Dopiszemy że jest "prawie jak bohater" - czyli targetownaie w tego czempiona bedzie jak w herosa.Dydu pisze:Mam pytanie odnosnie tego scenariusza z czempionem
Czy jest on traktowany jak bohater (jezeli chodzi o sciaganie modeli np z ostrzalu tz mam oddzial 5 kolesi i czempion to jak mi wklepia 7 woundow to sciagam wszystkich czy zostaje czempion)?
MASTER BLASTER 2007 19-20 maja Gorzów Wlkp.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jesteś złośliwyShino pisze:czyli normalnie?![]()

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Yo!
Dodałem uzupełnienia do scenariuszy:
Since You've Been Gone - Oddziałem "wychodzącym" nie mogą być machiny wojenne.
The One - Czempion traktowany jest jako bohater - nie może jednak opuścić swojego oddziału. TK - jeżeli zostanie zabity nie można go już wskrzesić.
The One - Czempion traktowany jest jako bohater - nie może jednak opuścić swojego oddziału. TK - jeżeli zostanie zabity nie można go już wskrzesić.
Jednak Shno mnie przekonał.. i ten czampion będzie czempionem
.
"Czempion ten NIE jest Bohaterem. TK - jeżeli zostanie zabity, można wskrzesić ale normalnego championa bez bonusów. "

"Czempion ten NIE jest Bohaterem. TK - jeżeli zostanie zabity, można wskrzesić ale normalnego championa bez bonusów. "
No ale przy rozpraszaniu czarów na 13 masz autodispelPamela pisze:Dial My Number: napewno przyda się moim krasnoludą: zwłaszcza przy ucieczce na 2d6. Jako zadość uczynienie poproszę zabójcze ataki na organkach. ;D

scenariusz:
Since You've Been Gone
dyskryminuje HE
mają tylko dwie opcje do wystawienia albo ellyrianów albo shadowów, któzy i tak są scautem więc aż takie dobre to nie jest. Moze tak zostać jednak owy próg powinien być zwiększony...i moze aby nie robic przegiec to tylko dla piechoty, to tylko luzna propozycja.
Since You've Been Gone
dyskryminuje HE

a chariot..? glupia opcja?Kosa pisze:scenariusz:
Since You've Been Gone
dyskryminuje HEmają tylko dwie opcje do wystawienia albo ellyrianów albo shadowów, któzy i tak są scautem więc aż takie dobre to nie jest. Moze tak zostać jednak owy próg powinien być zwiększony...i moze aby nie robic przegiec to tylko dla piechoty, to tylko luzna propozycja.
Szmajson pisze:Yo!
wąłsnie nic nie pisałem bo to była bardzo fajna opcja, a teraz??
rydwan nie jest machina wojennaKosa pisze:Szmajson pisze:Yo!
wąłsnie nic nie pisałem bo to była bardzo fajna opcja, a teraz??

jesli tak to luz
moze zostać jak jest

zmienili ta zasade w tej edycji? w poprzedniej byl war machinem... to, ze ma inne zasadey nie sprawia, ze nie jest wm...thurion pisze:rydwan nie jest machina wojennaKosa pisze:Szmajson pisze:Yo!
wąłsnie nic nie pisałem bo to była bardzo fajna opcja, a teraz??ang. war machine, tylko jest rydwanem, ang. chariot
czym rozni sie piechota od kawalerii... zasadami
czym rozni sie chariot od machiny... zasadmi
czy i piechota ichariot roznia sie od kawalerii i machiny... tak
ja tam nie wiem jak jest, moze i jest gdzies pod machinami, ale IMO machina nie jest
niech sie Szmaja najlepiej wypowie czy charioty moga wchodzic w tym scenariuszu od tylca... moim zdaniem na logike tak, bo moze zrobic tak samo zasadzke omiojac wroga jak piechota czy kawaleria... w odroznieniu od machiny, ktora sil wroga od tak sobie nie ominie..
ale wiem, to tylko fluffowe pierdzenie

czym rozni sie chariot od machiny... zasadmi

czy i piechota ichariot roznia sie od kawalerii i machiny... tak

ja tam nie wiem jak jest, moze i jest gdzies pod machinami, ale IMO machina nie jest
niech sie Szmaja najlepiej wypowie czy charioty moga wchodzic w tym scenariuszu od tylca... moim zdaniem na logike tak, bo moze zrobic tak samo zasadzke omiojac wroga jak piechota czy kawaleria... w odroznieniu od machiny, ktora sil wroga od tak sobie nie ominie..
ale wiem, to tylko fluffowe pierdzenie

- swieta_barbara
- habydysz
A wystawiasz shino rydwany razem z maszynami? Zastanow sie czasem. Rulebook i wykladnie zasad to nie wszystko, rozsadek tez czasem triumfuje.