Treekiny
Moderator: Gremlin
na 1 wyjdzie, tak, jak zderze sie przez przypadek z lżejszą kawalerią to będe żył
Murmandamus pisze: tak tak, określone wrogie środowiska pewnych ludzi wstrętnych lumpenklimaciarzy z innych armii opłacanych przez unię eurobattlową nie grającą demonami i wampirami dążących do zniszczenia kościoła demoniczno wampirowego w Polsce. Stojące tam gdzie Zomo.
Dla mnie 5 to już strasznie dużo a dawać ich w 10 to jest w ogóle niezwykła odwaga lub głupota tym bardziej że na brejki są dosyć podatni, niemniej czekam na relacje jak się to będzie sprawdzać.
PS 3 radzi sobie z normalną 5 ciężkiej kawalerii typu Rilmi, a Fasty są dla nich zagrożeniem snotlingi dla treemana.
PS 3 radzi sobie z normalną 5 ciężkiej kawalerii typu Rilmi, a Fasty są dla nich zagrożeniem snotlingi dla treemana.
czekaja az je ktos wystrzeli...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Śmierć...
Tak czytam te wasze wypowiedzi i się dziwie że wy narzekacie na te treekiny.
słysze że mają tylko 5 siły za mało ruchu lol a treeman ma 6S , a przecież te treekiny muszą się czymś różnić od treemana. Wy chcecie 2raki na treekinach wystarczy że mają 5T 5+ ward i mogą chodzić bez kar w lesie a to na prawdę dużo.
Co do pomysłu z 10 treekinami to czekam na relacje z gry. Ja np kiedys miałem zamiar zagrać TK z 1 oddziałem uszatek bo nie mają jako jedyne limitu i dać im icon bearera ze sztandarem co daje ward. Takie 30 uszatek to by było to :p
słysze że mają tylko 5 siły za mało ruchu lol a treeman ma 6S , a przecież te treekiny muszą się czymś różnić od treemana. Wy chcecie 2raki na treekinach wystarczy że mają 5T 5+ ward i mogą chodzić bez kar w lesie a to na prawdę dużo.
Co do pomysłu z 10 treekinami to czekam na relacje z gry. Ja np kiedys miałem zamiar zagrać TK z 1 oddziałem uszatek bo nie mają jako jedyne limitu i dać im icon bearera ze sztandarem co daje ward. Takie 30 uszatek to by było to :p
Tu nie chodzi o to, że są zupełnie do dupy. Z nimi jest tak jak z Warhawkami, generalnie nie są złe, ale u Welfów są po prostu lepsze specjale do wyboru. I tyle...
Chodzi o to ze za niska sile dostaly wzamian wysoka wytrzymalosc. Ale sa duzo mniej mobilne od swoich odpowiednikow. -> koszt jest ciut za wysoki. 150-165 pkt za 3jke byloby ok. Czesciej widywalibysmy srednie drzewka na stolach
Ale nawet za te 195 pkt 3jke czasem warto rozwazyc.
Treekiny nie sa super silne, ale nie sa tragiczne, ot taka srednia jednostka jak na swoj koszt.
Ale nawet za te 195 pkt 3jke czasem warto rozwazyc.
Treekiny nie sa super silne, ale nie sa tragiczne, ot taka srednia jednostka jak na swoj koszt.
czy wild raiders moze się rpzyłaczyc do treekinów??
Jeśli tak to możnaby było mu dać teleportacje laskową i urzyć ją na nich, co o tym myslicie??
Jeśli tak to możnaby było mu dać teleportacje laskową i urzyć ją na nich, co o tym myslicie??
a gdzie znajdziesz odpowiednio duzy las ???
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Teleportujesz sie i to w co masz przywalic latwo przed uwaga szarza na 10 cali moze uciec. Moze dzialac ale to tylko w pewnej sytuacji... tzn lepiej tez miec inne oddzialy ktore mozna portnac i moc sobie wybrac typu np. wildzi, treekiny i kilka driadek- teleportujemy to co sie nam najbardziej oplaci,
Bo branie wild raider herosa tylko by ruszyc treekiny to tak srednio wyglada.
Bo branie wild raider herosa tylko by ruszyc treekiny to tak srednio wyglada.
driad nie przeteleportujesz... a zauwaz ze bedziesz musial dysponowac naprawde sporymi 2 lasami zeby zmiescic 3 treekkiny i wilda... moze byc problem...
Abandoned
Abandoned
Był zrobiony pod Treemana. Ale nowa edycja ucięła to co było dobre.
raz wystawiłem trzech treekinów w armii Drychy, oczywiście poza planszą - nie wyszli przez całą bitwę, to chyba są plewni, nie?
To świadczy raczej tylko o tym, że miałeś pecha...