Mastery 09/10
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Ej sluchajcie, taka wazna sprawa wyszla, i w sumie sie z tym zgadzam.
Zawsze sie glosowalo na nowe mastery jeszcze w starym sezonie ligowym. Wiec proponuje ustalic deadline, jesli chodzi o zglaszanie masterow, do najblizszej niedzieli a w poniedzialek zalozyc glosowanie z kandydaturami na Mastery, by jeszcze starzy czlonkowie LL mogli zaglosowac.
Prawde mowiac, troche tutaj nie jestem obiektywny, bo my tracimy miejsce na LL na kolejny sezon. Prawde mowiac, bylem pewien, ze nie bede glosowac, ale okazalo sie, ze zawsze glosowania byly robione jeszcze na starej LL, wiec tak tez teraz powinno byc. No i w sumie bedzie idealnie, bo bedziemy mieli sklad Masterow gotowy na poniedzialek po WI (przy 1tyg. glosowaniu) czyli idealnie na rozpoczecie sezonu ligowego.
Czy mam racje?
Co sadzicie?
Ktos jest przeciw ostatecznemu terminowi zglaszaniu kandydatur na Mastery na niedziele 22 marca?
Moznaby to przyjac poprzez aklamacje, tylko niech jakis mod sie zgodzi (by zalozyc w poniedzialek glosowanie) i niech nikt nie bedzie przeciw
Zawsze sie glosowalo na nowe mastery jeszcze w starym sezonie ligowym. Wiec proponuje ustalic deadline, jesli chodzi o zglaszanie masterow, do najblizszej niedzieli a w poniedzialek zalozyc glosowanie z kandydaturami na Mastery, by jeszcze starzy czlonkowie LL mogli zaglosowac.
Prawde mowiac, troche tutaj nie jestem obiektywny, bo my tracimy miejsce na LL na kolejny sezon. Prawde mowiac, bylem pewien, ze nie bede glosowac, ale okazalo sie, ze zawsze glosowania byly robione jeszcze na starej LL, wiec tak tez teraz powinno byc. No i w sumie bedzie idealnie, bo bedziemy mieli sklad Masterow gotowy na poniedzialek po WI (przy 1tyg. glosowaniu) czyli idealnie na rozpoczecie sezonu ligowego.
Czy mam racje?
Co sadzicie?
Ktos jest przeciw ostatecznemu terminowi zglaszaniu kandydatur na Mastery na niedziele 22 marca?
Moznaby to przyjac poprzez aklamacje, tylko niech jakis mod sie zgodzi (by zalozyc w poniedzialek glosowanie) i niech nikt nie bedzie przeciw
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, o 00:02 przez Marek G, łącznie zmieniany 1 raz.
Aha, jednak trzeba ustalic glosowanie na Mastery gdzies na 10 dni wtedy, by mozna bylo glos na WI oddac wiedziac juz jak wygladala WI w tym roku.
Ewentualnie, glosowanie mozna rozpoczac po WI, ale chyba ze stara LL powinno byc przeprowadzone.
Ale najlepiej w ten Poniedzialek je rozpoczac i dac termin glosowania 10 dni.
Ewentualnie, glosowanie mozna rozpoczac po WI, ale chyba ze stara LL powinno byc przeprowadzone.
Ale najlepiej w ten Poniedzialek je rozpoczac i dac termin glosowania 10 dni.
Jestem za. Koniec głosowania ustawić na poniedziałek po WI, żeby tylko podliczyć głosy, a ewentualnie po WI będzie można zmienić zdanie na temat tego mastera.
Moje propozycje:
- głosowanie absolutnie musi być tajne, coby uniknąć sytuacji, że ktoś głosuje na taki a nie inny zestaw, bo on ma szansę wygrać, albo głosuje tak, by pomóc jakiejś kandydaturze głosując na konkurentów, którzy nie mają szans
- obowiązuje zasada głosowania na 10 kandydatów ni mniej ni więcej
- jeśli pierwsze 10 miejsc obsadzą te same turnieje co w mijającym sezonie, to na miejsce tego 10go wejdzie turniej "NOWY", który uzyska najwięcej głosów
Jeszcze mój postulat do organizatorów. Proszę się ostatecznie określić z formatami, aby nie było sytuacji, że nagle na miesiąc przed turniejem dowiadujemy się, że jednak będzie parówka na małe punkty zamiast turnieju na duże czy też odwrotnie. Głosowanie jest nie tylko na miejsce, ale też podejrzewam, że w wielu przypadkach również na format. A zmienianie potem formatu jest w moim odczuciu trochę nieuczciwe wobec innych kandydatur.
W przypadku przewidywanych formatów proszę również dopisać:
- Limited
- Open
- BP
- BP+R
- własny CS lub autorskie ograniczenia
Można zamieścić np. Limited / BP itp. bo wiadomo, że za rok nastawienie do tych ograniczeń może się zmienić, ale chodzi mi o to, że jeśli ktoś wie na 100%, że jego turniej ma być np. Open, czy czystym Limited i nic tego nie zmieni, to niech taka informacja widnieje koniecznie - w szczególności dotyczy to masterów, które mają ambicje być w kwietniu, maju, czerwcu/lipcu, bo to już niedługo.
Moje propozycje:
- głosowanie absolutnie musi być tajne, coby uniknąć sytuacji, że ktoś głosuje na taki a nie inny zestaw, bo on ma szansę wygrać, albo głosuje tak, by pomóc jakiejś kandydaturze głosując na konkurentów, którzy nie mają szans
- obowiązuje zasada głosowania na 10 kandydatów ni mniej ni więcej
- jeśli pierwsze 10 miejsc obsadzą te same turnieje co w mijającym sezonie, to na miejsce tego 10go wejdzie turniej "NOWY", który uzyska najwięcej głosów
Jeszcze mój postulat do organizatorów. Proszę się ostatecznie określić z formatami, aby nie było sytuacji, że nagle na miesiąc przed turniejem dowiadujemy się, że jednak będzie parówka na małe punkty zamiast turnieju na duże czy też odwrotnie. Głosowanie jest nie tylko na miejsce, ale też podejrzewam, że w wielu przypadkach również na format. A zmienianie potem formatu jest w moim odczuciu trochę nieuczciwe wobec innych kandydatur.
W przypadku przewidywanych formatów proszę również dopisać:
- Limited
- Open
- BP
- BP+R
- własny CS lub autorskie ograniczenia
Można zamieścić np. Limited / BP itp. bo wiadomo, że za rok nastawienie do tych ograniczeń może się zmienić, ale chodzi mi o to, że jeśli ktoś wie na 100%, że jego turniej ma być np. Open, czy czystym Limited i nic tego nie zmieni, to niech taka informacja widnieje koniecznie - w szczególności dotyczy to masterów, które mają ambicje być w kwietniu, maju, czerwcu/lipcu, bo to już niedługo.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
no nie wygłupiaj się - rok temu sprawdziło się, a zagrożenia głosowania jawnego nawet ślepy dostrzega trzeba do minimum ograniczyć pole do manipulacjiMalal pisze:Proponuje glosowanie na temat tajnosci glosowania na Mastery
oczywiście PO głosowaniu głosy kto na kogo głosował zostaną ujawnione jak rok temu
Draconis - FOR EVER !!!
rozumiem, że ma to na celu drobną obstrukcję i przeciągnięcie zakończenia głosowania na mastery ??
Ile takie głosowanie miałoby trwać ?? Znowu dwa tygodnie ??
Ile takie głosowanie miałoby trwać ?? Znowu dwa tygodnie ??
Draconis - FOR EVER !!!
Malal nie mieszaj - głosowanie w formie jakiej było rok temu jest jak najbardziej w porządku. Jeśli uważasz, że nie to przedstaw jakieś racje, a nie taką suchą propozycję
Wchodzi jeden jeśli w zwycięzkiej 10 nie było żadnego nowego. W końcowej liście masterów może być więcej nowych, jeśli dostaną odpowiednią liczbę głosów. Dlatego ten system uważam za dobry - może wejść każdy, ale jeśli nic się zmienia to wtedy na pewno wchodzi jeden nowy, żeby była jakaś rotacja.lohost pisze:a niby dlaczego moze tylko jeden nowy wejsc? nie lepiej minimum jeden?
Ostatnio zmieniony 19 mar 2009, o 14:12 przez Hrabia, łącznie zmieniany 2 razy.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak
Tajnosc jest jak najbardziej wskazana nie widze powodu , zeby zmieniac cos co sie juz sprawdzilo.
Proponuje glosowanie 2 tygodniowe. Glosuja wszyscy czlonkowie starej LL. Parę dni nikogo nie zbawi, a przy dwoch tygodniach raz ze bedzie mozna zaglosowac na WI (badz nie) po tym turnieju, a dwa ze wiekszosc waznych glosowan trwa dwa tygodnie, po to aby wszyscy mogli zdazyc zaglosowac. To jest najwazniejsze glosowanie w roku, i glupio by bylo gdyby ktos był akurad w delegacji czy cos i go to glosowanie ominelo. Parę dni nas nie zbawi...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
No u nas choćby nawet niedzielnych gracy ciężko uświadczyć Większość jak zagra raz na pół roku na turnieju to jest coś Ale akurat, by o ważnych sprawach pogadać czas znajdą No cóż - nie moja sprawa. A gdzie inni organizatorzy poza Wrocławiem ??
Draconis - FOR EVER !!!
Mieliśmy rozpocząć dzisiaj głosowanie na temat masterów w sezonie 2009/2010. Aby to zrobić to do wczoraj należało wysłać zgłoszenia. Czy to, że zgłoszonych jest jedynie 10 propozycji należy uważać za jednoznaczne z brakiem głosowania i nie wystawianiem masterów przez Wrocław i Kraków (i inne ośrodki, które być może chcą złożyć kandydaturę) ? Czy też chłopaki trochę zaspali ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
No wlasnie sam nie rozumiem tego - wymysla sie lub sugeruje jakies terminy, a tu czesc i tak przyspi i reszta musi laskawie czekac. Oczywiscie potem bedzie gadanie, ze glosowanie sie opoznia itd.
Wroclaw to tu juz pisal Morrok pare postow wyzej, ze sie zbieraja by ... podyskutowac na temat mastera. Kiedy sie zbiora nie wiemy - moze do kwietnia zdaza coby mastery do maja wybrac jak rok temu
Co z Krakowem to nie wiem ??
A tak w ogole czy ktos bedzie chcial robic master w kwietniu (w sensie koncowki) ?? Bo chyba takie zakonczenie ligi wraz z WI bylo pomyslane w tym celu by przesunac sezon i 1szy master nowego sezonu byl w kwietniu jak kiedys bylo z Wojennym Mlotem.
Wroclaw to tu juz pisal Morrok pare postow wyzej, ze sie zbieraja by ... podyskutowac na temat mastera. Kiedy sie zbiora nie wiemy - moze do kwietnia zdaza coby mastery do maja wybrac jak rok temu
Co z Krakowem to nie wiem ??
A tak w ogole czy ktos bedzie chcial robic master w kwietniu (w sensie koncowki) ?? Bo chyba takie zakonczenie ligi wraz z WI bylo pomyslane w tym celu by przesunac sezon i 1szy master nowego sezonu byl w kwietniu jak kiedys bylo z Wojennym Mlotem.
Draconis - FOR EVER !!!