storm banner 7ed działa "again" czy nie

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: dziwne, dziwne te nowe szczurki 2250

Post autor: Ziemko »

Chyba ta wiadomoscia wszelkie spory na dworze zostaly pozamiatane ;) (btw. GW niezle dalo d..., ze takich rzeczy nie zauwazylo przed drukowaniem)

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Pracuję w agencji reklamowej i bardzo często uczestniczę w tworzeniu różnego rodzaju broszur, folderów itp. dla korporacji, często o objętości większej niż armybook.
Uwierz, takie pomyłki to chleb powszedni tej pracy. Wielokrotnie zdarzyło mi się znaleź błędy po druku, których nie zauważyło 10 innych uczestniczących w projekcie osób.
Wynika to z tego, że przy takich tematach pracuje zwykle całkiem liczna grupa, ale mimo to zwykle tylko 1-2 osoby mają pieczę nad całością. A one nie zawsze są w stanie wychwycić błędy ludzi, którzy są zaangażowani tylko technicznie, a nie merytorycznie (jak wlewający teksty DTP-owcy). Uśmiałbyś się jakie błędy potrafią zrobić, a znikające teksty to prawie norma :D

I nawet po korektach wykonanych przez profesjonalistę można znaleźć błędy.
Po takim doświadczeniu nic mnie już nie dziwi w tej kwestii.

Osobom z zewnątrz wydaje się to dziwne, ale ludzkie oko się bardzo przyzwyczaja do tekstu i czyta wyrywkowo, reszty "domyśla się mózg". A jak czytasz coś piąty raz to już nie zauważasz pewnych rzeczy. Erraty istnieją od zawsze. Jak byliśmy mali, w książkach często umieszczano luźną stronicę z erratą. Teraz już się tego nie widuje.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Morrok pisze: to niech wydadzą. Dopóki nie bedzie uściślenia, czy FAQ'a gram tak jak zinterpretowałem. To, że zrobili błąd to normalne. To, ze ludzie będą to wykorzystywać- też.

Pytanie tylko czy sędziowie pozwolą Ci tak grać?
I czy nie lepiej przyzwyczajać się do mniej efektywnej sztormówy i w ten sposób konstruować rozpiski, żeby to uwzględnić?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Czekajcie na FAQ.
Zaprawdę,powiadam wam,grube ono będzie :P
...nowe szczury obsysaja :P :D
Widziałeś Hellpita?

ODPOWIEDZ