Fanole?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

W tej edycji oddział, który skończy ruch na fanatyku dostaje 2d6 trafień, po czym fanatyk ginie - czy można celowo wejść oddziałem na takiego fanatyka?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jasne.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Tak samo jak celowo można wejść na jeziorko lawy.

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

a co jesli oddzial zakonczy ruch na fanolu tak nie do konca dobrowolnie?

znaczy szarzuje nasze nocki jakis wielki klocek od przodu (o powiedzmy 4 szeregach, duze podstawki), fanola wyrzucamy w ich kierunku, wypada "2", teraz kontynuujemy szarze i dostawiajac klocek do nockow okazuje sie ze "oddzial zakonczy ruch na fanolu" - czy wyplaca wtedy 2d6 czy d6 i fanol idzie dalej?
i wariacja powyzszej sytuacji - czy roznice robi fakt ze fanola nie wyrzucamy w momencie szarrzy tylko ten juz tam sobie stoi te 2 cale od nas? (wyrzucony zostal wczesniej)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Oczywiście, że 2d6 hitów i śmierć fanola. Dlatego są tacy zajebiści :) Często wystarczy jeden fanatyk, żeby 9 realmów się odbiło od nocników ;)

Jak fanol przez coś przechodzi, to d6 i przechodzi.
Jak coś przechodzi przez fanola, to d6 i on dalej żyje, zostając w tym miejscu w którym był.
Jak fanol ma się na czymś zatrzymać, to przechodzi na drugą stronę i d6.
A jesli cokolwiek w jakikolwiek sposób kończy ruch na fanolu, to on spada i wypłaca 2d6 hitów.

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Jesli oddzial jest juz zwiazany walka to mozna wypuscic fanola?
Oczywiscie z tego oddzialu ktory walczy :wink:

Awatar użytkownika
Holgin

Post autor: Holgin »

fanola wypuszczasz jak cokolwiek zbliży sie na 8" lub ty sie zbliżysz, więc fanatyk powienien byc wypuszczony przed walka, od razu jak cos sie zblizy

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Holgin pisze:fanola wypuszczasz jak cokolwiek zbliży sie na 8" lub ty sie zbliżysz, więc fanatyk powienien byc wypuszczony przed walka, od razu jak cos sie zblizy
sa wyjatki od tej zasady 8)
np teleport skavow albo wykopki

blady da'Rasta

Post autor: blady da'Rasta »

jak dla mnie fakt ze przy pojawianiu sie czegos w blizszej odleglosci niz 8 cali nadal moge dowolnie puscic fanola to najwazniejsze pozytywna zmiana u nowych fanoli - dlatego chyba jadnak wroca do rozpiski (choc nie w wielkiej ilosci)

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Post autor: kacper_ »

Co sie dzieje gdy regiment NG z fanolami podejdzie na 8 cali do regimentu przeciewnika rowzniez NG z fanolami? kto pierwszy wypuszcza fanatyka?

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Myślę że tak jakby naraz, tzn rzucacie obojętnie kto pierwszy ale efekt jest rozpatrzany jakby naraz wyszły.

quas
Niszczyciel Światów

glupie rozwiazanie
wtedy fanatycy by sie pieknie wymordowali

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

To jeszcze jedno pytanie. Czy trzeba wypuscic wszystkich fanoli jesli cos jest 8'' od NG czy mozna jakiegos przetrzymac? :D

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Musisz wszystkich wypuścić.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Czy nie zdana animozja na odziale NG wpływa na to czy mogą oni puścić fanoli czy nie?

Druga sytuacja moi Gutterzy wyskatrkowali sie pod klockiem ng ktory ma jeszcze 2 fanoli, co wtedy? Te pytanie już bardziej z ciekawości bo jeszcze mi się to nie zdarzyło

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

nie ma.

dostawiasz gutterow, OnG wtedy wypuszcza fanoli.

quas
Niszczyciel Światów

innymi slowy wykopka ma wpierdziel i do lochu

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

Dzieki :)

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Odkopuję ten temat. gdyż ostatnio sięgałem sobie po White Dwarfa zaraz po wydaniu O&G. Wiem, że WD nie jest najlepszym źródłem wiedzy, ale przeczytałem coś ciekawego. Był to artykuł napisany przez kolesia , który robił nowe O&G i opisywał kolejne zmiany. Jeśli chodzi o Fanatyków napisał tam , że ulegli wielkiej poprawie, bo po tym jak wyrzucą HIT na scatterze MOGĄ WYBRAĆ KIERUNEK w którym się poruszają.

Całkiem to ciekawe, zwłaszcza , że w podręczniku wcale nie ma zapisu (tak mi sie wydaje) o tym, że na scatterze jak jest HIT to się rusza w stronę strzałki. Co sądzicie ?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

masz moze skana tej strony?

ODPOWIEDZ