dlaczego pytasz ?GarG pisze:Wybaczcie ze od biegnę od Tematu ale od Kiedy hydra może robić Stand and shoot?
Bolce, co z nimi?
Moderator: Yudokuno
Re: Bolce, co z nimi?
ss=? chyba ze ja już dzisiaj nie powinienem pisać na forumGarg: Tego nie napisalem wiec sie nie przy...dalaj, a to ze hydra jest malo ambitna jednostka i do tego niedoceniona punktowo to raczej nie zaprzeczysz. 250 pts za to co oferuje to chyba nawet za malo. Porownaj ja do vargulfa, ktory moze i jest szybszy i nie panikuje, ale jednak ma gorsze staty (7 atakow z hatem to przegiecie za te punkty), nie zionie (a hydra robi to pieknie i zabojczo), nie ma Ss, nie ma US>=5 i ogolnie nie jest tak mocny jak hydra, a kosztuje podajrze tyle samo o ile pamietam.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
zapewne chodziło o Scaly Skina
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
GarG: to moze nie pisz, albo wez podrecznik do reki, zanim zadasz kolejne glupie npytanie.
Xet: Hydra - 7 atakow z S5, wiecej woundow, zioniecie, zdejmuje ranki, ma tak samo regeneracje,hate i terror, do tego ma ladnego ss, mniejszy WS to prawda. Hydra wiecej jednostek zlamie w combacie, o wiele wiecej. Varghulf ma mniejsza przezywalnosc, mniej zastosowan, sam czesto nic nie zrobi, a hydra robi rzeznie nawet bez wsparcia. 100/100 razy wybieram hydre ponad varghulfem do kazdej rozpy przeciwko kazdemu przeciwnikowi, a ty ??
Xet: Hydra - 7 atakow z S5, wiecej woundow, zioniecie, zdejmuje ranki, ma tak samo regeneracje,hate i terror, do tego ma ladnego ss, mniejszy WS to prawda. Hydra wiecej jednostek zlamie w combacie, o wiele wiecej. Varghulf ma mniejsza przezywalnosc, mniej zastosowan, sam czesto nic nie zrobi, a hydra robi rzeznie nawet bez wsparcia. 100/100 razy wybieram hydre ponad varghulfem do kazdej rozpy przeciwko kazdemu przeciwnikowi, a ty ??
Nie chcę tutaj wywoływać kłótni ale widać ze Ci sie nudzi... A jeśli pienisz coś do mnie to najpierw sie zastanów co piszesz i najlepiej jak piszesz Bo chyba napisanie kilku literek więcej nie aż tak męczące co?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
-
- Powergamer Rozpiskowy
vargulf nie jest wcale taki zly, dzieki temu ze nie ma LT ostatnio mojemu bratu udalo sie wybic moje 2 bolce bo potrafily mu zadac niestety tylko 2 woundy i (glupi blad taktyczny, ale gra byla ok 23-24 wiec senny bylem;p) zapomnialem maginie wyciagnac z bolcow i zjadlo mi ok 500pt, ja sam mam dylemat co lepsze czy hydra czy bolce... hydra dobrze bije, 7A moze i WS4 ale ma reroll w 1 turze, ale jest tez 2 beasmasterow ktorzy na lekka piechte zawsze cos zrobia z 6A, (moze i S3, ale zawsze jest AP), a bolce musza trafic cos na dalekim na te 4+
- swieta_barbara
- habydysz
Bardzo prosto - skorpion wychodzi, szarzuje na bolca, nic nie robi, obsluga zadaje mu jedna rane, remis. W nastepnej turze rydwan kontruje skorpiona i go rozkreca. Ta samo to dziala w przypadku Dark Riderow.
- swieta_barbara
- habydysz
Oraz KB!
Tak naprawde na wykopywaczki nie ma w DE zadnej dobrej metody. Moza przesunac bolce w ktoras strone, a na markerze ustawic sie jakis regimentem, ktory dobrze z nimi walczy, ale jest tylko 30% szans, ze skorpy czy gutterzy pojawia sie tam gdzie lezy counter.
W przypadku gdy counter lezy kawalek od bolca, mozna faktycznie wystawic fasta, ktory zasloni bolca przed wykopka, a nastepnie srodek nie bedzie lezal w linii EitW, ale poniewaz strona wykopujaca ma pewien limit manewrowosci po wykopaniu, wiec bardzo czesto to on bedzie okreslal linie srodkow.
Tak naprawde na wykopywaczki nie ma w DE zadnej dobrej metody. Moza przesunac bolce w ktoras strone, a na markerze ustawic sie jakis regimentem, ktory dobrze z nimi walczy, ale jest tylko 30% szans, ze skorpy czy gutterzy pojawia sie tam gdzie lezy counter.
W przypadku gdy counter lezy kawalek od bolca, mozna faktycznie wystawic fasta, ktory zasloni bolca przed wykopka, a nastepnie srodek nie bedzie lezal w linii EitW, ale poniewaz strona wykopujaca ma pewien limit manewrowosci po wykopaniu, wiec bardzo czesto to on bedzie okreslal linie srodkow.