Szczury Dżumy [11.01.2011]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Re: Szczury Dżumy [12.02.2010]

Post autor: Pieta »

Ogon za gruby. Chyba że to ogon skorpiona a nie szczurzy.
Brzuch ok.
Reszta świetna.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Ok, dzięki za uwagi. Pomyślę co z tym zrobić.
grabz pisze: Jak mógłbyś pstryknąć fotke z procesu tworzenia elementów futra (doklejanie?)
byłbym wdzięczny.
Spoko, jutro postaram się to zrobić.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
beastlord
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: beastlord »

Dzoooma pisze: Ona jest w stanie błogosławionym, spodziewa się niebawem D3 swarmów. Uszanuj to proszę :wink: ... Patrząc z perspektywy gracza nie widać, że jest tak gruby. Myślę, że nabrał czegoś skaveńskiego z tym brzuchem.

(Niko, wstrzymuję pracedo czasu, aż go zobaczycie i ocenicie :twisted:)

Dzięki za opinie, pozdrawiam.
A spodziewa się miotu? To trochę tłumaczy, najlepszego przyszłej mamie!
A tak serio niezły pomysł na kreta, czekam na dalszy rozwój prac.
Czcij wilka i jego watahe, bo jak nie to wp*****!!!

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Coś z innej beczki. Sfrustrowany brakiem pomysłu stworzenie pasującej mi rozpiski na 8ed zarówno do szczurów jak i do mumii, postanowiłem odreagować. Wrzucam Wam tutaj zdjęcia zalążka mojej drugiej armii która póki co przez 8ed ma pod górkę. W ramach 7ed miały być to dwa oddziały łuczników, teraz będzie jeden. Domaluję jeszcze comand + wyciągnę bardziej łuki bo słabo to widać. Do tego 5 lekkiej jazdy i vip lichea. Całość tworzona z myślą o grze, malowana najszybciej jak potrafię więc bez rewelacji. Mam jednak nadzieję, że na stół się nada. Zdjęcia słabe jak zawsze, może jutro coś lepszego trzasnę. Pozdrawiam.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

lisz zapowiada sie niezle, reszta przynajmniej na tych zdjeciach srednio mi sie podoba... mam nadzieje ze niedlugo zobacze ich na zywo i bede mogl powiedziec cos wiecej... ale ogolnie nie przemawia do mnie koncepcja roznokolorowych lukow i tego samego zestawu kolorow na lotkach...

Awatar użytkownika
DracoPL
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: DracoPL »

Jak będziesz chciał następnym razem odreagować, to podrzucę Ci moje DE :)

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Zbyt monotonnie było przy tych samych kościach :mrgreen: Zawsze mogę ich podzielić na 2 oddziały bardziej ujednolicone kolorystycznie (ale chyba nie chcę) O ile będziemy grać w tym tyg to przyniosę ich do oględzin.
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

te łuczniki to skończone?

Awatar użytkownika
TomaszT

Post autor: TomaszT »

Hmm, moim zdaniem, to kości kolorystycznie za bardzo zlewają się z podstawką. porozjaśniaj może trochę samym bleached bone i popraw potem delikatnie bone white.

Pozdro
TT

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Będę nad nimi pracował jeszcze.

WIP myszy.
Obrazek

Zdjęcia słabe i dziwnie wygląda tu sierść. W rzeczywistości nawet jestem z niej zadowolony, mimo wcześniejszych wątpliwości. Wygląda jak sfilcowana i poskręcana od brudu (albo tak sobie wmawiam :mrgreen:) Elementem z którego nie jestem zadowolony są "pokrywy na oczy". Niemniej nie mam pomysłu jak to naprawić i chyba tak zostanie. Początkowo myślałem o przyciemnieniu kolców ale chyba się przyzwyczaiłem i już mi się podobają :mrgreen: Z założenia miała być to abominacja ale może kiedyś zostanie przemianowana na ogra pod lorda. Póki co musicie męczyć się z taką paskudą, mam nadzieję, że gdy skończę, nie będzie to najbrzydsza abominacja z jaką będziecie mieli okazję grać. Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Niezła, spokojnie do gry wystarczy :)
Malowanie też OK, choć mimo wszystko przyciemniłbym te kolce u podstawy.
Można by też powyciągać jeszcze to futro by zwiększyć kontrast, choć to już zależy od tego jak ten sierściuch prezentuje się na żywo :)

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Jako, że szukałem czegoś co mógłbym zrobić zamiast nauki do egzaminów, wrzucam zalążek regonu myszy. Wybaczcie fotki średniej jakości. Jeśli kiedykolwiek skończę ten regiment to zrobię jakieś lepsze.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pzdr.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

kawał dobrej roboty. Na dobrą sprawę nie widze czego możnaby się przyczepić. No może tego ze sztandar pomimo ładnego wycieniowania nie ma freehandu :)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Eeeee Slabo!!! wygladaja tak samo jak 2 miesiace temu czyli kilka fajnie pomalowanyc skavenow, a po takim czasie powinni wygladac jak kilkadziesiat fajnie pomalowanych skavenow :twisted: o tak maluj-maluj zwawo-zwawo...

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Na freehandy jestem za cienki jeszcze :mrgreen:

Oj tam, oj tam! Robiłem jeszcze BSB, później miałem wiercenie dziur w domu a później kosmici czy coś takiego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Skończone w 95% klanmyszy (chociaż w zasadzie to dopiero połowa regimentu), lordzik i eng.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pzdr.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Jeśli dzwonek jest prawie skończony, to moim zdaniem jeszcze trochę mu brakuje. Między innymi paru warstw na drewnie, gdyż jest takie ciemne i płaskie. No i skóra szczuroogra taka czysta i bez żadnych ran. Może to wina zdjęć, nie wiem :)

Awatar użytkownika
J.B.

Post autor: J.B. »

Nie podoba mi się ten spaczeniowy dym czy jak go tam przetłumaczyli... Ten z gw jest taki fajny trupioblady, ten wygląda na wipa jeszcze ;) Ale mimo wszystko ładne malowanie, fajne przejścia
Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Dzwonek dobry choć przydałoby się miejscowo rozjaśnić drewno.Generalnie pasuje mu ciemna tonacja ale nieco głębi też by się przydało.Bardzo dobre olinowanie, wiem niby szczegół ale naprawdę pierwszorzędnie dobrana barwa, wygląda jak prawdziwy sznur co nie zawsze wychodzi 8) .

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

pewnie faktycznie przydaly by sie jakies rozjasnienia na drewnie i moze troche rdzy/patyny na metalu ale i tak jest bardzo fajnie :) maluj maluj na przyszly weekend masz miec cala armie pomalowana :roll:

ODPOWIEDZ