Fanole?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiekbeer
Warzywo

Fanole?

Post autor: misiekbeer »

Czy dystans pierwszego ruchu fanatyka mierzymy:
a) od wybranego punktu leżącego na krawędzi klocka wypuszczających go gobbasów;
b) kładziemy go na styku z klockiem i mierzymy od podstawki fanola (efektywnie różnica 1" na naszą korzyść względem a).

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2007, o 06:28 przez misiekbeer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Masz w uściśleniach. A.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
misiekbeer
Warzywo

Post autor: misiekbeer »

A przepraszam, gdzie owe uściślenia można znaleźć? Rozumiem że są to takie Battlowe PKZ-ty z WH40k.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Masz na tym forum, poszukaj.
Obrazek

Dark Angel
Plankton

Post autor: Dark Angel »

Mam pytanie, czy jeżeli mam jeden regiment goblinków to ile mogę mieć fanatyków(nie jestem pe wien ale 3???.) I jeszcze jedno czy jest jakiś ogranicznik mienia fanatyków w swej armi ???.

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

1. Możesz mieć maksymalnie mieć 3 fanatyków w regimencie nocników
2. Nie [/url]
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren

Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie :P

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Max 3 fanoli na klocek, taki ograniczenie.
Obrazek

Gift
Wałkarz

Post autor: Gift »

Mam pytanie czy na fanatykow, ktorzy opuscili juz jednostke nocnikow dzialaja wszelkie popychaczki Waaghh! to deklarowane z animozji, reka gorka, i czar waaghhh! ?

Jesli jest to juz na forum sry, nie znalazlem

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

W oficjalnym faq'u gw jest

Mozna na nich rzucac popychaczki z czarów

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

To fajnie :lol: :lol:
A idą w wybranym przez nas kierunku, czy do najbliższego wroga, czy trzeba rzucać w którą stronę?

Gift
Wałkarz

Post autor: Gift »

Wydaje mi sie ze nie rzuca sie kierunku bo to wszechmocny gork go przenosi nie sam fanatyk sie zatacza, a co z waaghhh robionym przez generala?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

1. Waaagh! z generała nie ma na nich wpływu.
2. Z czarów idą dokładnie tak jak samotni bohaterowie. Czyli do najbliższego widzianego przeciwnika, a jak nikogo nie widzą to na scatterze losuje się kierunek.

Awatar użytkownika
Łoś
Wałkarz

Post autor: Łoś »

A jak jest z pktami zwyciestwa za fanoli? Na forum otrzymalem info, ze przeciwnik dostaje pkty, jesli zabije mi Night Gobbosow, ktorzy je niesli. A jesli zniszczyl Gobbosow, a chociaz 1 z fanatykow jest jeszcze na stole pod koniec bitwy?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zfenoli nie ma punktow... tylko za klocek ktory mial swirow... wiec tu 1 samotny fenol za bardz ci nie pomoze :P

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

A jeśli oddział night goblinów ucieka to traci się fanoli? I czy jeśli fanole zostały wypuszczone i oddział night goblinów wieje to giną?

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Jesli ich jeszcze nie zdazyl wypuscic to tak fanole gina. Te wypszczone na stol lataja dalej poki sie same nie zabiją.

P.S> proponuje zaopatrzyc sie w armybook'a :)

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

W armybook`a mam zamiar sie zaopatrzyć ale narazie zbieram armie, bo jestem początkującym ale dziękuje za odpowiedź ;)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

To zaczales od d... strony zbierac ta armie :P Army book powinien byc Twoim pierwszym zakupem :P

Awatar użytkownika
Crimsoner
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Crimsoner »

1. Kiedy gram z kolegami z klubu czasami rodza sie konfliktowe sytuacje zwiazane z fanatykami - moim zdaniem najlepiej dzialaja jesli przeciwnik cie szarzuje, co rzadko bedzie sie zdarza w wypadku kolesi ktorzy juz troche graja w mlotka. Ale kwestia, o ktora chcialem spytac jest nastepujaca - jest tura pozostalych ruchow przeciwnika. Zalozmy ze miedzy moimi night gobbosami a klockiem przeciwnika jest 10". Przeciwnik postanawia ruszyc sie swoim klockiem prosto w kieruku moich gobbosow. dochodzi na odleglosc 8", ja je wypuszczam (zalozmy ze mam dwa i pojechaly jeden o 5" a drugi o 6" frontem w kierunku tego klocka obydwa. Przeciwnik w tym momencie moze sie zcwaniaczyc i nie konczyc swojego ruchu tam gdzie by chcial gdybym nie mial fanatykow i zatrzymac sie np. 7" przed moimi night godlinami. Pytanie wiec brzmi: Czy nie powinien na wstepie zadeklarowac jak daleko i gdzie dokladnie chce sie ruszyc i potem ewentualnie dokonczyc swoj ruch bez wzgledu na fanatykow? Moim zdaniem przeciwnik nie musi konczyc ruchu bo AB mowi:"once fanatic movement has been resolved, the unit can continue moving if the controlling player wishes...".

2. Czy zawsze moge mierzyc dystans od night goblinow do jakiegokolwiek regimentu przeciwnika zeby sie upewnic czy nie powinni byc wypuszczeni (czasem rodzi to drazliwe sytuacje, a najbardziej wtedy kiedy sie okaze, ze grzybiarze powinni byc wypuszczeni dawno temu, bo sie po prostu zapomnialo o nich - co wtedy?)? Ponownie sam sobie odpowiem na pytanie - Tak; ale jesli uwazacie inaczej prosze o odpowiedz.

3. Czy trzeba deklarowac na poczatku w jakim kierunku kazdy z fanoli chce sie wybic, czy mozna robic jeden za drugim? Chyba trzeba deklarowac, prawda?

Tez uwazam ze powinno sie zaczynac od army booka. Ja kupilem najpierw army booka i skull passa, bo zainteresowany bylem tylko i wylacznie malowaniem - ale przy okazji kupllem tez Warhammer Rulebooka 7 edycje i... do tej pory jestem pod wrazeniem tak wspaniale wspolgrajacych ze soba zasad i swietnej gry. Kolesie maja leb. Zaczalaem niedawno bo poid koniec 2006, ale gram regularnie i poswiecam duzo czasu na malowanie - niedlugo zamieszcze pewnie pare zdjec na forum. pozdro!

Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Blackmoon »

Mam takie pytanko... co robi fanol po wyrzuceniu Hita na Scatter Dice w fazie ruchu? Stoi? Czy przerzucamy?

ODPOWIEDZ