Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Re: Dragon Age - dziś premiera ktoś kupił?

Post autor: Pitagoras »

mozna wyrzucic alistaira bez konsekwencji (nie chodzic z nim w druzynie)?
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

oczywiście, ale dopiero po prologu i obronie Ostagaru.

Sam go nie mam w teamie, za bardzo się pluje, jak npctów zarzynam.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

dzięki, mi się po prostu wydaje, że cienias jest i tyle
Obrazek

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Czy da się bez problemów ukończyć grę bez maga w drużynie ? Zastanawiam się nad koncepcją drużyny: Alistair, Leliana, Krasnolud + moja postać "Wojownik", ale nie wiem czy to będzie dawać radę i czy nie pojawią się dalej rzeczy "nie do przeskoczenia" bez maga.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Będzie trudno, jako, iż mag(nawet złożony na czary podtrzymywane) jest cholernie dobrym wsparciem dla Wojasów.
Idealna do tego jest Wynn(sama nic nie robi oprócz leczenia).
Da się pewnie i przejść, ale czasami może być ciężko.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

a ja ps3 nie mam problemów technicznych tnę już jakiś czas i gra ocieka miodem na moje serce :)
gram napierdalaczem, teraz dałem mu mocne pancerzyki i na 13 lvl ma już 38 siły, więc macha sobie dwurakiem ze smoczej kości, do tego pododawałem runy i jest ok:) no czasem nie trafia, ale to się zdarza nawet DE assasinowi ;)
poza tym Leilana ma za zadanie otwierać zameczki i czasem z łuku, Morrigan ok, ale ta druga babcia daje radę przy leczeniu, Alistar to syf, wolę qunari, poza tym zawsze zaczynam od pieska, bo w niego inwestuję i jest ok, niezła menda z niego ;)
Zabójca też ok, zwłaszcza w walce w tłoku, combo: miecz-nóz-cios w plecy daje rade :)
no i teraz testuję krasia, zobaczymy co i jak :)
narazie mam prawie 25 h i wieża magów zrobiona, szukam urny dla arla i jestem w podziemiach pod krasiowem, co by Harromonda uszczęśliwić :)
pozdr.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Nie wiem czy zabójca to dobra inwestycja ;) ale nie zdradzam szczegółów historii. Co do pieska to ciekawe, zaraz potestuję. Mam kłopoty z Jarviją, może okaże się przydatny. Z tego powdu odpuściłem sobie na razie ostragar i poszedłem szukać skrzynki.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Smoczek flemeth

Obrazek
Obrazek

smoczek wzywany rogiem

Obrazek
Obrazek

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Jak niektórzy już zapewne widzą niedługo(16.03.10) ma pojawić się dodatek do Dragon Age a mianowicie :"Awakening" , który ma być bezpośrednią kontynuacją przygód naszego bohatera . Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać.
http://www.youtube.com/watch?v=tWDJrSKvd8s
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Ja tak samo :wink:
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

zacząłem grac dopiero ;] powiedzcie, czy warto chodzić pełną ekipą? czy wywalać ludków, zeby więcej expa dostawał główny heros.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Expa zawsze tyle samo dostajesz, co więcej ci co siedzą w obozie dostają expa tak by wszyscy mieli równo, po zmianie ekipy masz mozliwosc awansu by zrównać poziomy z tobą. Więc nic nie tracisz podróżując z całą ekipą a tylko wgłębiasz się w pewne relacje między członkami drużyny bez obaw.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Grunaldi pisze:Jak niektórzy już zapewne widzą niedługo(16.03.10) ma pojawić się dodatek do Dragon Age a mianowicie :"Awakening" , który ma być bezpośrednią kontynuacją przygód naszego bohatera . Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać.
http://www.youtube.com/watch?v=tWDJrSKvd8s
w empiku do kupienia dopiero 19.03 Ale już dziś można ściągnąć za 89zl z eastore mocno sie zastanawiam na tym bo te dwa dni i noce zrobią różnice :twisted:
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

ja gram powoli :D zeby sie dłużej cieszyć gierą, dajta znać czy dodatek daje radę,
co do komentarzy dot. samej gry to mnie dobijają filmiki, postacie nie mają żadnej mimiki twarzy ani emocji ;)

mam jeszcze pytanko, bo nie chce mi sie gmerać w instrukcji :D
ale jak to jest w tym wgrywaniem dodatkowych scenariuszy, są jakieś hasełka i punkty do zebrania zanim można je wgrać? czy po skończeniu podstawki czy wgrać od razu?
prosze o podpowiedź.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

dodatkowe scenariusze możesz wykupić za punkty(czyli praktycznie za kasę) masz po włączeniu gry opcje dodatkowa zawartość do pobrania i tam wchodzisz jest opcja kupienia punktów jak masz punkty to ściągasz
W grze nic po za tym nie trzeba robić po wgraniu pojawia się nowa lokalizacja i tyle. Po rozegraniu tych misji można spokojnie podnieść poziom gry bo przedmioty tam zdobyte za bardzo ułatwiają:D
A wgraj odrazu bo po skończeniu to już nie będzie po co do nowych lokalizacji gnać
A co do dodatku przebudzenie to może skończyć bo to inna historia będzie(bez przeniesienia wątków z podstawy:() tylko postać można przerzucić i przedmioty (z wyłączeniem tych z dodatkowych scenariuszy)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Dodatek :twisted: znowu nocki zarwane będą już zacząłem zapowiada sie kozacko:)
Obrazek

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

e tam, to jest jak chodzenie po bagnach, szybko wciąga :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Robson rozegraj wszystkie rozpoczęcia (jest ich 6) a w każdym razie start maga i 2 x krasnoludzkie - są PRO :D
punkty są do kupienia np. w empiku.
właśnie skończyłem dodatek do Dawna of war 2 i AvP toteż ruszam exterminować Darkspawny :wink: (sam dodatek dzieje się tuż po zakończeniu akcji z podstawki)

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Tych zarwanych nocek to za dużo nie będzie raczej :wink: - dodatek nie jest zbyt długi, a całość dobija zupełny brak balansu nowych umiejętności/czarów i przedmiotów przez co przeciwnicy nie stanowią żadnego wyzwania,a gra jest banalna nawet na najwyższym poziomie trudności

Robson
Niszczyciel Światów

a mi nie dzialaja kody promocjne co mialem w podstawce ;P jak wpisuje na stronce to mnie wylogowuje i lipa.

pytanko apropo samej gry, czy ktoś grał łotrem? :) to moja glowna postac, mial napierac z luku ale jakos srednio mu to wychodzi :) wiec sluzy do oszalamiania i skupiania uwagi zeby bylo gesto w walce ;]
mam na skladzie Stena,alistera,morrigan,i moj łotr ;]
jak nazwaliscie pieska? moj to shino ^^

2 pytanko, tylko nie zdradzajcie szczegolow :D zakonczenia, w krasiomiescie mozna sie po 2 stronach konlfiktu opowiedziec, czy warto sobie rozegrac obie wersje? :) czy ktos preszedł walki na arenie?
moj łotr nie daje rady w drugiej rundzie ;]
RIP

ODPOWIEDZ