Fanole?
Moderator: Kołata
-
- "Nie jestem powergamerem"
a co jesli oddzial zakonczy ruch na fanolu tak nie do konca dobrowolnie?
znaczy szarzuje nasze nocki jakis wielki klocek od przodu (o powiedzmy 4 szeregach, duze podstawki), fanola wyrzucamy w ich kierunku, wypada "2", teraz kontynuujemy szarze i dostawiajac klocek do nockow okazuje sie ze "oddzial zakonczy ruch na fanolu" - czy wyplaca wtedy 2d6 czy d6 i fanol idzie dalej?
i wariacja powyzszej sytuacji - czy roznice robi fakt ze fanola nie wyrzucamy w momencie szarrzy tylko ten juz tam sobie stoi te 2 cale od nas? (wyrzucony zostal wczesniej)
znaczy szarzuje nasze nocki jakis wielki klocek od przodu (o powiedzmy 4 szeregach, duze podstawki), fanola wyrzucamy w ich kierunku, wypada "2", teraz kontynuujemy szarze i dostawiajac klocek do nockow okazuje sie ze "oddzial zakonczy ruch na fanolu" - czy wyplaca wtedy 2d6 czy d6 i fanol idzie dalej?
i wariacja powyzszej sytuacji - czy roznice robi fakt ze fanola nie wyrzucamy w momencie szarrzy tylko ten juz tam sobie stoi te 2 cale od nas? (wyrzucony zostal wczesniej)
Oczywiście, że 2d6 hitów i śmierć fanola. Dlatego są tacy zajebiści Często wystarczy jeden fanatyk, żeby 9 realmów się odbiło od nocników
Jak fanol przez coś przechodzi, to d6 i przechodzi.
Jak coś przechodzi przez fanola, to d6 i on dalej żyje, zostając w tym miejscu w którym był.
Jak fanol ma się na czymś zatrzymać, to przechodzi na drugą stronę i d6.
A jesli cokolwiek w jakikolwiek sposób kończy ruch na fanolu, to on spada i wypłaca 2d6 hitów.
Jak fanol przez coś przechodzi, to d6 i przechodzi.
Jak coś przechodzi przez fanola, to d6 i on dalej żyje, zostając w tym miejscu w którym był.
Jak fanol ma się na czymś zatrzymać, to przechodzi na drugą stronę i d6.
A jesli cokolwiek w jakikolwiek sposób kończy ruch na fanolu, to on spada i wypłaca 2d6 hitów.
-
- "Nie jestem powergamerem"
jak dla mnie fakt ze przy pojawianiu sie czegos w blizszej odleglosci niz 8 cali nadal moge dowolnie puscic fanola to najwazniejsze pozytywna zmiana u nowych fanoli - dlatego chyba jadnak wroca do rozpiski (choc nie w wielkiej ilosci)
nie ma.
dostawiasz gutterow, OnG wtedy wypuszcza fanoli.
dostawiasz gutterow, OnG wtedy wypuszcza fanoli.
Odkopuję ten temat. gdyż ostatnio sięgałem sobie po White Dwarfa zaraz po wydaniu O&G. Wiem, że WD nie jest najlepszym źródłem wiedzy, ale przeczytałem coś ciekawego. Był to artykuł napisany przez kolesia , który robił nowe O&G i opisywał kolejne zmiany. Jeśli chodzi o Fanatyków napisał tam , że ulegli wielkiej poprawie, bo po tym jak wyrzucą HIT na scatterze MOGĄ WYBRAĆ KIERUNEK w którym się poruszają.
Całkiem to ciekawe, zwłaszcza , że w podręczniku wcale nie ma zapisu (tak mi sie wydaje) o tym, że na scatterze jak jest HIT to się rusza w stronę strzałki. Co sądzicie ?
Całkiem to ciekawe, zwłaszcza , że w podręczniku wcale nie ma zapisu (tak mi sie wydaje) o tym, że na scatterze jak jest HIT to się rusza w stronę strzałki. Co sądzicie ?
masz moze skana tej strony?