Finansowanie ligi

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Re: Finansowanie ligi

Post autor: Undead »

szafa@poznan pisze:@ksch.

Nie; uważam że "50 zl za miejsce na LL" jest pomysłem totalnie z dupy, bo brzmi to jak jakis zjeb*ny pomysł w stylu elitarnego grona kolesiów którzy sa fajni bo mają fajny tytuł za który zapłacili.
Szafa chyba sam nie wierzysz w to co mówisz,przecież wiemy obydwoje że nie o to tu chodzi i nikt nie bedzie patrzył na to z takiej strony
szafa@poznan pisze:50 zł od mastera na dyplomy, serwer, domene, statuetki dla zwycięzców - brzmi znacznie rozsądniej. Płaćmy za cos co nam potrzebne, w kwocie jaka jest nam potrzebna, a nie róbmy sztucznego tworu żeby sie fajniej poczuc że jestesmy wyjątkowi.
Czemu nie mamy być wyjątkowi?? :mrgreen:
A nie uważasz że dofinansowanie ekipy jadącej na ETC jest potrzebne?? W końcu oni jadą w naszym imieniu i reprezentują nasz kraj (patriotycznie się zrobiło... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
szafa@poznan pisze:Żeby nie było - nie jestem na LL i byc nie mam zamiaru, ale sama idea razi mnie na kilometr ;)
No ja też nie jestem ale nie widze w tym nic rażącego tym bardziej że tak jak już wspomniałem wcześniej nie mówimy o dużych pieniądzach tylko na przełomie roku o smiesznych sumach

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Undead84 pisze:
szafa@poznan pisze:50 zł od mastera na dyplomy, serwer, domene, statuetki dla zwycięzców - brzmi znacznie rozsądniej. Płaćmy za cos co nam potrzebne, w kwocie jaka jest nam potrzebna, a nie róbmy sztucznego tworu żeby sie fajniej poczuc że jestesmy wyjątkowi.
Czemu nie mamy być wyjątkowi?? :mrgreen:
A nie uważasz że dofinansowanie ekipy jadącej na ETC jest potrzebne?? W końcu oni jadą w naszym imieniu i reprezentują nasz kraj (patriotycznie się zrobiło... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
to jest jakis ciezki absurd.
nagle okazuje sie ze mamy zapas kasy, i zamiast myslec nad zmniejszeniem podatku, zaczynaja sie pomysly jak ta kase wydac na cos na co nie jest i nie byla potrzebna... :roll:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Gobos pisze: to jest jakis ciezki absurd.
nagle okazuje sie ze mamy zapas kasy, i zamiast myslec nad zmniejszeniem podatku, zaczynaja sie pomysly jak ta kase wydac na cos na co nie jest i nie byla potrzebna... :roll:
Jeszcze nic nie mamy ale staramy się aby takowy zapas mieć.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

co to za pomysl? chcesz byc fajny i zasponsorowac reprezentacje? nikt Ci nie broni ale nie nazucaj innym tego na sile.
Sprzedawanie miejsc na LL to absurd
Finansowanie nagrod za lige idzie z podatku masterowego i tej kwesti nie ma co poruszac.
Trzeba oplacic serwer/domene OK ile to kosztuje? padla kwota 150 zl tak wiec zbieramy te 150 zl zwiekszajac podatek za mastera o kilka zloty lub tak jak padla propozycja miejsce na LL za 10 zl (to jest jeszcze do przyjecia) i juz jest kwota ktora jest nam potrzebna.
Na cholere zbierac wiecej i zastanawiac sie na co to wydac?

I nie mam weza w kieszeni po prostu uwazam ze lepiej wydac klubowa kase sponsorujac ktoremus dzieciakowi z klubu wyjazd na mastera lub kilka figurek zeby mial czym grac
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

uważam ze dofinansowanie ekipy jadacej na ETC w tej postaci jest niepotrzebne, narobi tylko wewnatrz srodowiskowych kwasow

zreszta co to sa za pieniadze.. jak ktos jedzie na ETC to musi sie liczyc z wydatkiem 500-1000zł, pomnozcie to przez 8 osob, pieniadze zebrane z 'podatkow' albo beda smiesznie niskie albo doprowadza do regularnego ich podwyzszania

sponsoring byc IMO powinien, ale nie w takiej postaci... mysle ze bez problemu mozna zalatwic sobie sponsoring ze swojej firmy jako dofinansowanie planów wakacyjnych, osoby pracujace/albo ktorych rodzice pracuja w srednich/duzych firmach raczej nie powinny miec z takim czyms problemu

jedno co to Liga by mogla zasponsorowac koszulki dla reprezentacji, kwestia 300zl, sam wyjazd IMO powinien byc indywidualna sprawa kazdej jadacej osoby
(bo o globalnym sponsoringu po tematach w stylu tego ze ScorpiusXem nie ma co IMO nawet dyskutowac)

EDIT:
a co do tego co piszą Furion i Kajdan na LL to ja w pelni popieram zdanie Shina i Piszczałki, g. mnie obchodzi jakis tam pseudo Europejski ranking... kazdy szanujacy sie battlowo kraj (Dania, Włochy) ma swoj wlasny ranking i nie wchodzi w takie tematy...
zreszta taka inicjatywa dalaby cos moze dwom miastom lezacym nad zachodnia granica czyli Szczecinowi i Gorzowowi, cala reszta Polski ma ten temat w glebokim powazaniu i jest to moim zdaniem przerost formy nad treścią

pzdr
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 13:59 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mi sie marzy wspolna, nalezaca do LL, baza terenowa masterowa na 50 blatow z calym przynaleznym terenem. LL oplacalaby transportowanie blatow, remonty, zas na kazdym turnieju mielibysmy w miare ujednolicony standard. Kasa na to oczywiscie z podatkow turniejowych i z wynajmu tej bazy na turnieje lokalne. Zajebiscie byloby cos takiego miec, ale wydaje mi sie, ze jeszcze nie dojrzelismy do takiego rozwiazania.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

swieta_barbara pisze:Mi sie marzy wspolna, nalezaca do LL, baza terenowa masterowa na 50 blatow z calym przynaleznym terenem. LL oplacalaby transportowanie blatow, remonty, zas na kazdym turnieju mielibysmy w miare ujednolicony standard. Kasa na to oczywiscie z podatkow turniejowych i z wynajmu tej bazy na turnieje lokalne. Zajebiscie byloby cos takiego miec, ale wydaje mi sie, ze jeszcze nie dojrzelismy do takiego rozwiazania.
to juz sa wyzsze levele wtajemniczenia, wymagalo by to zalegalizowania ligi, stworzenia osoby prawnej, stworzenia grupy ludzi za to w jakis sposob odpowiedzialnej, oplacania podatkow i doprowadzania regualarnych wcale nie malych skladek
ten temat w przypadku WFB IMO zwyczajnie nie wypali, wystarczy ze dwom osobom ktore w danym momencie maja zapal i parcie po dwoch latach sie odechce... i wszystko siada - a wlasnie tym schematem juz od wielu wielu lata dzialaja osrodki battlowe w Polsce

pzdr

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

a może tak na każdym masterze zrobić zbiórkę na Reprezentację ??
Nikt nikomu nic nie będzie narzucał, a każdy kto będzie chciał pomóc, wrzuci do puszkacza tyle ile będzie mógł.
Można postawić puszkę czy przykładowo jaką skarbonkę przy stoliku sędziego głównego i na koniec mastera zrobic podliczenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

thurion pisze:uważam ze dofinansowanie ekipy jadacej na ETC w tej postaci jest niepotrzebne, narobi tylko wewnatrz srodowiskowych kwasow

zreszta co to sa za pieniadze.. jak ktos jedzie na ETC to musi sie liczyc z wydatkiem 500-1000zł, pomnozcie to przez 8 osob, pieniadze zebrane z 'podatkow' albo beda smiesznie niskie albo doprowadza do regularnego ich podwyzszania
Zgadza się...

Choć z drugiej strony, opłacanie wejściówki na euro dla reprezentacji Polski brzmi rozsądnie.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wejsciowka to faktycznie fajna nagroda dla wszystkich, ktorzy jada na ETC.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

troche zbaczacie z drogi chlopaki....
mamy oplacic domene a nie repke...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

swieta_barbara pisze:Mi sie marzy wspolna, nalezaca do LL, baza terenowa masterowa na 50 blatow z calym przynaleznym terenem. LL oplacalaby transportowanie blatow, remonty, zas na kazdym turnieju mielibysmy w miare ujednolicony standard. Kasa na to oczywiscie z podatkow turniejowych i z wynajmu tej bazy na turnieje lokalne. Zajebiscie byloby cos takiego miec, ale wydaje mi sie, ze jeszcze nie dojrzelismy do takiego rozwiazania.
I to jest fajny pomysł ale jak słusznie zauważyłeś nie dojrzeliśmy do tego co zresztą można wywnioskować po postach w tym temacie. Ale do tego trzeba się przyzwyczaić i tu jak i w naszym kraju nigdy nie bedzie lepiej.
SexRocket pisze:co to za pomysl? chcesz byc fajny i zasponsorowac reprezentacje? nikt Ci nie broni ale nie nazucaj innym tego na sile.
Sprzedawanie miejsc na LL to absurd
Jeśli chodzi o ścisłość już jestem fajny.
A na samodzielene sponsorowanie mnie nie stać ale jak się to mówi w jedności siła.

swieta_barbara pisze:Wejsciowka to faktycznie fajna nagroda dla wszystkich, ktorzy jada na ETC.
Nie masz szans Barbara...jak widzisz nie do przebicia :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ja myslałem ze samo jechanie na ETC to jest przywilej, nagroda, mega dobry nobus, a nie jakis ciezki obowiazek za który my będziemy płacić... Jak ktos chce koniecznie w tym pomóc, albo np. potrzebuje dopłacic do ligi żeby poczuł się fajny - proszę bardzo, nikt mu nie broni! Poza tym, wspomniane przez thuriona 4000-8000 to dodatkowe 400-800 zł od mastera - jeśli dla Was to jest mało to dzięki bardzo...
Wszyscy im kibicujemy, zatem jeśli zostały by pieniądze to jestem za tym, żeby się dołożyć.
A gdyby zostały nadal, to kupilibysmy sobie zgrzewkę piwa i obalili na najbliższym masterze!? Powtórzę - to najmniej racjonalny sposób wydawania pieniędzy - nie wiem czy tak się robi budżety w polskich instytucjach państwowych (ta sama sytuacja - wydawanie nie swojego siana) ale jeśli tak to sie nie dziwie że to wszystko jest nierentowne... ;)
Szafa chyba sam nie wierzysz w to co mówisz,przecież wiemy obydwoje że nie o to tu chodzi i nikt nie bedzie patrzył na to z takiej strony
Oświeć mnie - w takim razie od jakiej i po co ta kasa?
zapas kasy... Jeszcze nic nie mamy ale staramy się aby takowy zapas mieć.
nie, jeszcze nie mamy a już staramy sie go zrobić, żeby jak najszybciej go wydać. Jak z 1000 zł za mastery zostanie nam 300 po zrobieniu dyplomow/serwera/strony/nagród to koniecznie trzeba to jak najszybciej wydac na jakies g*wna? A moze niech zostanie sobie na nastepny rok, a nuż będzie potrzebne, bo serwerownia wybuchnie, sastuetki ktos ukradnie albo będzie trzeba postawic flaszke adeonowi?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 15:48 przez szafa@poznan, łącznie zmieniany 1 raz.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Rogaty dysponuje duza baza terenowa (ok 90 blatow i makiety jakie mamy kazdy wie) ktora ciagle sie powieksza. Nie widze przeskod zeby srodowisko w jakis rozsadny sposob moglo to wykozystac
Warunek? odzyskujemy to w terminie w stanie nienaruszonym
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jednolite stroje, czy wejściówki - byłoby to jakieś takie z gruntu zajebiste. I naprawdę w dupie mam to, czy ktoś uważa, że będzie ten czy inny klub czuł się przez to zbyt fajny. Ot taki gest, że to naprawdę jedzie nasza ekipa i że możemy ją wesprzeć. Niestety tak jak pisze Undead to jest po prostu w naszych polskich realiach niemożliwe. A po co? Niech se sami płacą za wszystko jak się tam lansić będą =D>
To samo pomysł Barbary - po prostu zajebisty, ale również nierealny, bo już teraz wiemy, że na bank jest to:
a) niemożliwe
b) i tak się spierdoli.

Aro - idea spoko, ale nie wiem czy nasza reprezentacje tego właśnie by chciała. Może lepiej jakaś inicjatywa dla chętnych - chcesz poprzeć - przelej 10pln na jakieśtam konto i wpisz sobie w profilu "wspieram naszych na ETC". Kurde cokolwiek, czy tak trudno mieć trochę przychylności, entuzjazmu, nawet jakiejś naiwności? Cynizm, szydera i szukanie dziury w całym. Chory kraj :roll:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

ksch pisze: Chory kraj :roll:
Dlatego Cris odpuściłem temat bo po 3 stronach tematu wiem że nic się nie zmienia i na zmiany się nie zanosi bo po co??...przecież jest dobrze...(normalnie tak jak w Polskim rządzie minimalny procent dostrzega to że zawsze może być lepiej)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Lista Ligowa to pasożyt, który myśli tylko o tym żeby kogoś obciągnąć, ewentualnie pod kogoś się podczepić.
Pod NG?
Fajnie.
Pod BP GW?
Fajniutko.
Znowu pod NG bo Szaman nie płaci za hosting?
Jeszcze fajniej.
Tomasz płaci za BP?
Przenosiny.
Adeon 150 złotych wydaje rocznie?
Podpinamy się, a juści.
Ewentualnie może jakiś frajer zasponsoruje?
Też fajnie, sprzedamy się.

Ale żeby zebrać po 10 złotych od klubu na LL?
Nie, to zamach na wolność szlachecką.
Veto!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

nudny jesteś

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

ten typ tak ma - nudny, zdziadziały, wiecznie narzekający maruda.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

szafa@poznan pisze:ten typ tak ma - nudny, zdziadziały, wiecznie narzekający maruda.
Popatrz widzę pewne podobieństwo

ODPOWIEDZ