Tomb King & Tomb Prince
Moderator: Shino
Wiem jakiShino pisze:jasne.. smokiem 2 gigantami i czyms jeszcze
a tak wogol wydaje mi sie, ze jest jeden rodzaj troche lepszego builda do quataru
Ale nie zdradze bo jeszcze tak zaczną grac ;]
IMHO ze skorpami najlepszy choc kto wie .......a tak wogol wydaje mi sie, ze jest jeden rodzaj troche lepszego builda do quataru Wink
Kurde muszę sie wam pochwalić.
Przekonałem sie do kinga. Ostatnio gram na nim i się fantastycznie spisuje.
Magie mam trochę słabszą, w sumie mam 5 zasięgowych popychaczek, a nie 3 i 2 z princów. Ale to nie ważne.
Destroyer w armii na piechocie młóci. King wcale nie musi latać
Przekonałem sie do kinga. Ostatnio gram na nim i się fantastycznie spisuje.
Magie mam trochę słabszą, w sumie mam 5 zasięgowych popychaczek, a nie 3 i 2 z princów. Ale to nie ważne.
Destroyer w armii na piechocie młóci. King wcale nie musi latać
a WE nie musza wystawiac driadKing wcale nie musi latać Wink
Rozumiem że king bez latania to wg ciebie tak jak we bez driad ?.szczurek pisze:a WE nie musza wystawiac driadKing wcale nie musi latać Wink
Ja tam wiem swoje, na papierze może king z ruchem 4 nie wygląda dobrze, ale są myki które pozwalają nim trzymać się w zasięgu całej armii
zgadza sie... ale w takim wypadku kosztuje te kilkaset punktow drozej ... ale na defensy daje radeMłody pisze:Rozumiem że king bez latania to wg ciebie tak jak we bez driad ?.szczurek pisze:a WE nie musza wystawiac driadKing wcale nie musi latać Wink
Ja tam wiem swoje, na papierze może king z ruchem 4 nie wygląda dobrze, ale są myki które pozwalają nim trzymać się w zasięgu całej armii
latajacy king jest dobry chyba tylko w bardziej ofensywnych armiach niz twoja po prostu (a przynajmniej takie moje zdanie)
a destroyer of eternities tylko w tym, ze z inkantacji tez idzie ten specialny atak (ktory gdyby nie byl allocated hitem jak dla mnie dopiero wtedy bylby wart swoich punktow)... tak lepiej warda i flail of skulls mu dac
King z kosiarką w TG z Rakaph powoduje, że naprawdę przeciwnik musi nieźle drogi nadkładać żeby cię ominąć, potencjalne 12 cali szarży we wszystki strony to wcale nie jest mało wbrew pozorom. Tymbardziej, że na każdej naszej jednostce przeciwnik się może, zatrzymać a wtedy ryzykuje dojechanie gwardii gdzieś na tył.
Odpalanie DE w magii to właściwie jedyny użytek tej broni (no i może walka z herosami na mountach). Jak grałem na takim kingu to miałem zawsze szczęście i żaden Dwarf Lord nie przeżył pierwszej tury magii, w której był we styku z kingiem .
Ehh to były czasy na 3k dwie gwardie, jedna z kingiem z kosiarą + collar, druga z kingiem z flail of skulls, ward, albo -1 atak +1 W.
Odpalanie DE w magii to właściwie jedyny użytek tej broni (no i może walka z herosami na mountach). Jak grałem na takim kingu to miałem zawsze szczęście i żaden Dwarf Lord nie przeżył pierwszej tury magii, w której był we styku z kingiem .
Ehh to były czasy na 3k dwie gwardie, jedna z kingiem z kosiarą + collar, druga z kingiem z flail of skulls, ward, albo -1 atak +1 W.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Taaaak, nie ma to jak paskudne triki z wydłużaniem szarży reformami
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Nie twierdze ,ze king tylko z lataniem ale takowy jest najbardziej uniwersalny Mozna oczywiscie wsadzic go do gwardi [np: z Scorpion Armourem ] albo na wozku niech pomuka (tez nie jest zly)Rozumiem że king bez latania to wg ciebie tak jak we bez driad ?.
Ja tam wiem swoje, na papierze może king z ruchem 4 nie wygląda dobrze, ale są myki które pozwalają nim trzymać się w zasięgu całej armii Wink
co nie jest zabronione zasadmi jest ok :Dpoki grasz wedlug zasad ....jakie paskudne triki? toz to jest wymalowane na tej ikonie... przeciez trzeba wogole nie myslec zeby wykorzystac to tylko jako LoS 306
A wiesz że podobny numer z minerami jest oficjalnym (wpisanym w uściśleniach polhammerowych) i pewnym sposobem na dostanie worst play?Shino pisze:jakie paskudne triki? toz to jest wymalowane na tej ikonie... przeciez trzeba wogole nie myslec zeby wykorzystac to tylko jako LoS 306
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
Nie jest podobny, jest zupełnie inny.Tomash pisze:A wiesz że podobny numer z minerami jest oficjalnym (wpisanym w uściśleniach polhammerowych) i pewnym sposobem na dostanie worst play?Shino pisze:jakie paskudne triki? toz to jest wymalowane na tej ikonie... przeciez trzeba wogole nie myslec zeby wykorzystac to tylko jako LoS 306
Po coś dali ten sztandar przecież.
ciekawe... mysalem, ze przy zapisku o worst playu chodzi o wychodzenie minerami de facto o okolo 15" od krawedzi a nie dodawanie move herosowi z ewentualnym brotherhoodem w minerach....Tomash pisze:A wiesz że podobny numer z minerami jest oficjalnym (wpisanym w uściśleniach polhammerowych) i pewnym sposobem na dostanie worst play?Shino pisze:jakie paskudne triki? toz to jest wymalowane na tej ikonie... przeciez trzeba wogole nie myslec zeby wykorzystac to tylko jako LoS 306
zagranie zupelnie inne... jedyne co jest podobne to to, ze i tu i tu jest wykorzystywany reform... ale przeciez warhawki nie sa porownywane z pegazami tylko dla tego, ze sa flying cav.