Gallery by Ryu
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
kratka miejscami nie jest rowna ale ja wiem jaki to problem zeby zachowac kwadracikowe proporcje efekciarsko pocieniowana - metaliki bardzo spoko choc widac na srebrze ze takie zabrudzone sa i nie czyste zdeka , zloto lepiej tu wypada. troche mnie denerwuja te gwiazdki ale ok moga byc ogolem bardzo gites praca i podstawka swoja uboga struktura zwraca uwage na figurke a o to tu chodzi aby nie robic zbytniego prezsytu jak dla mnie 8 pozdro
Miałem kiedyś przyjemność obejrzeć na żywo figurki pieszych szkieletów malowanych przez Ciebie . Są bardzo dopracowane, jeśli chodzi o nakładanie farby, jak i cieniowanie całych kości. Jest to żmudne i bardzo czasochłonne - bawić się pędzelkiem naokoło w cieniowanie kości, zachowując przy tym zagłębienia w segmentach szkieletu. Wymaga to wiele cierpliwości, no chyba, że ktoś ma sposób na szybkie malowanie na takim poziomie
A z tej galerii najbardziej podobają mi się konni łucznicy, bardzo ładnie są pomalowani (na CMON świetne fotki i malowanie mają skorpiony). Casket of Souls kiedyś sam malowałem na zlecenie, ale nie wiedziałem, że wyszedł mi podobnie do tego tu zaprezentowanego Bardzo przyjemnymi modelami do malowania są skorpiony, w Twoim wykonaniu również świetne W ogóle podoba mi się sposób, w jaki malujesz kości.
Fotki są OK, ale ta z jazdą jest prześwietlona - pierwszy plan, pierwszy z brzegu jeździec... szczególnie koń, przez co nie widać średnich tonów, a tylko cienie i biały (?) kolor Drugi model jest bardzo dobrze oświetlony. Ale to tak na marginesie z tymi fotkami
Poza tym - świetna robota Pozdrawiam!
A z tej galerii najbardziej podobają mi się konni łucznicy, bardzo ładnie są pomalowani (na CMON świetne fotki i malowanie mają skorpiony). Casket of Souls kiedyś sam malowałem na zlecenie, ale nie wiedziałem, że wyszedł mi podobnie do tego tu zaprezentowanego Bardzo przyjemnymi modelami do malowania są skorpiony, w Twoim wykonaniu również świetne W ogóle podoba mi się sposób, w jaki malujesz kości.
Fotki są OK, ale ta z jazdą jest prześwietlona - pierwszy plan, pierwszy z brzegu jeździec... szczególnie koń, przez co nie widać średnich tonów, a tylko cienie i biały (?) kolor Drugi model jest bardzo dobrze oświetlony. Ale to tak na marginesie z tymi fotkami
Poza tym - świetna robota Pozdrawiam!
Tia... Jak to przeczyłem lekko się zdziwiłem No może do momentu aż zauwałyłem skąd jesteś... Gorzów, tak... Teraz już wiem gdzie i jakie 40 szkieletów widziałeśSławol pisze:Miałem kiedyś przyjemność obejrzeć na żywo figurki pieszych szkieletów malowanych przez Ciebie
Serdeczne dzięki za komentarz
Obiecałem coś w moim klimacie to proszę:
Wiem, że żuki wyglądają jak "dupa" i ogólnie są paskudne, ale w końcu to moja "praca" z GS'em więc musicie wybaczyć
Kołnierz też nierówny - wiem - ale ja się nie nauczę nic z tej zielonej masy nic robić
Nie są to zdjęcia pro, ale może się Wam spodoba
Jak ktoś ma ochotę:
http://www.coolminiornot.com/154695
Wiem, że żuki wyglądają jak "dupa" i ogólnie są paskudne, ale w końcu to moja "praca" z GS'em więc musicie wybaczyć
Kołnierz też nierówny - wiem - ale ja się nie nauczę nic z tej zielonej masy nic robić
Nie są to zdjęcia pro, ale może się Wam spodoba
Jak ktoś ma ochotę:
http://www.coolminiornot.com/154695
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
baaardzo fajne. trochę ta podstawka za mała pod cos takiego ale i tak widać, ze starałeś się ją optycznie powiększyc
OT obczajcie jaka cena, śledziłem tą aukcję i byłem w szoku chociaz figs neizły http://cgi.ebay.pl/Warhammer-40k-Space- ... dZViewItem
OT obczajcie jaka cena, śledziłem tą aukcję i byłem w szoku chociaz figs neizły http://cgi.ebay.pl/Warhammer-40k-Space- ... dZViewItem
Wypas (sam takiego kinga bede robil tylko musze miec $$ na figsa )
jedynie mi sie podstawka nie podoba ,a raczej piasek (wiem ,wiem pustynia i te sprawy ale ja nie trawie :D)
jedynie mi sie podstawka nie podoba ,a raczej piasek (wiem ,wiem pustynia i te sprawy ale ja nie trawie :D)
Bardzo mi się schemat kolorystyczny podoba, no i ta zgnilizna też jest niezła. A skarabeusze to bardzo ciekawy dodatek Dobra konwersja, bardzo dobrze wykorzystałeś ten model do WHFB. No i wzorki są świetne!
A tak poza tym, to ten model Ci się nie przewraca? Mała podstawka, a on taki wysoki
Pozdrawiam serdecznie! Sławol
A tak poza tym, to ten model Ci się nie przewraca? Mała podstawka, a on taki wysoki
Pozdrawiam serdecznie! Sławol
Ryu, jeśli nie masz magnetycznych podstawek to nie wierzę że on stoi prosto, malowanie i pomysł super.
Ewidentnie ktos tu przekombinował z ceną bo figs wcale niezły nie jest, malowanie poprawne i tyle.Roman Lord of the Druchii pisze:baaardzo fajne. trochę ta podstawka za mała pod cos takiego ale i tak widać, ze starałeś się ją optycznie powiększyc
Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.
Ryu - King, jak i reszta Twojej armii, zajebisty Najbardziej podoba mi sie kiecka, bandaze i metaliki. Skora rowniez bardzo fajnie Ci wyszła Pomysł na wychodzace skarabeusze bardzo trafny, oryginalny, lecz wykonanie troszke gorsze. Nie widzi mi sie za to podstawka(dziwna "poza"), co dziwi mnie troche, bo przy wczesniejszych modelach podstawki bardzo mi sie podobaly Ale i tak figsa zajebista - gratulacje i zycze zapalu do dalszych prac
Patrze na to jak on jest umiejscowiony i wydaje mi sie ze jednak spoko wywazony - ciezkie smieci pod podstawka i troche metalu na tej gorce i mysle ze powinien stac - sam mialem czesto problemy z wywazeniem pegaza smoka czy innych modeli ale wydaje mi sie ze w takiej wycentrowanej pozie powinien sie trzymac choc jest malo stabilny ... ogolem praca bardzo przyjemna.
Fajny jest! Kolorystyka też ciekawa
Ale może się rzeczywiście przewracać..
Ale może się rzeczywiście przewracać..
Wielkie dzięki za komentarze i oceny
Czy stoi czy nie...? Jak jest stół bez wykładziny to nie ma problemu
Z wykładziną nie próbowałem, ale wydaje mi się, że jakoś ustoi Jak nie to pomyślę żeby mu w podstawek od dołu dać kawałek żelastwa jakiegoś i tyle.
Czy stoi czy nie...? Jak jest stół bez wykładziny to nie ma problemu
Z wykładziną nie próbowałem, ale wydaje mi się, że jakoś ustoi Jak nie to pomyślę żeby mu w podstawek od dołu dać kawałek żelastwa jakiegoś i tyle.