.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

hm, bedzie to glosowanie? Popieram Darka tutaj, mamy 1 mala sprawe do przeglosowania od 3-4 miesiecy nie potrafimy sie tym zajac, nie mam uprawnien do stworzenia tematu z glosowaniem ale najwyzszy czas to zrobic.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

po PGA założę - myślę, że część spraw ugada się tam
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

na turniejach nigdy nic sie nie ugaduje, jest picie granie i zmeczenie, po za tym nie ma wszystkich i po to wlasnie jest to forum i ta lista.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Gajowy pisze:na turniejach nigdy nic sie nie ugaduje, jest picie granie i zmeczenie, po za tym nie ma wszystkich i po to wlasnie jest to forum i ta lista.
tu też śmiem zauważyć, że wszystkich nie ma ;)
Draconis - FOR EVER !!!

ODPOWIEDZ